icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

martinka1981
26. sep 2013

@adri2211 dakujem. Tiez drzim palce 😉 nech nam to vyjde.

bluvatko
26. sep 2013

@pe5ula 30 dni od podania na UPSVaR

pe5ula
27. sep 2013

@bluvatko, ja viem, ze sa maju do toho terminu 30 dni vyjadrit, ale ide mi o to, k akemu terminu to schvalili, ci k terminu podania ziadosti alebo k terminu, ked to mal v ruke posudkovy lekar alebo k trom rokom (ak sa to podavalo skor)

elka74
27. sep 2013

@pe5ula ahoj. moja dcéra mala 3 roky 23.7., žiadosť som podávala 1.7. v rozhodnutí mám uvedené, že posudok je platný od 1.7. 2013 do 31.7.2014. posudkový lekár to mal v ruke 1.8. Kontrolu mám písanú na 31.7.2014. takže platí to od dátumu podania v mojom prípade. toto si potrebovala vedieť? hádam som trochu pomohla

matkamirko
27. sep 2013

@pe5ula moj maly mal 9.9. 3 roky, schvalene to mam od 2.9.2013-2.9.2015, vtedy je aj kontrola. Podavala som to okolo 15.8.

bluvatko
27. sep 2013

@pe5ula ja som podavala 23.7 a v rozhodnuti mam napisany datum 21.8 neviem kedy to mal posudkovy lekar,ale v kazdom meste je to inak a tebe staci vybavovat presne mesiac pred tretimi narodeninami lebo ty dostavas rodicovsky ked ti schvalia tak budes v nom pokracovat.

pe5ula
27. sep 2013

@bluvatko, @elka, @matkamirko, odkial ste? resp. v ktorom meste ste si to vybavovali? Lebo u nas tvrdia, ze to bude (ak vobec bude schvalene), tak k datumum ku ktoremu podam ziadost a odvtedy na dvanast mesiacov. A ze za obdobie medzi podanim a 3.narodeninami dietata pridem o rodicovsky. Lenze ja to musim podat skor, aby som vedela dat zamestnavatelovi vediet, ci nastupim. Preto sa pytam, odkial ste, lebo sa mi zda, ze co mesto, to ine pravidla...

bluvatko
27. sep 2013

@pe5ula ja som z Presova,ale nie preco by ti mali zrusit rodicovsky?a vôbec nemusia schvalit na 12 mesiacov ,ja som mala najprv na 8 a teraz na 5 a ked som vybavola prvy krat tak som davala ziadost 18 decembra a 17 januara mi prislo rozhodnutie akurat mi koncila dovolenka co mi zostala ked som pracovala a tiez som nevedela ci mi schvalia vôbec,maly mal tri roky 26 decembra.

elka74
27. sep 2013

@pe5ula ja patrím pod Nitru a rozhodnutie som dostala až 2.9., čiže až dovtedy som nevedela na čom som.

tinki
27. sep 2013

dievčatá a je to ozaj tak, že musí dieťa byť v škôlke len 4 hodiny..? lebo napríklad ak je len týždeň v škôlke z celého mesiaca a to ju musím ešte aj po 4 hodinách vybrať?

bluvatko
27. sep 2013

@tinki ked je doma zo zdravotnych dôvodov môze do skôlky na cely den

matkamirko
28. sep 2013

@pe5ula ja patrim pod Bytcu-Zilina to riesila(a konkretne posudkova z Cadce). To zastrasovanie od uradnicok ber s rezervou. Ty o RD neprides, kym ti pride rozhodnutie, väcsinou sa to subezne napoji(ak ti to schvalia). A urcite, ak podas mesiac pred 3. rokom dietata, o ten mesiac neprides..

martinka1981
30. sep 2013

Tak podane. Som veeelmi zvedava 😝 ako to dopadne.

manzanillaa
12. okt 2013

Ahojte, nečítala som všetky príspevky, ale mám takú otázku..možno pre niekoho smiešnu, ale na predĺženú rodičovskú dovolenku zo zdravotných dôvodov si mám ísť tlačivo pýtať kde? Lebo nemám chuť obiehať úrady..ďakujem za odpovede..

maznacik007
12. okt 2013

@manzanillaa u nas to davaju na urade ... je to priamo tlacivo pre pediatricku a k tomu prikladas spravy odbornych lekarov ..

manzanillaa
12. okt 2013

@maznacik007 ďakujem...

zuzinabila
12. okt 2013

@manzanillaa na Urade prace,socialnych veci a rodiny

manzanillaa
12. okt 2013

@zuzinabila ďakujem🙂

zuzinabila
12. okt 2013

@adri2211 zo zakona je vsade 30 dni,nie 60.mne v Ba dali vediet do 30 dni.odkiatl mate info,ze to trva dlhsie?

zuzinabila
12. okt 2013

@sakura77 ano,zo zakona maju byt vysledky vysetreni nie starsie ako 6 mesiacov.

natalienka12
12. okt 2013

baby, chcem sa opýtať, je šanca dostať predĺženú rodičovskú, ak bude posudok od psychologičky, že dieťa sa neadaptovala na školku? Problém je, že každé ráno strašne plače a má kvôli tomu problémy s bruškom, zrejme je to psychického pôvodu, u lekára som ešte nebola, len neviem či radšej počkať či ísť, teraz som na neplatenej RD, dcéra je inak zdravá našťastie. Pediatričky sa pýtam nechcem, priznám sa, dosť sa hanbím, aby si nemyslela, že som nejaká socka, ale 200 eur by veru bodlo.

zuzinabila
12. okt 2013

@kacenka1310 prosim Vas,ludia ,naco podavate zavadzajuce informacie?:{ ak je matka na predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov dietata,moze byt dieta v skolke na cely den,je jedno ci statna ci sukromna skolka,rovnako moze pracovat.nie je to nelogicke,lebo sama som si tym presla a ked mas dieta,kvoli ktoremu si zdravot.dovodov na predlzenej rodicovskej dovolenke,moze byt v skolke aj cely den ,ale realne je viac doma ako v skolke,takze si vela nepopracujes:}akurat,ze mas pri sebe babku,ktora Ti pomoze so starostlivostou.

zuzinabila
12. okt 2013

@natalienka12 skusit mozes,poznam minimalne jednu osobu,ktora bola doma kvoli rovnakemu problemu ako popisujes,ale to bolo za starej vlady ....

adri2211
12. okt 2013

@zuzinabila ahoj info mam zo socialky. aj mne prisla odpoved do 30dni, ale ak posudkovy lekar uzna za vhodne a vyziada no lek. spravy tak ma nato dalsich 30dni na posudenie. takto mi to povedala pani na socialke

zuzinabila
12. okt 2013

@adri2211 ano,to je pravda,to sa asi myslelo,ked podas odvolanie?ze maju dalsich 30 dni navyse

maznacik007
12. okt 2013

@natalienka12 od psychologicky to nepostacuje ... musi byt liecena u pedopsychiatra ... a zalezi potom aj od diagnozy aku dieta ma...

adri2211
12. okt 2013

@zuzinabila ano ano presne, ja som o tom pisala, kedze to bol moj pripad. mozno som sa zle vyjadrila

elka74
13. okt 2013

@zuzinabila ja som podávala žiadosť 1.7. a vyjadrenie mi prišlo 1.9. po mojich telefonických urgenciách.

bianka1
13. okt 2013

@natalienka12 ja som mala posudok od psychologičky aj od klinickej psychologičky ale mi máme 5 diagnoz a máme predlženu do 6tich rokov..

natalienka12
13. okt 2013

@bianka1 ďakujem, a aké máte diagnózy, napíš mi pls do IP, ak môžeš, ďakujem