icon

Predĺženie rodičovského príspevku pri nosení plienok?

janka123456879
Dnes o 15:42

Ahojte mamičky idem si poradu je tu niektorá mamička ktorá si vybavovala rodičak na predĺženie rodičaku do 6 rokov .... Či by mi dali kvôli malému že nosí plienky či by mi predĺžili riešil niekto toto ...... Nemám to prehľad ako to chodí ..... Ake sú podmienky či len jeden dochtorka môže len potvrdiť . Vopred Ďakujem za odpoveď .

martinkatinka
Dnes o 16:11
@janka123456879

@anonym_41b250 jasné určite ja som si išla len poradu .... A ne čakať peniaze aby mi spadli peniaze od štátu peniaze nesom ťa ani nebudem ťa ktorá čaká keď im pípne peniaze na účet taká som nebola ani nebudem ...... Áno mali ste len toľko komentovať že nie nedostavala peniaze od štátu nič viacej netrebalo písať

@janka123456879 ved ti to tu napisali, ze na to, ze dieta ma plienky, predlzeny rodicak nedostanes.

janka123456879
autor
Dnes o 16:13

Ok .... Keď ste tu matky roka tak mi povedzte ako mám naučiť dieťa od plienok ........ Keď mi plače náraty hodí gaťky o zem a chce plienku a on má plienku suchú ... Piša kaka na nočník sám sa pýta a ešte sa ho spýtam či dáme gaťky tak povie že nie tak ja už neviem ako ďalej snim prešlo dní ktoré som gaťky nehovorila ale aj tak nechce

anonym_0f60a9
Dnes o 16:16
@janka123456879

Závislí ľudia ste hamba vám že sa nehanbite

@janka123456879 už len vďaka písaniu týchto komentárov vidieť, že ste jednoduchšia. A myslieť si, že Vam bude chodiť rodicak zato, že dieta ste neodnaucili od plienok, úsmevne….
Nikto Vam tu nemá ani čo závidieť. Dieťa neviete naučiť ani základnú hygienicku potrebu, tak neviem čo by ste s ním chceli robiť do 6 rokov. Aspoň že existuju skolky, kde sa tým deťom venujú pani učiteľky a nieco ich naučia, keď už doma nič.

anonym_495879
Dnes o 16:18

Tymto stylom sa to nenauci ani do tych 6 rokov. Ostanes s nim doma do 18ky? 😃

martinkatinka
@janka123456879

Ok .... Keď ste tu matky roka tak mi povedzte ako mám naučiť dieťa od plienok ........ Keď mi plače náraty hodí gaťky o zem a chce plienku a on má plienku suchú ... Piša kaka na nočník sám sa pýta a ešte sa ho spýtam či dáme gaťky tak povie že nie tak ja už neviem ako ďalej snim prešlo dní ktoré som gaťky nehovorila ale aj tak nechce

@janka123456879 co znamena to "náraty" ? Nerozumiem tomu slovu.

anonym_920094
@janka123456879

@janka123456879 25x sa pýtame, čo sú naráty?

anonym_920094
Dnes o 16:19
@anonym_0f60a9

@janka123456879 už len vďaka písaniu týchto komentárov vidieť, že ste jednoduchšia. A myslieť si, že Vam bude chodiť rodicak zato, že dieta ste neodnaucili od plienok, úsmevne….
Nikto Vam tu nemá ani čo závidieť. Dieťa neviete naučiť ani základnú hygienicku potrebu, tak neviem čo by ste s ním chceli robiť do 6 rokov. Aspoň že existuju skolky, kde sa tým deťom venujú pani učiteľky a nieco ich naučia, keď už doma nič.

@anonym_0f60a9 too je jej inzerát na bazoši: Hľadám si prácu od septembra na pozíciu pomocnej sily do kuchyne. Mám skúsenosti s prácou v kuchyni – umývanie riadu (umývačka), krájanie a čistenie surovín, ako aj celková pomoc pri príprave jedál.

Preferovaná pracovná doba:
🕒 7:30 – 15:00
🕒 8:00 – 16:00

V prípade záujmu ma môžete kontaktovať prostredníctvom správy. ráda sa vám ozvem späť.

Vopred ďakujem za každú ponuku

martinkatinka
Dnes o 16:20
@anonym_920094

@anonym_920094 joj, uz asi chapem 🤦🤦 na raty, ako ratovat ho, ist mu na pomoc.... Ale mi to trvalo 🤷

nikaeli
Dnes o 16:20

Náraty bude zrejme 'na raty' - tak sa hovorí na východe, keď dieťa veľmi veľmi plače a nedá sa utíšiť. V tom kontexte, že volá na raty - o pomoc. Ratovať = niekomu pomôcť, zachrániť.

anonym_920094
Dnes o 16:21
@martinkatinka

@anonym_920094 joj, uz asi chapem 🤦🤦 na raty, ako ratovat ho, ist mu na pomoc.... Ale mi to trvalo 🤷

@martinkatinka no toto slovo som ešte nepočula a sama som východniarka o polovicu staršia od pani Janky Naráty.

martinkatinka
@nikaeli

Náraty bude zrejme 'na raty' - tak sa hovorí na východe, keď dieťa veľmi veľmi plače a nedá sa utíšiť. V tom kontexte, že volá na raty - o pomoc. Ratovať = niekomu pomôcť, zachrániť.

@nikaeli ano, uz som to konecne pochopila 😉

erikavesela
@martinkatinka

@martinkatinka ja som myslela, ze jej uslo pri jej ubohej slovencine s..teda nasraty

janka123456879
autor

Vy si myslíte že ja nechcem ísť do roboty keby som mala situáciu že by vedeli byť s malým doma každý deň aj ja by som išla robiť tak kľudne idem robiť zarabat peniaze keď vám mám pravdu povediac áno bola som včera v robote na skúšku keď chcem môžem ísť do roboty kľudne nastúpim hneď ale malého kde nechám keď mama mi robí , svokra robí Nemecku opatrovateľku na 6 týždňov chodí domov .... Svokor by nezvládol malého keď mi reval náraty keď som ja odišla do roboty s revom zaspal s dedom až tak zičal atď .... A tu dávajú na šírave 5€ na hodinu to máš 800€ plus keby mi štát nemala som príspevok na jasle tak by som platila 360€ cca a čo by mi zostalo 400€ aj dačo eura ..... Matky roka .... Oplatilo by sa mi ísť do roboty robiť do septembra aby som potom od septembra mala normálne výplatu ..... Ale čo ja budem vám všetko písať matky roka keď neviete aká je situácia atď ...... A môj muž robí na smeny .... Tiež by som nemohla ani voľno mať ani dovolenku by som nemala lebo teraz sa maká od leta nič by som nemala až októbri by som mala dovolenky atď .....

janka123456879
autor
Dnes o 16:24
@martinkatinka

@nikaeli ano, uz som to konecne pochopila 😉

@martinkatinka tak mi daj radu ako ho mám od naučiť. Každý si mi hovoril že on sám NATO príde ked bude škôlke v kolektíve sa aj naučí atď ...... Viete aká by som bola rada keby by nemal plienky a keď mi plače náraty a keď mi nechce gatky a hodí o zem tak to je dosť ... Postupne ho všetko učím ja som rada že sa sám pýta a aj ho pochválim

anonym_920094
Dnes o 16:24
@janka123456879

Vy si myslíte že ja nechcem ísť do roboty keby som mala situáciu že by vedeli byť s malým doma každý deň aj ja by som išla robiť tak kľudne idem robiť zarabat peniaze keď vám mám pravdu povediac áno bola som včera v robote na skúšku keď chcem môžem ísť do roboty kľudne nastúpim hneď ale malého kde nechám keď mama mi robí , svokra robí Nemecku opatrovateľku na 6 týždňov chodí domov .... Svokor by nezvládol malého keď mi reval náraty keď som ja odišla do roboty s revom zaspal s dedom až tak zičal atď .... A tu dávajú na šírave 5€ na hodinu to máš 800€ plus keby mi štát nemala som príspevok na jasle tak by som platila 360€ cca a čo by mi zostalo 400€ aj dačo eura ..... Matky roka .... Oplatilo by sa mi ísť do roboty robiť do septembra aby som potom od septembra mala normálne výplatu ..... Ale čo ja budem vám všetko písať matky roka keď neviete aká je situácia atď ...... A môj muž robí na smeny .... Tiež by som nemohla ani voľno mať ani dovolenku by som nemala lebo teraz sa maká od leta nič by som nemala až októbri by som mala dovolenky atď .....

@janka123456879 no teraz si sa naučila nové slovné pomenovanie "matky roka". Len ho nepoužívaš pani Náraty v správnom kontexte. Muž robí na zmeny, a syna si si vychovala takto sama. Odplienkovanie si mala začať riešiť keď mal rok a pol nie teraz matka roka.

ivik4
Dnes o 16:26

My si nic nemyslime o Tebe, nam si ukradnuta ako vlanajsi sneh. My sme Ti len odpovedali na otazku. Nie nepredlzia Ti skrz to rodicak. My kt. Rodicak predlzili mame deti ktore na to mali narok skrz zdravotne dlhodobe problemy. Si tu honis ego tym ze nas nazyvas matky roka len preto lebo si nevies poradit s odplienkovanim. Za to my nemozeme, zbytocne stekas ty matka roka furt dookola 🙄

martinkatinka
Dnes o 16:30
@janka123456879

@martinkatinka tak mi daj radu ako ho mám od naučiť. Každý si mi hovoril že on sám NATO príde ked bude škôlke v kolektíve sa aj naučí atď ...... Viete aká by som bola rada keby by nemal plienky a keď mi plače náraty a keď mi nechce gatky a hodí o zem tak to je dosť ... Postupne ho všetko učím ja som rada že sa sám pýta a aj ho pochválim

@janka123456879 vsak vravis, ze ide na nocnik. Tak ho nechaj napriklad vyrevat. Co si vsetko skusala? Daj mu iba teplaky, zvykne si a potom uvidis. Proste plienku spolu zahodte do kosa, povedz, ze je velky na plienku... Ved skusaj, nevieme co zaberie na toho tvojho, co place na raty.

erikavesela
Dnes o 16:32
@janka123456879

@janka123456879 matkou roka si tu ty...x krat ti tu bolo bez zavisti vysvetlene, ze mas dieta naucit na toaletu a spodne pradlo...a v septembri nastupit do roboty...ale ty si stale ides dookola to.iste...ze sa o teba zamestnavatelia nebiju ostane faktom...si nevzdelana a takych je vela, takze pracu musis hladat ty sama aktivne

anonym_7843da
Dnes o 16:34
@janka123456879

@janka123456879 nie, v škôlke sa nenaučí. Do škôlky už má prísť naučený chodiť na záchod. Základy hygieny a sebaobsluhy dávajú deťom rodičia. My nie sme opatrovateľky. V škôlke sa deti učia iné veci.

luccys
Dnes o 16:34

Dnes budem mat nocne mory zo slova "náraty". A stale neviem, co to je, lebo autorka to pouziva v kontexte, ktory absolutne nedava zmysel😃

martinkatinka
Dnes o 16:35
@luccys

Dnes budem mat nocne mory zo slova "náraty". A stale neviem, co to je, lebo autorka to pouziva v kontexte, ktory absolutne nedava zmysel😃

@luccys na raty = na pomoc 😉

nominativ
Dnes o 16:37

Presne pre takéto deti z očividne jednoduchých rodín je povinná MŠ už od troch rokov veľkým prínosom.

Vidím to vo vlastnej praxi.

anonym_b8f48d
Dnes o 16:39

Veď píšeš, že chodí na nočník, len chce plienku. Tak mu ju nedaj. Nechaj mu iba tepláky, keď nechce spodnú bielizeň. A možno pomôže, keď to nebudeš volať gaťky, tie nosia dievčatá 😉 Kúp mu slipy/boxerky s nejakým obľúbeným motívom.

erikavesela
Dnes o 16:39
@nominativ

Presne pre takéto deti z očividne jednoduchých rodín je povinná MŠ už od troch rokov veľkým prínosom.

@nominativ a toho by si autorka mala uvedomit

januska12323
Dnes o 16:40

Nerozumiem, píšeš, že na nočník ide, plienku má suchú len z nejakého dôvodu nechce "gaťky". Zober ho do obchodu nech si vyberie slipy aké chce. Doma zahoď všetky plienky aby to videl a bude mať na výber holý zadok alebo nové slipy. A môže revať koľko chce, hádam si poradíš s jedným malým deckom.

luccys
Dnes o 16:41
@martinkatinka

@luccys na raty = na pomoc 😉

@martinkatinka Ok, nieco na tom bude. Len nechapem, preco by nemohol plakat len tak. Preco tam vzdy musi pisat "náraty". Ale to nebude u nej ten najvacsi problem🙄

anonym_0f60a9
Dnes o 16:45
@nominativ

@nominativ Plne suhlasim. Chvalabohu za skolku v takýchto prípadoch.

nikaeli
Dnes o 16:46
@luccys

@martinkatinka Ok, nieco na tom bude. Len nechapem, preco by nemohol plakat len tak. Preco tam vzdy musi pisat "náraty". Ale to nebude u nej ten najvacsi problem🙄

@luccys lebo to 'na raty' znamená už taký extrémny plač, doslova amok, že matka mu radšej ustúpi, len aby sa upokojil. Preto ho nedokáže odplienkovať, lebo robí doslova cirkus.

zojanka
Dnes o 16:47
@anonym_920094

@anonym_920094 to bude ako kričať na ratu (o pomoc) .... predpokladám

janka123456879
autor
Dnes o 16:50
@zojanka

@anonym_920094 to bude ako kričať na ratu (o pomoc) .... predpokladám

@zojanka kričať o pomoc načo ja som kľudná