icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

basa23
24. nov 2014

@leginca môžeš pracovať a dieťa chodiť do škôlky.Moja chodí do škôlky a ja mám predĺžený platenu rodicovsku.ale skôr je doma jak v škôlke chora stále.zevraj sa to má zmenit od budúceho roka buď bude mamicka robiť alebo ddieťaťom doma ale to už vraveli aj minulý rok

leginca
24. nov 2014

@basa23 - poslala som teraz otázku cez jedno fórum, tak som zvedavá akú mi dajú odpoveď. Keď mi to príde, tak to sem dám.

Ja som sa zatiaľ na UPSVaRe ešte nepýtala, keďže to ešte nemám schválené.

basa23
24. nov 2014

@leginca ja ju mám schválená do 6 rokov.mála už má 4,5 roka ha už som to zisťovala je to tak ako som písala

leginca
24. nov 2014

@basa23 - tak ja dúfam, že to nezmenia, lebo keď aj chodím do práce a dieťa do kolektívu, keď som s ním doma na OČR, tak moja výplata je naozaj veľmi veľmi slabá. Jemu sa v kolektíve páči a vidím, že sa v škôlke aj veľa naučí.

naty1987
24. nov 2014

Baby na ako dlho sa predlžuje rodicak vedela som ze do 6-tich rokov dietata ale pocula som ze vraj to zmenili ze predlzia len na rok a potom sa znova posielajú papiere na komisiu tak ako to je???

babulka123
25. nov 2014

@naty1987 ahoj neviem ci to je zmena ale ano teraz to tak funguje.. nam predlzili ... mame do 6 rokov ale potom neviem.. uz si mylsim ze nie..

veve39
25. nov 2014

@naty1987 zo zakona moze byt tato predlzena rodicovska zo zdrav,.dovodov max. do 6r .zivota dietata
to je dane legislativou...inak je to individualne v zavislosti od typu dg dietata ci schvalia predlzenie o 1 rok, alebo trebars o 1,5r. (nam takto schvalili) alebo rovno do 6r. veku dietata...ked schvalia napr. predlzenie o 1 rok a dovody pretrvavaju, je mozne opat podat ziadost o posudenie zdrav.stavu a nanovo sa to schvaluje...v tomto sa nic nemenilo

naty1987
25. nov 2014

@babulka123
@veve39 diky baby aspon viem ako to je

jajanr
26. nov 2014

@nikolca dobrý den mozem sa spýtať ze v akej správe máte napísané ze mozete do školky ale len na poldna? to vam napisala nejaka lekarka do papierov alebo to bolo v rozsudku od posudkoveho lekara? dakujem velmi pekne za odpoved

leginca
28. nov 2014

Dievčatá, včera mi telefonovali z UPSVaRu a schválili mi to na rok. Po rozhodnutie si pôjdem v pondelok. 😀 😕 😕

keziah
4. dec 2014

@leginca a vobec dievcata, prislo mi vyjadrenie od posudkoveho, ze mame dlhodobo nepriaznivy zdrav. stav, co dalej? dam vediet do prace, na socialku podam ziadost o rodicovsky prispevok, ohlasim tu novy blbost, ze kde bude dieta po 3. narodeninach a co este? Hlasi sa nieco aj v zdravotnej poistovni, ze som nadalej na RD?

leginca
4. dec 2014

@keziah - ja som zaniesla akurát žiadosť o rodičovský príspevok na Úrad práce sociálnych vecí a rodiny a to bolo všetko. Ja som zamestnaná a syn chodí do škôlky, nikde inde som nič nenahlasovala.

keziah
4. dec 2014

@leginca dakujem, ja som teda trosku iny pripad, na predlzenu idem normalne z obycajnej RD, do zamestnania medzitym nenastupujem.
Viete nietko poradit? Nejak neviem nic vyguglit 😕

meluela
4. dec 2014

@keziah do zdravotnej donesies papier z upsvaru (to rozhodnutie co ti poslali), oni si ho okopiruju, tlacivo podavat nemusis, lebo ostavas poistencom statu. Na socialnu poistovnu som si nie ista ako je to v pripade ze si bola zamestnana - ci treba nieco hlasit (mozno kvoli dochodku?), socialka - upsvar ked ti poslali posudok tak k tomu prikladaju aj rozhodnutie, im uz nic nemusis hlasit, az potom v termine ked mate urcenu kontrolu znovu dokladat dalsie lek. spravy

keziah
5. dec 2014

@meluela dakujem. este si musim podat ziadost o rodic. prispevok, lebo mi to nedovolili podat zaroven so ziadostou o posudenie zdrav. stavu-ze az ked mi pride pozitivne rozhodnutie. takze este tu zdravotku, ohlasit v socialke, ze o dieta nad 3 roky sa budem starat ja a spytat sa na to dochodkove poistenie. dakujem. 🙂

melanche
5. dec 2014

ahojte. mala som predlzenu rodic. dovolenku na rok. teraz mi to znovu predlzili, ale v posudku aj v rozhodnuti mam napisane, ze kontrola nepotrebna. to znamena ze mi bude automaticky vyplacany do 6. rokov veku dietata?

meteorka
6. dec 2014

baby vy ste koľko čakali na rozhodnutie z upsvar? čítala som, že zo zákona je to 30 dní ale my to tam máme už vyše 5 týždňov a stále nič....

desszi
6. dec 2014

@meteorka pri posudzovani maju na to az 60 dni

meteorka
6. dec 2014

@desszi keď som sa pýtala tak všade mi hovorili, že do 30 dní, ale že to môže byť aj dlhšie, no tak to dúfam, že tých 60 to nebude...

desszi
6. dec 2014

@meteorka vseobecna lehota je ano 30 dni, ale ak posudzuju zdravotny stav, tak v zavislosti od zavaznosti stavu moze byt lehota az 60 dni. Takze este su v zakonnom limite. Mne to pani na urade takto vysvetlovala.

burgina
9. dec 2014

A ja sa chcem kocky opytat chodime ku alergologicke vyse roka a uzivame inhalator -spreje myslite ze mi schvsli matersku ......???newiem na urad si mam is popytat papiere a davali ste nieco doktorkam zatoze vam to vypisala ci ????? Dakujem za info....

janulienkajanka
11. dec 2014

Prosim vas viete mi niekdo povedat ci sa mozem zamestnat na TPP ak mi schvalili predlzenu rodicovsku dovolenku zo zdravotnych dovod dietata?

elka74
15. dec 2014

@janulienkajanka áno, možeš

janulienkajanka
15. dec 2014

Dakujem za odpoved

fidka79
Odpoveď bola odstránená
janulienkajanka
16. dec 2014

Neviem preco odsudzujes. Bohuzial moje dieta je vzdy celu zimu chore, ale cez leto sa to celkom da.idem s nou na jar na liecenie a potom ak sa bude dat chcela by som ist do roboty, ved manzel nemoze vsetko stale tahat sam.chcem to vediet kvoli tomu aby som si to pripadne zrusila.

meluela
17. dec 2014

@burgina imunologicka si vypytala 10eur poplatok za to ze vraj nie sme z rajonu a pediatricka nepytala nic, aj ked na ine povrdenia pyta a s tymto mala kopec roboty pri vyplnani tlaciva

bambibam
28. dec 2014

Baby môžete mi poradiť ,ja som s toho jeleň ,kam si mám ísť pýtať tlačivo ,na predlžený RP ? a to doniesť k lekárke a potom .... malý má vo feb. narodky a v polovičke januára mám doktorke doniesť tlačivo ,teda po kontrole neurológa.. Pri poslednej kontrole mi povedala ,že je načase to podať a mňa ani nenapadlo sa jej pýtať ? Ďakujem.

elka74
28. dec 2014

@bambibam na UPSVaR si treba ísř po tlačivo a odniest ho pediatričke

bambibam
28. dec 2014

@elka74 dakujem to je tam kde dávajú rodinné prídavky