icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

maznacik007
14. okt 2013

@bianka1 ale vy mate PAS alebo DA a predpokladam ze od Janosikovej ... tak tuto diagnozu moze dat aj klinicky psycholog ak dobre napise posudok ... ale predpokladam ze dieta bolo vysetrene s ouo diagnozou aj inde neurolog, prip. metabolika a pod...

@natalienka12 ako vyskusaj .. aj tak to musis riesit aj s pediatrickou ona ti vypise ziadost ... na podklade nalezov... a uvidis ...podstatne bude aku diagnozu ma dieta stanovenu ... 😉

nikolca
14. okt 2013

@natalienka12 s tymito problemami nam predlženu rodičovsku priznali najprv na 9 mesiacov a potom pri dalšej kontrole nam priznali do 6 rokov,len od psychologa zrejme nestači my navštevujeme aj detskeho psychiatra a uživame lieky

bianka1
14. okt 2013

@maznacik007 hej od Janošikovej máme 5 diagnoz DA vylúčila a neboli sme ani u neurologa ani nikde... jedine ešte chodíme tu kde byvame k psychologočke a ona nám tiež napísala posudok .,vela záleži na posudkovom lekárovi a pravdaže aj od lekára ako ten posudok napíše..Janošíkova je v tom jednička 😉

sakura77
14. okt 2013

baby,o mesiac mi vyprsi rok od schvalenia-schvalili nam na jeden rok,teraz neviem,ci mam zacat sama nieco vybavovat,alebo este pockat,ci mi nieco pride z UP?

habibi78
14. okt 2013

@sakura77 mali by ti poslat papier aby si dolozila nove lekarske spravy za poslednych 6 mesiacov aby preskumali ci je zdr.stav este stale nevyhujuci...ale ja som spravy posielala este predtym nez mi prisiel papier, pre istotu...

sakura77
14. okt 2013

@habibi78 no ved toto sa bojim,ze zas kolko im to bude trvat....

habibi78
14. okt 2013

@sakura77 tak necakaj na zabrzdene uradnicky a predbehni ich, posli to minimalne tri tyzdne pred skoncenim predlzenej rodicovskej 🙂

sakura77
14. okt 2013

@habibi78 takze ako mam si ist zobrat znova vsetky tie tlaciva a vypisat to vsetko,ci?

habibi78
14. okt 2013

@sakura77 no mne v tom liste pisali ze chcu iba lekarske spravy za poslednych 6 mesiacov dolozit...ale ja som vzdy znovu vytlacila z netu tlacivo, obisla lekarky a poslala to takto....ale asi to nemusi byt...

sakura77
14. okt 2013

@habibi78 aha...dik

kacenka1310
15. okt 2013

@zuzinabila ty si si asi necitala celu konverzaciu! Ja som to sice napisala lebo po starom to tak bolo, potom ma jedna mamicka opravila, cize som sa opravila aj ja, nehadala som sa s nikym a uznala som svoj omyl. Takze nechapem naco do toho rypes. Este jedna vec ta konverzacia bola pred rokom. Takze tebe osobne PREPAC ze som sa pomylila!

bluvatko
15. okt 2013

@sakura77 mne volala ta co nas ma na starosti,ze nam konci predlzena rodicovska ,ze si mam prist po papiere a to bolo skoro dva mesiace pred koncom predlzenej rodicovskej.

klauduska
17. okt 2013

tak, dnes som volala na UPSVaR do NR, lebo vcera mi oficialne skoncil predlzeny rodicak a uz som bola ako na ihlach od 18.9. ci schvalia ci nie.....Pani mi povedala, ze schvalili...jupiiiiiiiiiiiiiii...ale len do 30.6.2014.... 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 Na papieri to este nemam, budu to posielat este k nam na urad, do miesta mojho bydliska.....ale vravela,ze jej to vcera priniesol posudkovy lekar..... 😉

Tak len aby ste vedeli.... 😉

bozenka1
19. okt 2013

ahojte chcem sa opýtať, mám malú bude mat o 2 týždne 4 roky, vlani začala chodiť do škôlky ale od novembra zastala doma lebo cca 8x za sebou brala antobiotiká , v 2 týždňových intervaloch, lekárka povedala, že neodporučuje vzhľadom na jej choroby škôlku, má to zapísané aj v zd.zázname a papier sme odovzdali aj do škôlky , že minimálna na tento školský rok škôlku neodporúča, urobila jej testy na imunitu, potvrdilo sa aj z krvy , že má zníženú imunitu a poslala nás aj za alergologičkou a tamsa tiež potvrdila alergia na viac vecí a nábeh na astmu. alergologička napísala tiež do zd.záznamu , že návštevu škôlky neodporúča, násladne nato som si podala na ÚPSa R žiadosť o poskytnutie rod.príspevku, chcem sa opýtať ak máte skúsenosti, schválili vám na základe takejto diagnózy- znížená imunita a časté infekty dýchacích ciestopakovane liečené antibiotikami.
malá je od narodenia dosť chorľavá, nakoľko sa narodila umelým oplodnením-od narodenia má oslabenú tú imunitu, dakejem za info

kacenka1310
20. okt 2013

@bozenka1 ahoj, tak mne to schvalili minuly rok pre znizenu imunitu a alergiu na BKM, takze teoreticky by to mali schvalit aj tebe. Hlavne ta znizena imunita je dost padny dovod na schvalenie.

bozenka1
21. okt 2013

dakujem pekne za info kacenka, no uvidíme....

adri2211
24. okt 2013

@martinka1981 ahoj ako ste dopadli ? mne opat nepredlzili 😠 😠 😠 uz sa nich vybodnem, nema to zmysel 🙄

martinka1981
24. okt 2013

@adri2211 ahoj. Ja ešte čakam na vyjadrenie. Pomaly bude mesiac...akurat koncom mesiaca 😀 aj kožna sa ma dnes pytala či predlžili. A to mi tetuša na urade hovorila že ako promptne to vybavuju 😀
no ja som zvedava...tiež počitam že z toho nič nebude 😝

adri2211
24. okt 2013

@martinka1981 drzim palce, ja som sa na to uz vykaslala. je to hnus ako niekomu uznaju a druhemu nie s rovnakymi diagnozami. ani mne papier este nedosiel. vcera to bol mesiac. dnes som volala na socialku a tam mi oznamili, ze mojej ziadosti opat nevyhoveli

martinka1981
24. okt 2013

@adri2211 hmmm fakt je to zaujimave ze jednemu ano a inemu nie. Ja musim pozriet datum kedy som to podala.

alliana3013
27. okt 2013

ahojte, chcem sa spýtať, ako sa podáva odvolanie, keď mi nepredĺžili rodičovskú?kde to mám poslať? ešte mi neprišlo rozhodnuie, len mi pani z úradu volala, že nám neschválili..že do 30 dní to pošlú 😝 máme nejakú šancu, že po odvolaní nám to schvália? malá má atopický ekzém, oslabenú imunitu,máva často horúčky bez príčiny, otorpedické problémy, ešte máme ísť na ORL kvôli mandliam..okrem toho mi ju tento rok ani nezobrali do škôlky, lebo majú veľa detí 😒

lucia90051
28. okt 2013

@klauduska Ahoj,aj ja mam schvalenu predlzenu RD. Schvalili nam to na rok a teraz mam znovu dolozit lekarske spravy. Vies mi poradit ci mozu byt aj kopie? A mozem to podat aj teraz? Predlzena RD mi platí do 15.01.2014 ale na vysetrenie k alergologicke uz dovtedy nepojdeme. dakujem za odpoved

lucia90051
28. okt 2013

@habibi78 ked znovu predkladam lek. spravy kvoli predlzeniu rod. dov. maju byt tie spravy originaly alebo stacia kopie? dakujem za odpoved

bluvatko
28. okt 2013

@lucia90051 stacia kopie,nam konci 31.1 a budem podavat v polovici decembra lebo my este ideme v novembri na alergologiu a v decembri na gastro a kozne.

klauduska
29. okt 2013

@lucia90051 stacia aj kopie, je to v podstate jedno.....ale urcite si sprav kopie aj pre seba....

Nam prisla vyzva na dolozenie z UPSVaR, takze sama od seba som nedokladovali nic, az ked mi prisiel papier,ze mam dolozit nove lekarske spravy...neviem ci to tak funguje na vsetkych uradoch,ale nam prisla tato vyzva.....

habibi78
29. okt 2013

@lucia90051 ja som vzdy posielala kopie

anita718
4. nov 2013

Baby predlžili niektorej z vás materskú pri poruche reci alebo z dovodu ze sa narodilo len s jednou oblickou? Syn má 2,6 rokov a nerozpráva.Ušká sú v poriadku, počujeme dobre, neurologička to vyhodnotila ako zablokovaná rečová funkcia. Nikdy sme nemali žiadny úraz, žiadna hospitalizácia, tehotenstvo úplne bez problémov, pôrod tiež. Prosím poradte mi

puska99
5. nov 2013

@rebel77ka ahoj.chcem sa spytat,pisete,ze vam schvalili predlz.rodicak.Aj moja dcerka ma ekzem,chcela by som si podat ziadost o predlzenie.Od akych lekarov ste musela mat vypisane papiere?dakujem

semina
5. nov 2013

@lucia90051 ano lucka mas pravdu ... aj ja som sa na to pytala..mne teraz schvalili predlzeny rodicovsky zo zdrav. dovodov a povedali mi ze mozem chodit riadne do prace a dieta na cely den do skolky...uvidime co nam prinesu zmeny v roku 2014

semina
5. nov 2013

@puska99 ahojky ja som mala papiere od 4 lekarov, kozne som nedavala lebo uz som niekde aj pocula ze len kozne nestaci, ale myslim si ze to zavisi od stavu v akom ten ekzem mate ... my sme ho raz mali a raz nie ale nikdy sme to nemali v hroznom stave.