icon

Predĺžený rodičovský príspevok

4. sep 2023

Dobry večer môj syn mal pred týždňom 3 roky do škôlky ho nemôžem dať pretože ma ešte plienky a nieje úplne na to zrelí takže budem musieť s ním zostať doma nemôžem ísť do prace nemám ho príkon nechať budem bez príjmu myslite že by mi to mohli predĺžiť ?

denithestrange1993
•
4. sep 2023

Ma zdravotne problemy? Pokial nie tak nevidim dovod na predlzeny rodicak.

janinka007
•
5. sep 2023

Mozes zostat doma do 6 rokov, ale samozrejme bez prijmu. Nahlasis sa na zdravotku len. Tam ti nemusi nikto nic schvalovat, len ak by si bola zamestnana, tak zamestnavatel.

natalienka12
•
5. sep 2023

Registracia v zdravotnej poistovni, ako je uvedene vyssie, trva to asi 2 minuty jeden papier A4 sa vypise. Dolezite je, aby za teba platil zdravotne poistenie stat, inak ti bude narastat dlh. Takto mozes byt doma az do 6 rokov veku dietata. Samozrejme, ziadne socialne davky nedostanes, len rodinne pridavky 60€.

bublinka1426
•
5. sep 2023

pokial nema zdravotnu indikaciu, nedaju ti zaplateny predlzeny.

kazda druha matka doma hoviet s chorym ''nezrelym'' dietatom...

podla mna vela rodicov nie je zrelych mat deti. lebo co tu citam je uz nonsense

doma byt, nerobit, zarobit

bublinka1426
•
5. sep 2023

a este jedna vec, kebyze je neozaj ''nezrely'' tak to riesis snad aj skor s lekarkou, snad ? nie?
zrejme lekarka si nic nezrele nevsimla.
a snad ma dieta aj otecka, ktory zaraba a mate z coho zit.
krasny DB a pridavok na dieta je 200 euro. ziadna neostane bez penazi, ak normalne zaraba ona ci jej muz.

slavomira236
•
5. sep 2023

Neschvalia ti len tak zo sdravotnych.tyyslis asi tem co je pre neprijatie dietata do skolky a bola si na zapise vobec mas papier o neprijati? Co sa tyka plienok myslim ze 3rocne dieta je uz zrele na to aby bolo odplienkovane. Teda ked nieje nejak postihnute. Ale predpokladam ze nieje

mishka69
•
8. apr 2024

@bublinka1426 a co by niektore dali za to , aby mohli ist do prace , ale bohuzial , zdravitny stav prcka to nedovoluje 🤦🏻‍♀️