Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov
Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!
@matkaasebko urcite tam maju taky chaoz aku u nas 😀
@bluvatko ako vsade...🙂) som zvedava co mi povedia tam...bo sak ani neviem aky datum tam dat nic...a mozno mi pride rozhodnutie az potom...a este by aj zaujmalo ze ak daju napr. od zajtra tak aka suma mi pride za jul ci plna (ak teda vôbec nieco nakoniec pride pretoze stale tomu nejak neverim...)
@matkaasebko oni ked ti schvalia tak od dátumu kedy si podavala ziadost tak by malo prist za cely mesiac normalka len treba ist potom osobne co povedia ci treba podavat to co ti poslali ci nie
@bluvatko ano ano tam zajtra aj idem...noo len keby ja vedela ze kedy som podala...hadam budu vediet...noo som velmi zvedava co zajtra povedia...
@matkaasebko povies,ze si podavala zaciatkom mesiaca a ze teraz ti prisla ina ziadost a uvidis,daj vediet ako si dopadla 🙂
@bluvatko takze neschvalili
@matkaasebko aha tak to preto ti poslali asi ☹ ja tiez cakam rozhodnutie na druhy tyzden tak som zvedava
ahojte, babulky potrebujem radu. zmenilo sa nieco v zakone alebo nie?
mala chodi do skolky na 8 hodin, ja do roboty.
beriem na nu matersku zo zdr.dovodov, casto chora, ma astmu. teraz idem poziadat o predlzenie.
zmenilo sa nieco ,ak mi to priznaju, moze mala chodit do skolky a ja do roboty alebo nie?
dakujem velmi pekne.
@babulka123 nezmenilo
@trasko dobry den chcem sa spytat citala som ze ste si dala predlzit rodicovsku , moj syn je ties chory a ties ma to caka preto sa chcem spytat ci mi neviete poradit , od kolkich lekarou ste nosili papiere o jeho zdravotnom stave lebo mi chodime as ku 5lekarom dakujem za vasu pomoc
Dakujem tak mi chodime na imunologiu koli alergiam ,lokopefiu,psychologiu,gastro,kardiologiu,neurologiu,
ahoj baby chcem sa len spytat ze ci sa mi vobec oplati podat o predlzenie rodicaku zo zdrav.d. ked chodim s malym urologovi a imunologovi?? ci to je malo lekarskych razitok ? viem ze mam este cas to riesit no uvazujem nad tym s pediatrickou som sa este o tom nebavila
Ahojte, ako dlho prosim, trva schvalenie predlzenej rodicovskej dovolenky zo zdravotnych dovodov dietata? Ide o celiakiu 3.stupna a atopicky ekzem.
Od zaciatku jula mame podanu ziadost na urade a dodnes ziadne vyrozumenie a ani peniazky na ucte.....mam sa ist radsej informovat na urad alebo este pockat? Dakujem 🙂
@desszi to vážne?až 60dní? tak ja si ešte počkám bo 18teho to bolo 30dní
@martinaperinoa ano, mne to tak povedali na urade, podavala som 4.jula a pani povedala, ze do 4. septembra rozhodnu
Prosím vás, nie je niekde na nete to tlačivo ktorým ste žiadali o platené predĺženie?
@muffinka8 ano, zrejme ano, najlepsie je opytat sa na informaciach alebo podatelni, moze to byt rozne, ja napriklad som v mieste predosleho pobytu podavala na oddeleni statnych socialnych davok podla priezviska (kazda uradnicka mala na starosti mena s urcitymi zaciatocnymi pismenami) ale v sucasnom bydlisku je len jedno oddelenie kde sa tieto ziadosti o predlzeny rodicak podavaju. Alebo ked si si nie ista, tak podaj na podatelni (kopiu si daj orazit aj s podpisom toho, kto to prevzal, aby si mala dokaz, ze si to odovzdala) a oni to uz posunu na prislusne oddelenie.
@muffinka8 - u nás to bolo treba zaniesť na oddelenie, kde sa schvaľujú aj preukazy ZŤP
Mne úradníčka povedala, že podľa zákona musia rozhodnúť do 30-tich dní. Ja som to bola podať 3.11.2014 a minulú stredu mi odtiaľ volali, aby som ešte doplnila od pediatričky, rozpis chorobnosti syna od októbra 2013 a aj lieky, ktoré mu predpisovala.
Dievčatá,
neviem teda či mi to schvália, ale ak áno kde je to presne popísané, aby som vedela čo a ako. Teda či ja môžem chodiť do práce a syn do škôlky na 8 hodín.
@leginca ďakujem, už to máme vybavené. Neviem kde to je popísané, ale na ZP ti povedia. Mne povedali keď som bola vybavovať neplatenú predĺženú RD tak, že môže chodiť len na 4 hodiny. Tak sa tam skús spýtať. A to či môžeš pracovať ti najlepšie povedia na ÚP na nejakom úseku evidencie nezamestnaných.

@bluvatko ja som volala tam kde som podavala na to posudenie zdrav. stavu a tam povedali ze hmmm nooo sak tam mate cislo dveri vypiste a zaneste...ale ze ved zrejme schvalili...tak ako co ti poviem...lava ruka nevie co robi prava