icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

emogeon
24. nov 2015

@bambula626 dobre som pochopila ak je mama na dobrovolnej predlzenej netreba dat na upsvar Oznámenie o poskytovaní starostlivosti o dieťa na účely prídavku na dieťa?

jani74
4. jan 2016

Dobrý večer, prosím Vás o radu. S dcérkou som na predĺženej RD zo zdravotných dôvodov do 6r. a mám možnosť práce ale na živnostenský list. Ak budem mať živnostenský list neprídem o príspevok? Ďakujem

crazybabenka
13. mar 2016

baby potrebujem radu......predĺžili mi RP zo zdravotných dôvodov.....teraz sa mi však podarilo vyhrať konkurz a od 1.4 by som mohla nastúpiť na TPP čo by nám momentálne neskutočne pomohlo.....keďže je manžel dlhodobo PN....ale to je o inom.....mám nejakú povinnosť oznámiť to budúcemu zamestnávateľovi....že mám ešte RP.....alebo to nie je potrebné....ako je to potom s OČR? Ďakujem

naty1987
17. mar 2016

@crazybabenka pri predĺženej rodičovskej normálne môžeš pracovať len sa na socialke odhlasis s dôchodkoveho poistenia to ti bude zamestnávateľ platit a nič viac nemusís

yvkay
23. mar 2016

@zuzkaleng ahoj.môžem sa opýtať keď tí prišiel posudok o schválení podávala si si žiadosť o Rp ?

yvkay
23. mar 2016

@keziah ahoj.akurát čítam celú diskusiu a čítam že až po schválení si si podávala Žiadosť o rodičovský príspevok,dnes mi to isté povedali na urade že s posudkom pôjdem si vybaviť opäť RP

zuzkaleng
23. mar 2016

Keď príde rozhodnutie tak ja som stim bola na úrade a ona hneď nahadzovala do počítača ,len to už bolo pred rokom

zuzkaleng
23. mar 2016

@yvkay treba stym papierom ist na úrad práce a oni ty povedia ,lebo ja som bola a oni zviknu dat tlačivo a vypises u nej ale aj s kópiou rodného listu dieťaťa ,

crazybabenka
1. apr 2016

Ahojte baby mám predĺžený rodicak a dnes som podpísala zmluvu na tpp....mam voči upsvar alebo inému úradu nejaku oznamovaciu povinnosť? Ďakujem

elka74
5. apr 2016

@crazybabenka ak si na predlženom rodičovskom zo zdravotných dôvodov dieťaťa a bola si sa nahlásiť pri schválení rodičovského na soc. poisťovni, treba tam teraz odniesť pracovnú zmluvu a odhlásiť sa. aby neplatili za teba dva krát odvody. tie bude teraz platiť zamestnávatel. to isté platí aj pre zdravotnú poisťovňu

lili777
5. apr 2016

Dievčatá ako je to so živnosťou a predĺženým RP? normálne platím všetko ďalej? ďakujem za rady

jolly84
8. apr 2016

@yvkay ja som si ziadost o rp podávala hneď, ako som podávala ziadost o predĺženie......

katarinka73
8. apr 2016

Prosim o radu dcerka ma 26m vôbec nechce papat vazi 11,3kg od narodenia mame problemy zistili jej intoleranciu naa kravske mlieko alergia na vajicko bola 4x hospitalizaciaa v nemocnici stale na infúziách 1x v marci2014,februar2015,februar2016, marec2016chodime na gastro pila nutridrink nakolko alergia nepije schudla 500g za mesiac mam narok nadej na predlzenu matersku zo zdravotných dovod.dakujem

yvkay
8. apr 2016

@katarinka73 ahoj.skus sa opytat detskej lekarky,ona urcite bude vediet,alebo skus si poziadat auvidis,lebo nik nevieme ci schvalia alebo neschvalia.a k tej vahe tak moja ma 3roky a 5 mesiacov a vazi 13,5 kg.Ja som si teraz podavala tak uvidim ci schvalia.

mravvcek
8. apr 2016

Maminy moze ist syn 3,5roka do skolky ked mame schvaleny rodicak do 6 rokov?

lili777
8. apr 2016

@mravvcek môže🙂

mravvcek
8. apr 2016

@lili777 na cely den? Alebo len 4 hodiny? A ja mozem nastupit do prace? Dakujem

lili777
8. apr 2016

@mravvcek pri platenej na celý deň. Aj pracovať môžeš. Pri neplatenej len na 4 hodiny. Zvláštne, ale tak je to na Slovensku asi vždy...

mravvcek
8. apr 2016

@lili777 fakt zvlastne 🙂 a preco potom platia ten rodicak ked dieta je v skolke a mama v praci 🙂 nerozumiem fakt
dakujem za info

lili777
8. apr 2016

@mravvcek ono to asi vyplýva z toho, že aj pri normálnom rodičáku do troch rokov môžeš aktuálne pracovať, teraz je to dovolené...lebo inú logiku to moc nemá

mravvcek
8. apr 2016

@mravvcek no som zveda co vymyslim 🙂

yvkay
8. apr 2016

@mravvcek ahoj.ja si myslím že preto je platený lebo dieťatko je často choré tak je to rp zo zdravotných dôvodov

brculka80
11. máj 2016

Ahojte chcem Vas poprosit o radu. momentalne som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov do 30.6. Poziadala som o predlzenie. Som stale vedena ako zamestnanec v jednej firme. V pripade, ze mi predlzia rodicovsky a ostanem vedena ako zamestnanec v povodnej firme je mozne sa zamestnat aj v inej firme?
V pripade, ze by som ukoncila pracovny pomer a predlzila si rodicovsky zo zdravotnych dovodov, je potrebne sa hlasit na urad prace alebo niekde?
Naozaj moze ist v pripade nepriazniveho zdravotneho stavu dieta do skolky na cely den?
Dakujem

jolly84
12. máj 2016

@yvkay no čo schválili?

yvkay
12. máj 2016

@jolly84 ahoj.pred dvoma tyzdnami mi prisiel posudok ze dieta nema dlhodobo nepriaznivy zdr.stav a cakam na rozhodnutie lebo chcem sa odvolat.

saurian
12. máj 2016

@brculka80 pri predlzenej RD zo zdrav.dovodov ma tato (samozrejme po uznani dlhodobo nepriaz.stavu posudkovym lekarom UPSVAR)postavenie ako "klasicka RD" - tj beries "rodicak", v praci su povinny ti poskytnut rodic.dovolenku ak o to poziadas do 6r., resp. dokedy ti schvali nepriaz.stav UPSVAR, mozes pracovat na plny uvazok, dieta moze byt v MS. ak mas TPP kde cerpas RD, nic ti nebrani zamestnat sa na iny TPP, ci uz hlavny, vedlajsi, alebo na dohodu u ineho/alebo aj viacerych zamestnavatelov. /jediny problem moze robit ak mas v prac.zmluve so zamestnavatelom u ktoreho si na RD podpisane, ze nebudes vykonavat taku ci onaku - vacsinou konkurencnu - pracu/.

brculka80
13. máj 2016

@saurian ďakujem za odpoved.a môže byt v skolke celý den?

saurian
13. máj 2016

@brculka80 ak je predlzena RD zo zdrav.dovodov, v skolke moze byt cely den.

jolly84
13. jún 2016

@yvkay juuu, dzim palce, uz mas?

yvkay
13. jún 2016

@jolly84 pred tyzdnom som posielala odvolanie tak uvidim ze ci schvalia,ale prilozila som aj novu spravu od alergologicky a napisala ze dodrziavat prisnu dietu a odporuca domacu starostlivost tak uvdim.