Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov
Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!
dakujem a ak mi neuznaju mam ist na nezamestnanecku? ale peniazky sa asi nedostavaju vsak leno mam len 5mesiacov odrobenych ale som slobodna mamicka asi nemam narok si pytat peniazky vsak?
a ked mi to nahodov nepriznaju posudkari co mam potom robit mam sa dat na nezamestnanecku?
@macko1002
Ak nemáš nárok na podporu a ani posudková neuzná zdravotný stav tvojho dieťaťa ako nepriaznivý, zostaň radšej na neplatenej rodičovskej /ak teda nebudeš mať prácu/.. Dôchodkové poistenie za teba bude platiť štát a aj zdravotné poistenie /ZP iba vtedy, ak dieťa bude v škôlke max. 4 hodiny/. . Ak sa zaeviduješ na Upsvare, zbytočne tam budeš každý mesiac chodiť, keď nemáš nárok na podporu..
ahojte neviete niekto poradit kedy od schvalenia/ predlzenie rod.zo zdr.dovodov/ posielaju peniaze?bola som tam sice ale dako sa tej pani nechcelo bavit tak som sa nic nedozvedela dakujem moc
Ahojte, chcem vás poprosiť o vyplnenie jedného dotazníka, ktorý by veľmi pomohol jednej študentke.
Link pre maminy zo Slovenska: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...
Link pre maminy z Čiech: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...
Ďakujem a ak by sa dalo, prepošlite to prosím aj každej mamine, ktorú poznáte
ahojte, môžete mi prosím Vás poradiť, ako dosiahnem predlženie RD, nakoľko som už o ňu 2x žiadala a vôbec mi ju nepredlžili. Dieťa mi býva často choré na infekcie horných dýchacích ciest, sme sledovaný imuno-alergólógom, ten na žiadosť uviedol, aby mi bolo povolené predlženie, aj pediater mi to sám odporučil a ja som to aj tak nedostala???? idem sa znovu odvolať, som sama s dieťaťom, a bez práce, takže chápete, že dosť blbá situácia. ďakujem za každú radu.
mne konči maťerska v marcii 2013 a ťieš by som sa chcela informovať kolko sa berie po finančnej stranke keť dieťa nemožem po zdravotnej stranke dať do škvolky
@frantulienka po finančnej stránke sa naďalej poberá rodičovský príspevok.. 🙂
@frantulienka tak ako doteraz si mala,cize 190 euri
tak ešťe jednu vec, takže na vybavenie papierov mi treba potvrdenie od obvodnej deckej lekarky,a aj s detskej chirurgiee??? nemam skusenosťi ,a všetko sa vybavuje po ukončeni maťerskej za vaše odpovede vam pekne dakujem 🙂
Ja mám tiež predĺženú Rd zo zdravotných dôvodov a vybavovať to musíš ešte pred skončením RD minimálne mesiac dopredu ,lebo je tam lehota 30 dní .Papier z ÚPSVR zanesieš obvodnej lekárke ktorá ti ho vypíše a musíš mať aj potvrdenie z odbornej ambulancie , u nás to bola alergologička ,Potrebuješ ešte prefotenú zdravotnú dokumentáciu 6 mesiacov dozadu.
@frantulienka Ja mám tiež predĺženú Rd zo zdravotných dôvodov a vybavovať to musíš ešte pred skončením RD minimálne mesiac dopredu ,lebo je tam lehota 30 dní .Papier z ÚPSVR zanesieš obvodnej lekárke ktorá ti ho vypíše a musíš mať aj potvrdenie z odbornej ambulancie , u nás to bola alergologička ,Potrebuješ ešte prefotenú zdravotnú dokumentáciu 6 mesiacov dozadu
@davido dakujem
@vierka73 ahoj my už astmu máme a sme na liekoch a som veľmi rada že nám to predĺžili ,no nechápem prečo ti to nepredĺžili ani na odvolanie asi to záleží od posudkovej doktorky .Mňa viac nervov stálo to vybavovanie lebo pani na úrade mala stále čas a lehota 30 dní jej nič nehovorila a musela so si to vytelefonovať aby som stíhala doniesť ten papier do roboty .Držím palce aby ti to vyšlo . 😉
Ahoj, syn sa narodil so srdcovou vadou, bol operovaný, a aj tak nám neschválili predlženie RD. Dôvod- nespadá do tabuľky, on partrí do skup. II. a až keby bol v III.skup. tak by nám to predlžili. No nemám slov na to.
@davido my sme prefotenu dokumentaciu vobec nepotrebovali. pediatricka vypisala tlacivo a mali sme potvrdenie od koznej o ekzeme a schvalenie sme mali do 28dni.Fakt to zalezi od ochoty ludi na urade a asi aj toho, ako sa posudkovy lekar vyspi.
@stanislavao asi to je v každom meste inak ,ja som si žiadosť dala v predstihu a ako som už písala musela som si to sama vytelefonovať inak by som to rozhodnutie nemala doteraz.
@vierka73 ja som si žiadosť podávala 2.10. a syn mal 10.11 3 roky.Lehota na schválenie je 30 dní ,tak som čakala na posudok a keď mi posudok neprišiel ani 6.11 a to už bolo viac ako 30 dní tak som začala zis´tovať čo sa deje.Zavolala som na UPSVR tej pani čo som jej žiadosť dala,že rozhodnutie mi už malo prísť a stále nič ,no bola veľmi nepríjemná a vraj mám čakať .Lenže ja som potrebovala doniesť do práce to rozhodnutie ,lebo sa mi končila RD a aby som vedela na čom som.tak som si zistila tel.číslo na URSVR na posudkové oddelenie a tam mi úradnička povedala že žiadosť mám schválenú,len to ešte nemá podpísané od riaditeľky a to už bolo 9.11 ,tak som si pre to išla osobne a hneď som to utekala doniesť do roboty .Len aby sme sa rozumeli ,ja som nijako nedokázala ovplyvniť rozhodnutie posudkového lekára v môj prospech ,ja som skôr riešila že mi to rozhodnutie malo prísť v nejakom termíne a stále mi nechodilo.
Myslím si že meno lekára Vám určite nepovedia ,no skúste sa teda odvolať držím palce 🙂
Adi som Vám moc nepomohla ☹ ☹
tak sa narodilo dieťatko že nemalo dierku do zadočku teras bude mať tri na druhy rok,a mame problemi zo stolicou lebo si ešťe neuvedomuje kedy jej ta stolica ide,keť ma gonťiky tak ano ale su dni keť ju začne prehanať, Mam narok stakou diagnozou o predlženie maťerskej dovolenky teras v decembri ideme na kontrolu na chirurgiu do Ke mam sa tam spitať či mi potvrdia tlačivo či ako mam postupovať
@frantulienka ahoj ,hlavne sa najprv spýtaj svojej obvodnej doktorky ona by mala vedieť aké diagnózy sú na predĺženú RD .
Ja som bola s dcerkou do 6 rokov na predlženej materskej, bola často chora na socialke som si bola pre tlačivo ktore ti musi vypísat alergologička alebo krčna,potom ti musi aj detska doktorka a potom sa to zanaša na socialku a už sa len čaka na odpoved z posudkovej, mne ju schvalili .Dcerku som davala od 4r do škôlky ale len na 4hodiny mohla.

@habibi78 ja som bola len preto v pochybnostiach lebo niektore baby tu pisali ze museli ist k posudkovej .... Ale uz vsetko viem bola som na UPSVaR