icon

Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti

kiara123
25. jún 2013

Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?

dievcatka81
17. mar 2015

@fidka79 len v noci, teraz tri dni sme skusili bez plienky, bolo ok ale už je nachladnuta, tak zas boli noví mokré... Neviem, ja nie som doktor, boli sme na urologii tak doktor jej predpísal ten Like

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dievcatka81
17. mar 2015

@fidka79 Tak ja neviem, asi veľmi dôverujem lekárom.

julietta1
24. mar 2015

Ahojte baby ma niekto skusenosti s predlzenim rodicovskeho prispevku do 6 rokov?Ja som zamestnana,mala ma 4 roky no vkuse sme chory na antibiotikach kazdy mesiac,neda sa mi sklbit praca a to aby som s nou mohla ostavat kazdu chvilu doma.Co vlastne,ake diagnozy oni povazuju za narusenie zdravot.stavu?Vdaka za odpovede

mata128
24. mar 2015

@julietta1 jedine skus riesit cez imunologa.....ono v skolke takto funguje 90%deti,tak to by asi maminy boli doradu na predlzenom rp....ja som teraz trpla,ci nam ho predlzia a to sme vkuse chori,ale ted maly je kardiak po komplikovanej operacii srdiecka+je imunodeficitny....aj s tymito dg nas predlzili zatial len na rok

julietta1
25. mar 2015

No my mame viac problemy s uskami,nostekom,po krcnej stranke posielalaju nas dat von mandle oboje a tvrdia,ze by malo byt dobre,no sestra dala synovi von a aj tak je chory,sme sledovany aj u kardiologa,lebo mame problemy od narodenia s chlopnou a taktiez mame casto infekcie v tele,mocove cesty,no neviem ci nam to vyjde

mata128
25. mar 2015

@julietta1 ono zavisi na akeho posudkoveho natrafis. Mam kamaratku,ktorej syncek mal tuto istu dg srdiecka,co my,on je s trvalymi nasledkami a nepresli..

julietta1
25. mar 2015

no to je pravda,asi je to bud o stasti,ale najskor to kto a v akej nalade tam bude sediet.Ja tiez poznam kopec mamiciek co beru kadejake prispevky ci treba ci nie a mozno ty co by to potrebovali viac nedostanu,co uz tak to je dnes

dievcatka81
25. mar 2015

@julietta1 to isté mám aj ja s dcérou, až na tú kardiológiu...

michaela025
25. mar 2015

@julietta1
@dievcatka81 presne ako na koho na posudkovom natrafite mne prvy pol rok predlzil potom zas nie tak som znova podala ziadost a schvalil na rok takze zas co nas caka o rok stale je chora

julietta1
26. mar 2015

A ake mate diagnozy?

michaela025
26. mar 2015

astma chodime endokrinologiu zmenseny rast,orl,kardiologiu,iminulog,pneumolog

michaela025
26. mar 2015

neda sa to takto popisat proste je casto chora na astmu zevraj predlzuju az do 6rokou noo u nas to bolo opacne 2mesiace som bola bez prijimu ju do skolky nehrozilo pri jej cadtych chorobach a kaslu to by ma hned prepustili z roboty v nadom okrese v pd tiez malo komu predlzia neviem mala som take iste papiere a predlzrny nedali dolozila som tam akurat s gastra ze celiakia negativna rozdiel v podavani bol 15dni a nato mi pani povedala ze mi ju prizdnali dnes je 5tyzden a roxhodnutie nikde

julietta1
26. mar 2015

No my prave,ze tie mandle a tvrdia,ze ked ich dame von tak bude dobre,ale ja nemyslim,mala ako nahle je v skolke chytame vsetko mozne a potom to trva aj cez 3 tyzdne kym ju dam dokopy a tak si myslim,ze tentokrat pridem o pracu a netusim ako dalej bez prijmu

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 toto asi kazdemu vravia aj nas posielaju nechcem jej robit traumu dost ze furt na endokrinologii jej beru krv teraz zas testy nas cakaju kde ju budu 3dni sledovat nieco pichat a kazdych 20minut brat krv uz sa mi aj vyse pol roka zacala pocikavat co predtym nikdy nerobila

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 treba bojovat ze mate narok na rodicovsky netreba to nehat tak mi sme od decembra skusali nepreslo chcela som sa odvolat uz som to tu vela krat pisala pitala sa ako to napisat ale dr.nas prehovorila nech nepisem odbolavanie ale len ziadost a mala pravdu

julietta1
26. mar 2015

Teda ak by mi zamietli tak sa neodvolavat,ale napisat nanovo ziadost je lepsie?joj chudatko tak to,ze sa pocikava to je psychika,strach.My mame zajtra konrtrolu a zrejme nas uz aj objednaju ak bude fit na tie mandle,ja som to tiez odkladala,ale dam jej to spravit,lebo vsade na mna utocia lekari,ze to je s mandli,aj ked pochybujem,to skor ju zanedbali lekari od malinka od 3 tyzdnov je chora,kazdy mesiac na antibiotikach a oni sa tvaria ako keby to bolo normalne a my rodicia poradme si ako chceme,no hrozne

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 aj nas stale tlacili aby sme to dali vybrat teraz ma dost tabletok od alergologa a v noci dobre spu nechrape mne ako decku to vyberali a preto nechcem jej to dat von niekto povie ze pomohlo a vela namiciek ze to bolo aj zbytocne presne neodvolaj sa pockaj na rozhodnutie od posudkoveho a po tom 15dni to podaj na novo aj s novou ziadostou vela mamiciek uspelo BA by to bola dlha zalezitost a vadsinou pocujem ze to tiez zamietaju

julietta1
26. mar 2015

No neviem ci nam pomoze,ale som bezradna,my sme uz mali ist minuleho roku,ale om to zrusila,este ze to robia uz v celkovej narkoze tak myslim,ze to nebude az take hrozne,ale sestra pred casom dala synovi vybrat a nevidim tam nejaky rozdiel,aj tak je jej chory,ale co spravim,ked lekari trvaju na svojom

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 ved to ze to nie je ziafny rozdiel len chcu skusat co pomaha a nie ked das vybrat tak povedia zas iny disgnozu nas tiez furt posielaju a vzdy mam odpoved tak napise do karty ze vaham Nedam jej to vybrat mam stym skusenost ako decko ale vtedy to robili brz narkozy ale aj tak take male deti a uz aby ich uspavali to tiez nie je zdrave

julietta1
26. mar 2015

No nieje to zdrave a mam obavy predsa len nakoza,je narkoza,jaj bezradny je ten clovek a to nase zdravotnictvo cista bieda,nic nedokazu zistit ja to viem z vlastnej skusenosti,sama mam zdravotne problemy uz to trva od tehotenstva s malou nieco cez 4 roky a stale sa nevie co mi je,clovek uz obcas nevladze

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 ja mam to iste stale chodime fo dr. a nevedia co jej je uz mam nervy teraz zas testy cskat mesiac na vysledky zas bat sa co nas caka a nepovedia este ze tu je mk insk by som o chorobach nevedela presne nsrkoza to nie je sranda pre deti aj co davali tiez isli na msndle a dieta xomrelo no aj ja mam strach co sa moze stat nevedia poriadne povedat choroby diagnozu a len tak chcu dieta uspat fakt nase zdraotnictvo (pokusne kraliky)

michaela025
26. mar 2015

a tiez ked dieta je casto chorlave stale na antibiotikach by ani nemali zaspat dieta pri operacii darmo ze su to len mandle ja ked nie je 2tyzdne chora tak som stastna

julietta1
26. mar 2015

No aj my tak presne,viete pred rokom co sme boli a nas posielali manzel prave spomenul ten pripad co zomrelo to dieta panu doktorovi a ten na to,ze to nemozme tak brat,ze to nie vsetko je v rukach lekarov,ze to bozia sila a vola,tak to som len pozerala co vravi,ale taktoto nas vobec neupokojilo prave naopak

julietta1
26. mar 2015

Odkial pochadzate pani,ak sa smiem opytat?

michaela025
26. mar 2015

nemusite mi hovorit pani som z prievidze

julietta1
26. mar 2015

Tak Michaela?Ja mam kolegynu v praci z Prievidze,pred casom sa tu pristahovala k nam

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 prievidza je mala tu kazdy vie o kazdom a tie nase urady ako katastrofa

julietta1
26. mar 2015

Ja som tiez z mensieho mesta a taktiez to iste kazdy sa tu o kazdeho stara,len nie o seba,ako na dedine si tu clovek obcas pride

michaela025
26. mar 2015

@julietta1 tak to mas pravdu to je vsetko o zavisti