icon

Predĺženie rodičovského príspevku pre nepripravené deti na škôlku?

14. jan 2025

Dnes som "zacula" , ze je mozne poberat predlzeny rodicovsky prispevok na dieta, ktore nechodi do skolky, lebo este nebolo mentalne pripravene na skolku a nezvladlo adaptacny proces. Mate s tym niekto realne skusenost, alebo poznate niekoho, kto to pobera?

hipuska
14. jan 2025

Môžeš poberať ale nie platený.

balerina2025
14. jan 2025

takych by bolo... mozes ist na neplateny, a pripravovat ho na skolku.

kristinka92
14. jan 2025

Určite nie. Čo je to mentálne pripravené na skolku? Ma nejaky zdravotný hendikep? Ak nie je pripravené za 3 roky na skolku, tak by nebolo od veci ho práve tým pedagógom asi aj nechat pripraviť aby zvládalo veci lepšie, keď sa k tomu doma nedostali..

marhulka13
14. jan 2025

Ja zas nie som mentálne pripravená chodiť do prace.... už 20 rokov tu trpím

valikasikulova
14. jan 2025

@balerina2025 veru ze aj je takych kopec, dieťaťu nič nie je, v ms od 6 do 16 a matka doma....a kamarátka ma doma 5 ročného autistu na úrovni ročného dieťaťa tak ho musela doniesť na úrad ako atrakciu aby pani Úradníčka zhodnotila ci jej schvália nejaké príspevky na oblečenie 🤦‍♀️ ze naco jej to je ...a rok obehavali papiere lekárov vyšetrenia úrady kým jej ten rodičak schvalili

balerina2025
14. jan 2025

@valikasikulova podla mna malo deti je pripravenych na skolku, ale kazde zdrave dieta si raz zvykne. to len niektore maminy maju problem si zvykat asi na to ze ma dieta v skolke.

veverkaa2
14. jan 2025

Zo zdravotných dôvodov áno. Pokiaľ máte napríklad psychologickú správu, posudok. Má dieťatko nejaké postihnutie ? Predĺžený rodičovský platený býva zo zdravotných dôvodov.

veverkaa2
14. jan 2025

Alebo by ste mohli skúsiť škôlku na 2-3 hodiny denne či si dieťatko zvykne, každý druhý deň, postupne

siska53
14. jan 2025

Na toto urcite nie.
Co to znamena, ze sa nezvladol adaptacny proces?
Moja plakavala kazde rano celu skolku a plus este aj na prvom stupni sme ju po dlhsej nepritomnosti v skole museli v prvy den vtlacat dnu a brali nam ju ucitelky.

luliu
14. jan 2025

Jasne môžeš, ale zadarmo

balerina2025
14. jan 2025

@siska53 my sme tiez par mesiacov bojovali.