Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti
Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?
Ahojte potrebujem radu moja dcerka ma uz od narodenia problemy z oblickami prvy zapal naslednu hospit.mala ako3mesacna dalsiu ako 2rocna od septembra navstevuje skolku ale kszde 2tyzne je chora a teraz zno sme v nemocnici zo zapalom obliciek o 2tyzdne bude mat 3roky myslie ze by mi schvalili predlzenie rodicovskej dovolenky a keby ano poberala by som este nejakepeniaze v akej vyske dakujem za odpovede
@zuzanka2905 kebyze schválili predĺženy rodičak koli nepriaznivému zdravotnému stavu tak vo výške 203,20 eur, treba skúsiť požiadať a do mesiaca by mala prísť odpoveď
@dievcatka81 a staci ze to stihnem podat skor nez ma 3roky lebo ona ma 11aprila a vybavujemme to uz teraz tlaciva mame len vypisat a ked podam v utorok po velkej noci lebo teraz zme v nemocnici bude to stacit?
@zuzanka2905 si myslí,že áno... Ako neviem presne, lebo ja som to žiadala pred Dvoma mesiacmi a to mala dcéra už 4 roky, ake ono ešte v máji dostaneš rodičak riadne za malú, lebo to sa vypláca mesiac pozadu... Keď poziadas teraz o predĺženie a keď schvália tak potom riadne budeš dostávať ďalej
@dievcatka81 no tak som zvedava ako dopadneme snad dobre
@kiara123 Ahojky ja mám s malým tento istý problém.Chodím sním aj k imunologovy ale neni to až take zlé ako uvás.Mesiac pred tým ako ti bude končiť Rodičovská dovolenka chod na socialku a vypitaj si papiere na predlženie platenéj rodičovskéj dovolenky.
Ten papier zanesieš obvodnéj deckéj doktorke ktorá ti ho vyplný a doložíš tam nálezy od imunologa ale nesmu byt staršie ako 4mesiace ked toto všetko budeš mať zanesieš na socialko a potom ti pride rozhodnutie či ti uznali platenu rodičovskú alebo nie.
Predlžuju to teraz na ro potom je zase kontrola.A ano môžeš poberť rodičák a aj popritom pracovať iba im zanesieš papier o tom že kde sa detičky nachadraju alebo ským ked si neni doma.
Ahojte kočky..tak aj ja riešim predĺženú rodičovskú, ani neviem ako som sa k tomu dopracovala,lebo to nebolo v pláne. Malý mal vo feb. 3 roky...nastúpil aj do škôlky..doteraz tam bol dokopy asi 2 týždne...neustále chorý..antibiotiká,teplotky...mala som nastúpiť už do práce..jednoducho nemôžem...naša dr.nám pozrela zdrav. kartu a počítala ako bol malý chorý v roku 2014...za 12 mesiacov bol 11 krát chorý, z toho 6 krát antibiotiká...sama odporučila predĺženú materskú..ALE..k alergologovi ideme len teraz 13 apríla.... naša dr nám správu napíše, no neviem či bude stačiť nejaké vyjadrenie od alergologičky ked sme tam boli len jeden krát na testoch... no tak teraz ozaj neviem čo robiť... po materskej, malý neustále chorý, takže doma,ja doma..nemám isté že mi to predĺžia...fakt dosť zlá situácia...aj teraz sme na antibiotikách..takže dokola to isté
@zuzanka2905 podľa mňa chvália, treba skúsiť, za skúšku nič nedáš 😉
@michaela025 ja som si pre rozhodnutie musela ist osobne aj kolegina u nas to neposielaju postou. skus tam ist osobne.
@nibiru ahoj 7tyzden a nic bola som tam pred tyzdnom ze to este neni schvslene ano dali mi podpisat ziadost o preplacanie rodicovskeho ajvto som tam musela chodit a volat druhej na urade aby mi ho na pridavkovom dala tak dufam ze aprili uz dostanem aj bez rozhodnutia ked vedia ze bol 1.2prizdnany
@mananenka Nestrácaj nádej ja som mala tú istú situaciu ako ty strašnééééé a hlavne sa mi nepáči to že niektoré maminky davajú detičky zo soplíkmi do školky.
Musíš veriť Mojenko mne odsúhlasili až po roku a rozhodnutia mi chodily po 2-3 esiacoch.Strašne dlho im to trvalo stále ☹ počkaj na alergologičky alebo ked už máš vysledky s odberou tak tie tam dolož lebo to posudzuje doktorka ☹ Držím palce ženy moje a je to zlé kedď su detičky stale chore ale viem to podla seba.
Ja chodím sama aj imunilogovy a ten malebu predpísal lieky no nezabrali vobec.teraz ako je doma nebol rok chorý a som aj rada je aj živší ako bol 🙂 a teším sa stoho strašne niet nad to ked sú naše ratoleste v poriadku Držím vám palceeeeeeeeee
Aj vam tak dlho chodilo rozhodnutie teraz pitaju od priatela zivnostensky a prehlasenie ze pracuje na sk nie sme zobraty nechapem toto nikdy nepitali rozhodnutoe nenam ani peniaze dufam ze uz aprili mi poslu nie je normalne
@melanie2009 Ďakujeme..zajtra nesiem konečne papiere... vypísané všetko od našich dr..obe neodporúčajú dieťa do kolektívu..tak uvidíme..
@mananenka Držím ti palce moja potom sa ozvy ako si dopadla 🙂
Ahojte.Malý mi má expresivnu poruchu reči,máme 4ročky a jeho slovná zasoba je podla dr na urovni 17mesačného dieťaťa...do toho mame poruchu pozornosti a aktivity,máme narok na predlžený platený rd z dovodu nepriazniveho stavu?za každú radu vopred ďakujem
Ahojte.Malý mi má expresivnu poruchu reči,máme 4ročky a jeho slovná zasoba je podla dr na urovni 17mesačného dieťaťa...do toho mame poruchu pozornosti a aktivity,máme narok na predlžený platený rd z dovodu nepriazniveho stavu?za každú radu vopred ďakujem
@vejusv ty si nehovorila so ziadnou logo? lebo teda nam praveze bola skolka odporucana ako velmi podnetne prostredie... poruchu pozornosti v 4roch rokoch?
ja neviem veja, ved mas normalne dieta, nerob z neho pripad☹ v takychto pripadoch podla mna skor skolka pomoze, toto je o osobnosti a nie o zdravotnom stave... ( pisem ti ako matka predcasniatka s milion diagnoza ale ani nahodou by ma nenapadlo ho ukratit o kolektiv - hlavne nie v 4roch rokoch... mojmu synovi a vela podobnych pripadov len pomohla...)
@dai chodíme k logopedicke,pedopsychiatričke aj k psychologovi,malý bol tiez predcasne narodený,kriesený,chudokrvný a od malicka nieco bolo ,a lekarka mi to dala ako navrh aby som ostala doma a venovala sa viac malemu....on chodí do školky,ale ja mam takú prácu že robim na smeny ranne poobedne nočné...zamestnavatel má na mna už nervy lebo stale behame po dr,tak som uvazovala ze sa vratim na rd a nakoniec som sa dozvedela že by som ho mala mať aj platený 😉
ahojte...mam otazku, ak smiem...
co v pripadte ak predlzenie RD neprejte schvalenim z UP, ake mame dalsie moznosti? aka je postupnost? prosim dajte mi vediet
dakujem 😉
@zuzanka2905 Dobrý večer.môžem sa opýtať,či vám schválili predlženú RD platenú?
Ahojte,viete poradit?ked je dieta nonstop chore,kazdy mesiac na atb,caste laryngitidy,zapaly usiek,zapaly hornych dychacich ciest,anginy a ma aj ADHD,poruchy spravania a pozornosti,chodi na imunologiu aj lieky berie. Predlzenie zamietli. Teraz ide na operaciu,vybratie nosnej mandle a zrezajie z krcnych mandli,v auguste. Ide dat mama odvolanie,myslite,ze zavazi to,ze ide na operaciu?dakujem
Ahojte kolko ste cakali na rozhodnutie o predlzeni rod.lebo ja cakam uz pomaly mesiac od podania a zatial nic neprislo
mne prislo rozhodnutie az skoro po 2 mesiacou ale vedela som uz skor ze nam prizdnali

No aj to zavidia co nemas