Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov
Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!
Dobrý večer, prosím Vás o radu. S dcérkou som na predĺženej RD zo zdravotných dôvodov do 6r. a mám možnosť práce ale na živnostenský list. Ak budem mať živnostenský list neprídem o príspevok? Ďakujem
baby potrebujem radu......predĺžili mi RP zo zdravotných dôvodov.....teraz sa mi však podarilo vyhrať konkurz a od 1.4 by som mohla nastúpiť na TPP čo by nám momentálne neskutočne pomohlo.....keďže je manžel dlhodobo PN....ale to je o inom.....mám nejakú povinnosť oznámiť to budúcemu zamestnávateľovi....že mám ešte RP.....alebo to nie je potrebné....ako je to potom s OČR? Ďakujem
@crazybabenka pri predĺženej rodičovskej normálne môžeš pracovať len sa na socialke odhlasis s dôchodkoveho poistenia to ti bude zamestnávateľ platit a nič viac nemusís
Keď príde rozhodnutie tak ja som stim bola na úrade a ona hneď nahadzovala do počítača ,len to už bolo pred rokom
Ahojte baby mám predĺžený rodicak a dnes som podpísala zmluvu na tpp....mam voči upsvar alebo inému úradu nejaku oznamovaciu povinnosť? Ďakujem
@crazybabenka ak si na predlženom rodičovskom zo zdravotných dôvodov dieťaťa a bola si sa nahlásiť pri schválení rodičovského na soc. poisťovni, treba tam teraz odniesť pracovnú zmluvu a odhlásiť sa. aby neplatili za teba dva krát odvody. tie bude teraz platiť zamestnávatel. to isté platí aj pre zdravotnú poisťovňu
Dievčatá ako je to so živnosťou a predĺženým RP? normálne platím všetko ďalej? ďakujem za rady
Prosim o radu dcerka ma 26m vôbec nechce papat vazi 11,3kg od narodenia mame problemy zistili jej intoleranciu naa kravske mlieko alergia na vajicko bola 4x hospitalizaciaa v nemocnici stale na infúziách 1x v marci2014,februar2015,februar2016, marec2016chodime na gastro pila nutridrink nakolko alergia nepije schudla 500g za mesiac mam narok nadej na predlzenu matersku zo zdravotných dovod.dakujem
@katarinka73 ahoj.skus sa opytat detskej lekarky,ona urcite bude vediet,alebo skus si poziadat auvidis,lebo nik nevieme ci schvalia alebo neschvalia.a k tej vahe tak moja ma 3roky a 5 mesiacov a vazi 13,5 kg.Ja som si teraz podavala tak uvidim ci schvalia.
Maminy moze ist syn 3,5roka do skolky ked mame schvaleny rodicak do 6 rokov?
Ahojte chcem Vas poprosit o radu. momentalne som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov do 30.6. Poziadala som o predlzenie. Som stale vedena ako zamestnanec v jednej firme. V pripade, ze mi predlzia rodicovsky a ostanem vedena ako zamestnanec v povodnej firme je mozne sa zamestnat aj v inej firme?
V pripade, ze by som ukoncila pracovny pomer a predlzila si rodicovsky zo zdravotnych dovodov, je potrebne sa hlasit na urad prace alebo niekde?
Naozaj moze ist v pripade nepriazniveho zdravotneho stavu dieta do skolky na cely den?
Dakujem
@brculka80 pri predlzenej RD zo zdrav.dovodov ma tato (samozrejme po uznani dlhodobo nepriaz.stavu posudkovym lekarom UPSVAR)postavenie ako "klasicka RD" - tj beries "rodicak", v praci su povinny ti poskytnut rodic.dovolenku ak o to poziadas do 6r., resp. dokedy ti schvali nepriaz.stav UPSVAR, mozes pracovat na plny uvazok, dieta moze byt v MS. ak mas TPP kde cerpas RD, nic ti nebrani zamestnat sa na iny TPP, ci uz hlavny, vedlajsi, alebo na dohodu u ineho/alebo aj viacerych zamestnavatelov. /jediny problem moze robit ak mas v prac.zmluve so zamestnavatelom u ktoreho si na RD podpisane, ze nebudes vykonavat taku ci onaku - vacsinou konkurencnu - pracu/.

@bambula626 dobre som pochopila ak je mama na dobrovolnej predlzenej netreba dat na upsvar Oznámenie o poskytovaní starostlivosti o dieťa na účely prídavku na dieťa?