icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

puska99
5. nov 2013

@semina a s akou diagnozou ste na predlz.rod.?

rebel77ka
5. nov 2013

ahoj puska...tak ja som mala pre malého lekársku správu a nálezy od kožnej lekárky, kde bolo všetko dopodrobna rozpísané..malý sa lieči od narodenia na atopický ekzém, takže jedine od kožnej sme mali papiere...a medzitým ke´d nám to schválili,tak sme začali chodiť aj na alergológiu a tak nám posudková lekárka vravela, že keď budeme mať o rok kontrolu, máme doložiť aj tie papiere

elka74
6. nov 2013

@anita718 ahoj. a nenavštevujete pedopsychiatra alebo psychológa? pomohol by aj posudok od nich.

lenkaaknel24
7. nov 2013

Ahojte,potrebujem poradiť.Chcem si podať žiadosť na predlženie rodičovskej dovolenky zo zdravotných dôvodov dieťaťa.Myslíte,že bude stačiť ak obehám ambulancie kde chodíme a každý mi napíše také zhrnutie na jeden papier?Ďakujem

elka74
7. nov 2013

@lenkaaknel24 ahoj. áno, treba lekárske správy od každého lekára, ku ktorému chodíte. potom treba všetky správy spolu so žiadosťou zaniesť pediatrovi. ten to musí potvrdiť a až podom to všetko odniesť na UPSVaR.

lenkaaknel24
7. nov 2013

@elka74 Ďakujem za radu,ževraj z posledného polroka treba správy,ibaže posledný polrok sme nemali kontroly vo všetkých ambulanciách...napr.na neurologiu ideme až v januári a v poslednej správe z vyšetrenia nieje všetko spomenuté.Myslíš,že by som mala zájsť za doktorkou z neurologie aby mi zvlášť napísala papier,kde bude všetko spomenuté? 😒

elka74
7. nov 2013

@lenkaaknel24 určite by som išla.

elka74
7. nov 2013

@elka74 a ešte tam treba priložiť kopiu rodného listu dieťatka.

elka74
7. nov 2013

@lenkaaknel24
a ešte tam treba priložiť kopiu rodného listu dieťatka.

sakura77
7. nov 2013

@lenkaaknel24 ano chod,aj ja som tak bola....plus je fajn ked ti do toho tlaciva vasa pediatricka vypise take zhrnutie..
ja som si prave podavala o predlzenie ,kedze mi 15.11. konci ten 1 rok...tak bolo treba dolozit fotokopie z 1 roka dozadu,tak som zvedava.....

tamichloe
7. nov 2013

@sakura77 prosim ta a do roboty si to pisala akou formou?že im to oznamuješ že ostavaš na predlženej?.....

sakura77
8. nov 2013

@tamichloe juj, nijako, zamestnavatel je moj svokor....ale urcite to nejak treba dat vediet...

anita718
8. nov 2013

@elka74 Este sme u nich neboli, počkáme do januára, mozno ze sa zacne viac rozprávat. :D Ale, ak sa to nezlepsí pojdeme k psychológa.:S Len som bola zvedavá, ci to moze byt dovodom na predl. maters.

kukanda123
9. nov 2013

ja som podala ziadost 13.9. a stale nic ...volala som na urad -mi povedala ze schvalenie trva aj 2 mesiace..tak cakam..

mashka
10. nov 2013

Prosim o radu, do kedy sa podava ziadost o predlzenie RD zo zdravotnych dovodov? Mm bol na urade , dali mu tlaciva, ktore mala vyplnit a potvrdit lekarka a doniest spat. Pytal sa na lehotu a nepovedali ziadnu. emoticon Vsetko som dala lekarke pred dovrsenim 3rokov dcerky aby som presla z jednej RD na druhu, no ona to dlho drzala u seba a tlaciva mi vratila tyzden po dcerkinych 3 narodeninam/ aj s tym datumom/. Bola som to odniest na urade a premudreta panicka skonstatovala , ze je neskoro, ze to treba pred dovrsenim 3roku zivota. emoticon Som z toho blazon ako to je. Da sa s tym nieco robit? emoticon Dakujem za kazdu radu.

bluvatko
11. nov 2013

@mashka ahoj,ked si chcela aby ti pokracoval rodicovsky treba dat pred tretim rokom lebo aj ked to budu pocitat od kedy si dala ziadost tak ten tyzden Ti bude niekde chybat sa treba tam pytat,ze co mas robit.

mata358
12. nov 2013

Ahojte.Mam dvojičky chlapcov.Navštevuju gastro,hematologiu, kožnu, urologa a alergologiu.Synovia maju
alergiu na niektore zvierata,prach ,stromy ,travy a naviše aj potravinovú alergiu.Musim im zvlašt varit.Lebo jeden nesmie to a druhy zas ono.Podávala som si žiadosť už druhy krat,a ani raz mi ju neschvalili. Nechápem ako to potom posudzujú. V každom kraji asi inak.

tanapeta
12. nov 2013

@mashka to je jedno dokedy, nie je stanovená lehota.

mashka
12. nov 2013

@bluvatko
@tanapeta
Dakujem Vam baby za rady, dnes som bola na urade zas. Bola tam ina pani, a ta mi zobrala ziadost bez problemov. 😉 Vraj podanie ziadosti nie je nijako limitovane casom a v pripade chvalenia sa RP vyplaca spatne, no maximalne 6 mesiacov dozadu. Na konanie svojej kolegyne sa len pousmiala.No co uz, asi zalezi aj na koho na urade natrafite. Kazda z nich si zakon vysvetli po svojom. 😒

jankabanka
14. nov 2013

Ahojte. Naša doktorka si tiež určite podrží papiere dlhšie 🙂 Chcem sa ale spýtať, či sa mám zaregistrovať na úrade práce, pokým sa mi bude žiadosť posudzovať? Ako je to s nahlasovaním v Zdravotnej a Sociálnej poisťovni? ďakujem pekne 🙂

martinka1981
15. nov 2013

@adri2211 ahoj....konečne som sa dovolala po 2 tyždnoch!!! na urad. Raz sa mi podarilo pred tymi dvoma t a odvtedy nič. pani mi vtedy nevedela povedať či to mam alebo nemam schvalene lebo nevie najsť papier. mala som volať poobede a odvtedy som sa marne pokušala dovolať! Dnes sa na mna usmiala šťastena a konečne mi zdvihla tel. a teda že predlžene to mam len nevie na ako dlho a že každym dnom mam čakať papier 🙄 čo mi hovorila aj pred dvomi tyždnami. no tak som zvedava....ale aspon niečo že predlžili 😵

adri2211
16. nov 2013

@martinka1981 super gratulujem, mne neprdlzili 😠 a aky si mala vlastne papier a od akych lekarov ? ja to budem podavat este raz 😠

martinka1981
16. nov 2013

@adri2211 od koznej a detskej. Je treba aby to dobre napisali.

mata358
20. nov 2013

Ahojte.Môžem sa spýtať ake diagnózy maju vaše deti ked vam schvalili predlženu rodičovsku? Môj syn má potravinovu alergiu a rôzne ine diagnózy a nam to nechcu schvalit.

melanche
20. nov 2013

ahojte, tie co mate predlzeny rodicak-dnes mi to doslo, mam to schvalene. lenze mi uz zacala chodit od sept.do skolky, nemohla som vediet ci mi to predlzia. v posudku mam napisane ze dieta nesmie navstevovat kolektiv. viem ze podla zakona moze chodit do skolky na cely den, ale vystrasila ma tato veta posudkoveho lekara. mam ju teraz zo skolky uplne odhlasit? sme casto chori, takze chodi do skolky tak tyzden do mesiaca-niekedy dva, preto by som ju z nej nerada odhlasovala. aj vy co mate predlzeny rodicak, mate tam v posudku tuto vetu?

erika0802
18. dec 2013

@marduliena ahoj chcem sa ta opytat moze ti stanovisko vypisat aj krcny lekar na predlzenu rodicovsku zo zdravotnych dovodov? Moja dcerka je do decembra 2012 neustale chora ..kazdy mesiac sme na atb niekedy aj 2x do mesiaca v novembri tohto roku nam vyberali nosne mandle sme sledovani aj na alergoloogii a na 4roch krcnych lebo ani jeden nam nevedel stanovit diagnozu..myslite ze bduem mat narok?

marduliena
19. dec 2013

@erika0802 Môže aj krčný lekár treba skúsiť. Viem že je to teraz dosť také prísne s posudzovaním predlženej materskej zo zdravotných dôvodov, ale na vašom mieste by som si aj od alergologií aj od krčnej dala spraviť popis ochorenia do papierov.

martinka1981
19. dec 2013

@melanche ja nemam 😝

martinka1981
19. dec 2013

@mata358 moja ma atop.ekzem a alergie na potraviny.

luciferkax
13. jan 2014

Maminy, aké je to podla nového? ak mi schvália predlženú MD, tak môže dieťa chodiť doš kôlky na ako dlho chce a aj ja môžem pracovať , ? či je to obmedzené?