Predĺženie rodičovského príspevku na základe zdravotných dôvodov
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je tu niekto kto si vybavoval predĺženie rodičovského príspevku zo zdravotných dôvodov. Dcéra mala v novembri 3 roky žiadala som o predĺženie ale zamietli aj na odvolanie. Zdravotný stav sa jej nezlepšil pridruzili sa aj iné problémy tak idem dávať znovu žiadosť. Myslíte že mám šancu na schválenie?
Dcéra má tieto diagnózy:
Astma perzistujuca ťažká nekontrolovateľna
Rhinitis alergica
Imunodeficit b ly iga-
Odporúčanie ventolin,flixotide,rupafin,monkasta,nasonex, na jeseň imunomodulacia
Adenoid veget 3.st,
- vypísana na operáciu
F92.8 iná zmiešaná porucha správania a emotivity
F93.0 úzkosť a odlúčenia v detskom veku
F91.3 porucha správania s opozičným, vzdorovitym správaním
F51.5 nočná mora
Terapia: Atarax
Ideme ešte na gastro má podozrenie na reflux.
Navštevujeme aj psychologicku ktorá jej do správy napísala: Dieťa vo veku 4,10 roka má výrazné prejavy regresu, emočnú nezrelosť a oslabenie adaptačných
mechanizmov. Je tu hypersenzitívne ladenie, pretrvávajúca separačná úzkosť, anxiozita a nočná enuréza. Psychologička uvádza, že dcéra je aktuálne nepripravená na materskú školu pre zjavnú potrebu kontaktu s matkou, a odporúča podporiť proces emočného vývinu a odložiť nástup do kolektívu.
Taktiež aj psychiatrička napísala
po zaradení do MŠ u nej regres v správaní, objavila sa enuresis denná aj nočná, aj poruchy spánku s úzkostnými snami a s prebujeniami, hladá si matku, na ktorú silne emočne fixovaná, anamnesticky pri odlúčení od nej aj prejavy úzkosti, vegetat. koreláty, záchvaty plaču dlhšieho trvania. Rozumove v pásme popul. normy. Obyčnosť infantilná, emociálne a sociálne nezrelá, vo vývoji so separačnou úzkosťou
Farmakologická liečba
Hydroxyzin tbl flm 25x25 mg (blis. PVC/Al) (ATARAX) Exp. orig 1 0-0-0-1/2 tbl. na noc do úpravy spánku.
DOPOR: sine emdik. Pravidelne sledovaní u klin. psychol., odporučenie ako u -nej s odkladom dochádzky do MŠ. Ku nás o 2 mes.
Taktiež aj imunologicka napísala že neodporúča kolektív a že potrebuje dlhodobú starostlivosť matky.
Myslíte že mám šancu na schválenie? Je tu niekto komu neschválili a potom novu žiadosť schválili?
ona nie je chorá, ale zanedbaná, musíte sa jej venovať a ona musí dobehnúť svojich rovesníkov, stretáva sa okrem teba s inými ľuďmi? alebo ju držíš len doma?
ona nie je chorá, ale zanedbaná, musíte sa jej venovať a ona musí dobehnúť svojich rovesníkov, stretáva sa okrem teba s inými ľuďmi? alebo ju držíš len doma?
@anonym_8d8040 nie je v žiadnom prípade zanedbaná. Každý deň chodíme von, hráme sa, má staršiu sestru deťom sa venujeme naplno ako môžte napísať že je zanedbaná podľa diagnóz ktoré má? Keby bola zanedbaná asi by nemala záchvaty plaču, astmaticke záchvaty keď od nej odchádzam to asi znamená že je na mňa silno navyknuta a to asi preto lebo somnou trávi všetok čas a venujem sa jej nemyslite? Píšete že má dobehnúť rovesníkov lenže ona je inteligentné dieťa čo potvrdila aj psychiatrická aj psychologicka ale je emočne nezrela má silné separacne úzkosti,nervové záchvaty a toho dostáva astmaticke záchvaty a vy mi píšete že moje dieťa je zanedbané? Pýtala som sa na radu normálnych ľudí a nie bezcitných, vyhorených a zakomplexovaných mám.
ja ti len prekladám, čo ti napísala psychologička do správy, nechceš si to pripustiť, proste ju držíš pri sebe a nenecháš ju voľne rásť, ešte raz si prečítaj čo ti napísala psychologička
@anonym_8d8040 asi nerozumies lekárskym správam a prekrucas to do útoku, Argumentovať tým, že držím dieťa ktoré má 3 roky pri sebe je nezmysel. Ja viem a ja poznám svoju dcéru snáď nechcete spochybňovať úsudok pedopsychiatra. Týmto túto tému pre vás uzatváram prajem pekný deň.
@majcimarikamaja vybavovala som, aj nám uznali, ale úplne iná diagnóza. (Aj mi votreli pod nos že môžem byť rada, že nám uznali. )
Mám skúsenosť že ako aj tu aj pri od diagnózy neuznávajú, kmotra je nevyliečiteľne chorá pritom do dôchodku má 10 rokov a vyčíslili jej 35%, po roku nova žiadosť a 40% je bez príjmu 2,5r
@majcimarikamaja normalne podaj neboj sa dostanes predlzenie su to vazne diagnozy

mala v novembri 3r? teda o mesiac bude mať 4 ?
No nie som sice odborník ale teda už maločo schvalia ... poznám deti ktoré majú ovela zavažnejšie diagnozy a neschvalili