Predĺženie rodičovského príspevku pre nepripravené deti na škôlku?
Dnes som "zacula" , ze je mozne poberat predlzeny rodicovsky prispevok na dieta, ktore nechodi do skolky, lebo este nebolo mentalne pripravene na skolku a nezvladlo adaptacny proces. Mate s tym niekto realne skusenost, alebo poznate niekoho, kto to pobera?
takych by bolo... mozes ist na neplateny, a pripravovat ho na skolku.
Určite nie. Čo je to mentálne pripravené na skolku? Ma nejaky zdravotný hendikep? Ak nie je pripravené za 3 roky na skolku, tak by nebolo od veci ho práve tým pedagógom asi aj nechat pripraviť aby zvládalo veci lepšie, keď sa k tomu doma nedostali..
Ja zas nie som mentálne pripravená chodiť do prace.... už 20 rokov tu trpím
@balerina2025 veru ze aj je takych kopec, dieťaťu nič nie je, v ms od 6 do 16 a matka doma....a kamarátka ma doma 5 ročného autistu na úrovni ročného dieťaťa tak ho musela doniesť na úrad ako atrakciu aby pani Úradníčka zhodnotila ci jej schvália nejaké príspevky na oblečenie 🤦♀️ ze naco jej to je ...a rok obehavali papiere lekárov vyšetrenia úrady kým jej ten rodičak schvalili
@valikasikulova podla mna malo deti je pripravenych na skolku, ale kazde zdrave dieta si raz zvykne. to len niektore maminy maju problem si zvykat asi na to ze ma dieta v skolke.
Zo zdravotných dôvodov áno. Pokiaľ máte napríklad psychologickú správu, posudok. Má dieťatko nejaké postihnutie ? Predĺžený rodičovský platený býva zo zdravotných dôvodov.
Alebo by ste mohli skúsiť škôlku na 2-3 hodiny denne či si dieťatko zvykne, každý druhý deň, postupne
Na toto urcite nie.
Co to znamena, ze sa nezvladol adaptacny proces?
Moja plakavala kazde rano celu skolku a plus este aj na prvom stupni sme ju po dlhsej nepritomnosti v skole museli v prvy den vtlacat dnu a brali nam ju ucitelky.
Jasne môžeš, ale zadarmo
@siska53 my sme tiez par mesiacov bojovali.

Môžeš poberať ale nie platený.