Predĺžený rodičovský príspevok a oznámenie zamestnávateľovi

hrasocek12
9. jan 2023

Ahojte baby prosím vás viete mi poradiť ohľadom predĺženého rodičáku zo zdravotných dôvodov? Niekde som čítala že mesiac pred nástupom do práce treba zamestnávateľovi oznámiť,či nastúpim alebo ostanem na predĺženom rodičáku ..lenže pediater mi povedal v decembri,že keďže má malá narodeniny 22.2 ,tak skôr ako 2 mesiace pred si podať nemôžem...keďže to vychádzalo pred vianocami,tak mi nakázal prísť 2.1 ,bola som potvrdil papiere,doložila som za posledný polrok papiere od lekárov a odniesla som na upsvar,kde mi povedali,že majú nato 45 dní. A otázka moja je keďže mesiac pred je 22.1 mám ísť zamestnávateľovi oznámiť,že som si podala žiadosť o predĺženie rodičáku ale ešte mi neprišlo rozhodnutie z upsvar a že keď mi príde dobehnem do roboty zaniesť alebo ako? Jedna baba mi písala že už by som mala mať rozhodnutie od januára a doložiť ho mesiac pred nástupom ,spolu s oznámením o tom ,že ostávam na predĺženom rodičáku 🫣 no keďže mne lekár potvrdil len teraz 2.1 tak nemám to rozhodnutie z upsvar 🫣 máte s tým niektorá skúsenosť..na upsvar mi povedali,že keďže má malá 3 roky až 22.2 ,tak že som si podala včas ,že skôr ako 2 mesiace sa aj tak nedá podať žiadosť,aj tak by žiadosť čakala na stole lebo prv sa riešia tie ktoré musia posúdiť ako prvé lebo ich tlačí dátum a určite mi rozhodnutie do toho dátumu,skôr ako budem mať nastúpit pošlú. Lenže ako je to s oznámením zamestnávateľovi mesiac pred dovŕšením 3 rokov? Len pôjdem povedať že čakám a donesiem keď mi príde? Ďakujem

mogaa
9. jan 2023

@hrasocek12 a to ti ho ešte nemusia schváliť....

katesocka
9. jan 2023

Ja som im oznámila že žiadam o predĺženie a že im rozhodnutie dolozim, keď príde. A to prišlo až potom, ako mo skončil klasický rodičovský. Ale ja som ešte predtým volala na úrad práce či to mám schválené aby som vedela ako pokračovať.

hrasocek12
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katesocka
11. jan 2023

@hrasocek12 musela som pozrieť mail, áno, písala som im potom, ako som už mala telefonicky potvrdené, že to mám schválené (mesiac pred teoretickým nástupom som písala len že som si dávala žiadosť). Ale nič oficiálne, iba jedna veta v maily, ale my sme malá firma do 20 zamestnancov.