Predĺžený rodičovský príspevok pri úzkostnej poruche?
Ahojte, ma niekto skusenost , ci diagnozu separacna uzkostna porucha f 93 a rozklady v hneve f 93.9 od psychiatricky je na predlzeny rodicak?mame spravu aj od psychologicky. Ma naznaky aj aspergera ale zatial sa to neda este uplne diagnostikovat.
Syn ma 3,5 roka, nie je odplienkovany, on odmieta zachod nocnik slipy vsetko..on tomu nerozumie preco tak ma chodit, ..socialne ma problem nadviazat kontakty s detmi , velmi sa hanbi cudzich ludi, ma caste Zachvaty hnevu a placu za uplne nezmysly(rozleje sa voda, nejde mu nieco zapojit, je nakrivo deka..rozne materialy oblecenia mu vadia, jedlo je extremne vyberavy, preferuje stale stereotypne aktivity a oblecenie , najradsej chodi bosy topanky mu vadi vsetky) Chce byt so mnou stale , s manzelom tiez vie byt ale s inymi ludmi nie..jedine tak ze sme niekde sme tam aj my v blizkosti vtedy vie byt a to hovorim o rodine ktorych pozna od malicka..
A chcem sa spytat ci ma niekto skusenost ci mu toto diagnozu schvalili predlzeny rodicak..dakujem
podla mna pri uzkostnej poruche nie je dovod na predlzeny rodicak (plateny) dieta treba socializovat
@anonym_autor v com ti pomozu skusenosti inych matiek? Si si vedoma toho, ze kazda pobocka UPSVaR ma svojho posudkoveho lekara? T.j. co jeden schvali, iny schvalit nemusi. Zaver: zozbieraj si vsetky lekarske nalezy nie starsie ako 6mes.a spolu zo ziadostou odovzdaj na UPSVaR - oddelenie TZP, podla miesta bydliska. Do 2 mes.sa dozvies, ci mas OP schvaleny.

@anonym_autor vyzera to na PAS, presne podobne to ma syn. Existuje diagnostika aj mensich deti. Napriek vsetkemu bol syn v skolke ok.