Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti
Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?
@suzibandit ahoj.pisala som ti uz a neodoslala sa mi sprava tak este raz,ziadost si podaj v oktobri kedy bude mat syncek 3roky,tlaciva si stiahni z netu Ziadost o posudenie zdrav.stavu dietata a aj Ziadost ktoru vypise lekar.nam to na ekzem neuznal lekar ale alergologicka vravela ze astmu skor uznaju.
@yvkay dakujem pekne, skúsim teda v októbri
chcem sa spytat kde treba ist s dietatom ak ma dieta alergiu ked ma astmu
@abigael Alergologia
@suzibandit dakujem
Prosím je tu niekto komu neschválili a odvolaval sa?kedy váam potom prišlo vyrozumenie?Čakám od júna a nič.Aj by som sa telefonicky informovala ,ale neviem kde,spis poslali do BA.Dakujem za radu
@petrahankova ja som si takto pred rokom v juny podavala odvolanie,v auguste mi volali z uradu ze to ide do Ba,z Ba som mala odpoved do 2,5tyzdna.aj tak neuznali, chybali mi lek.spravy.
@yvkay no neviem kde to moje trčí,chcem si dať znovu na posudenie,mam nove správy,len musim čakať na vyjadrenie a to nechodí,rada by som zavolala ale zas neviem kam,už som aj skušala na info,dali mi jedno číslo,druhe,tretie a všade mi davali nove čisla,tak neviem
@petrahankova mi čakáme od 25.5. Dávali sme odvolanie a ešte stále nič.už tri mesiace
Dievčatá ako je to z prácou je zamestnávateľ povinný súhlasiť z predĺženou rodičovskou platenou?nemôže mi dat výpoveď?a treba mu to písomne oznámiť ci stačí mu zavolat?
@ileas ja som prvu ziadost podavala v aprili 2016,koncom mesiaca april mi prisiel posudok ze mi neschvaluju.
aby sim sa mohla odvolat musela som si podat Ziadost o RP a to som cakala dalsi mesiac za rozhodnutim a v juny som mohla dat odvolanie,koncom jula mi prisiel posudok ze lekar trva na svojom posudku,o tyzden na to ze spis posuvaju do BA,niekedy v septembri prislo z Ba ze lekar urobil nejaku chybu v datume v posudku,neposudil za obdobie ktoee som ziadala v Ziadosti o RP,tak opravil to,mne prislo nove rozhodnutie cakala
som dalsi mesiac na ktore som sa odvolala znova pretoze tamto bolo kvoli posudkovemu zle,takze v novembri som podavala odvolabie,v decembri odpoved ze spis ide do BA,v januari mi prislo konecne rozhodnutie a posudok ze neschvaluju,8 mesiacov sme cakali,takze co sa tyka odvolania sa nikdy viac,radsej dat ziadost na novo.myslim ze mamicka @onmaria mala nieco podobne ako ja takze sme sa nacakali a nikdy viac.
@onmaria ja tak lutujem,že som podala odvolanie,čakam a nič,už som davno mala podať noú žiadosť a už aj to by som mala doma skorej,ale zistila som nejaké číslo do BA tak zajtra tam volám,nejakej pani doktorke,čo by to mala mať,tak uvidím ako dopadnem.
@petrahankova drzim palce, nech to dopadne dobre a nech ti to hlavne uznaju. ja som bola vtedy fakt strasne nasrata, lebo co som citala, tak to schvalovali napr. za ploche nohy.. navyse som to podala nacas, odpoved mi prisla neskoro, medzicasom mi skoncil rodicak, tak som si musela podat novu ziadost o rodicak, potom zase posielat papiere, potom zase odvolanie, neskutocne dlhe cakanie, uz si to ani poriadne nepamatam, spatne si precitaj, ak mas cas a chut. proste cele zle. ale tak nic neporiesim, ani som neporiesila a ani som to potom uz neriesila
@onmaria no nemusim volať,prave prišiel list a neschvalili,tak idem ešte raz podať žiadosť s novymi posudkami a uvidím
@onmaria Prosím a to tlačivo čo sa dava lekarke na potvrdenie sa da i stiahnuť?Neviem to najsť
@petrahankova viem ako sa citis :( ja som si po mesiaci od neschvalenia prvej ziadosti podala novu a do mesiaca som mala schvalenu a aj spatne,cize v marci som podala a uznali od januara od kedy som mala nove lek.spravy.
a vsetky tlaciva su na nete,su to prilohy.ked budem na pc skusim pohladat a poslem ak by si nevedela najst.
a k tomu odvolaniu tak mi aj povedala pani na urade ze malokedy schvalia ked lekar trva na svojom posudku,ze najlepsie je dat novu ziadost,lebo je to zbytocne zdlhave.
@yvkay dakujem pekne,ked budeš mať čas,prosím naviguj ma kde najdem to tlačivo,dakujem pekne
@suzibandit dakujem moc moc
Dnešný nám prišlo rozhodnutie z Bratislavy a zamietli nám.

@suzibandit ahoj.tlaciva si mozes stiahnut aj z netu a ja by som si na tvojom mieste podala ziadost,mate aj astmu tak mozno to uzna posudkovy lekar.ziadost ti staci podat v oktonri,v mesiaci kedy ma syncek 3roky.mne povedala alergologicka ze ekzem velmi nechcu uznavat ale ak je astma tak vraj ano.nam ekzem neuznali ani na odvolanie v BA.
Po roku som si dala novu ziadost a okrem ekzemu ma dcerka dg od logopeda a na to nam posudkovy schvalil predlzenie RP na 1 rok,v januari mame kontrolu.