Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti
Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?
@petrahankova daj radšej hned od všetkých od koho môžeš, kam chodievate a ste sledovaní
dakujem
Ahojte, mam prdlz
Tak znova.. blbne mi telefon! Mam predlzeny rodicak, schvalili ho do 6-teho roku, ale teraz po roku mi prislo znovuposudenie zdravotneho stavu. Uz ste sa s tym stretli? Bezny postup? Ci niekomu lezime v zaludku? Dakujem.
@susu29 prosím a akú máte diagnozu,ked vam schvalili do 6 rokov?
Astmu, atop, imunodeficitny syndrom, alergie, chronicku nadchu,..
Ako skoro mozem podavat aj 2mesiace ci 3 pred ukoncenim RD?
prosím ,aký je presný postup,ak chcem požiadať o predlženy rodičovsky?Na úpsvar si vypýtam žiadosť,vypíšem a?jej súčasťou je nejaké tlačivo pre lekára?A potom odovzdám zase na úpsvar?Dakujem
@petrahankova daju ti vsetky tlaciva,ziadost vypises ty,lek.spravu zhrnutie vyoise pediatricka,dolozis kopie sprav odb.vysetreni a odnesies to vsetko na UPSV A R. Do 3-4 tyz.ti pride posudok a potom ak ti to uznaju si podas Zadost o RP ak mas uz starsie dieta ako 3roky,ak si podavas este pred ukoncenim 3rokov dietata tak novu Ziadost o RP ti netreba podavat po priznani ze dieta ma DNZS.Ale opytaj sa u vas na urade lebo vsade to je inak aby si to mala vsetko ako ma byt.
@yvkay dakujem pekne,takže ja už nemusim k odbornemu lekarovi,stačí pediater,ano?
@petrahankova spravy od odb.lekarov nemozu byt starsie ako 6mesiacov ale opytajj sa na urade lebo niekde som citala ze 3mesiace.
@yvkay dakujem pekne,ja zajtra idem na neurol.,tak sprava bude čerstvá 🙂
@aaalena86 tiez nechapem, mimo som z toho, bola som uz zaniest spravu a teda cakam, lebo na upsvar mi ani nevedeli povedat, ci mi teda ten rodicak pozastavuju, kym znova rozhodnu.. bola tam len pani na zastup pocas PN.. Preto sa pytam, ci sa to uz niekomu prihodilo, ci len ja mam take "stastie"
@petrahankova na UPSVR dostanes tlacivo aj pre kekarske zpravy,vypises,a pojdes ku vsetkym odbor.lekarom kde sa dieta lieci,aj pediatricka da zpravu,nesmie to byt starsie ako 6mesiacou,ak to budes mat hotove odnesies zpet na UPSVR a k tomu je potreba este dolozit RL dietata,a potom cakas na rozhodnutie
ja som pri dcere mala uznany do 6 rokov bez kontrol a dcera bola cely den v školke a nik nekontroloval našťastie
Mamky mám nárok na predlženie rodičovskeho prispevku malá sa mi narodila v 32 tt 1280g.
Chodime na kontrolu na neurologiu,nefrologiu,
neonatologiu,pneumologiu aj rehabilitaciu a čaka nas aj psychologicke vyšetrenie . neviete ako to je aj pri predčasne narodenych deti mohla by som si požiadať o predlženie
Prosím,ja som tiež zvažovala predlžiť rodičovsky pre zdr. stav syna,boli sme sledovaní u urologa každe tri mesiace a tak isto na neurologii,no teraz nam dali kontrolu až o rok,teda už zrejme ani nemá význam to skúšať?Mali ste to niekto podobne?Dakujem
@petrahankova ono vsetko zalezi aky je posudkov lekar,niekedy schvali 1 chorobu niekedy viac vaznych nie

@petrahankova ahoj.urcite treba od vsetkych.