icon

Predĺžený rodičovský príspevok pri úzkostnej poruche?

27. jún 2026

Ahojte, ma niekto skusenost , ci diagnozu separacna uzkostna porucha f 93 a rozklady v hneve f 93.9 od psychiatricky je na predlzeny rodicak?mame spravu aj od psychologicky. Ma naznaky aj aspergera ale zatial sa to neda este uplne diagnostikovat.
Syn ma 3,5 roka, nie je odplienkovany, on odmieta zachod nocnik slipy vsetko..on tomu nerozumie preco tak ma chodit, ..socialne ma problem nadviazat kontakty s detmi , velmi sa hanbi cudzich ludi, ma caste Zachvaty hnevu a placu za uplne nezmysly(rozleje sa voda, nejde mu nieco zapojit, je nakrivo deka..rozne materialy oblecenia mu vadia, jedlo je extremne vyberavy, preferuje stale stereotypne aktivity a oblecenie , najradsej chodi bosy topanky mu vadi vsetky) Chce byt so mnou stale , s manzelom tiez vie byt ale s inymi ludmi nie..jedine tak ze sme niekde sme tam aj my v blizkosti vtedy vie byt a to hovorim o rodine ktorych pozna od malicka..
A chcem sa spytat ci ma niekto skusenost ci mu toto diagnozu schvalili predlzeny rodicak..dakujem

anonym_3d25d0
27. jún 2026

@anonym_autor vyzera to na PAS, presne podobne to ma syn. Existuje diagnostika aj mensich deti. Napriek vsetkemu bol syn v skolke ok.

anonym_8c5ec5
27. jún 2026

podla mna pri uzkostnej poruche nie je dovod na predlzeny rodicak (plateny) dieta treba socializovat

anonym_d75ace
27. jún 2026

@anonym_autor v com ti pomozu skusenosti inych matiek? Si si vedoma toho, ze kazda pobocka UPSVaR ma svojho posudkoveho lekara? T.j. co jeden schvali, iny schvalit nemusi. Zaver: zozbieraj si vsetky lekarske nalezy nie starsie ako 6mes.a spolu zo ziadostou odovzdaj na UPSVaR - oddelenie TZP, podla miesta bydliska. Do 2 mes.sa dozvies, ci mas OP schvaleny.

majamat
28. jún 2026

ci ti predlzia neviem,a le teda to, ze dieta place a ma zachvaty za vsetko, to ma mnoho deti., moja dcera mala tiez taketo stavy. je uplne zdrava, isla do skolyk normalne, aj do skoly, uz ide na strednu. to ostatne uz moze naznacovat nieco vaznejsie, mozno to zavazi.
mozno by stacilo na rok a o rok sa uvidi. deti vedia urobit riadny pokrok aj za kratsie obdobie.

autor
28. jún 2026
@majamat

ci ti predlzia neviem,a le teda to, ze dieta place a ma zachvaty za vsetko, to ma mnoho deti., moja dcera mala tiez taketo stavy. je uplne zdrava, isla do skolyk normalne, aj do skoly, uz ide na strednu. to ostatne uz moze naznacovat nieco vaznejsie, mozno to zavazi.
mozno by stacilo na rok a o rok sa uvidi. deti vedia urobit riadny pokrok aj za kratsie obdobie.

@majamat nam staci aj na rok rodicak zacal terapie tento rok

autor
28. jún 2026
@anonym_8c5ec5

podla mna pri uzkostnej poruche nie je dovod na predlzeny rodicak (plateny) dieta treba socializovat

@anonym_8c5ec5 dieta sa socializuje vela ale nemoze chodit do statnej skolky , ma aj plienky

autor
28. jún 2026
@anonym_8c5ec5

vase dieta malo uzkostnu poruchu?

autor
28. jún 2026
@anonym_3d25d0

@anonym_autor vyzera to na PAS, presne podobne to ma syn. Existuje diagnostika aj mensich deti. Napriek vsetkemu bol syn v skolke ok.

@anonym_3d25d0 a vas mal aj uzkostnu poruchu okrem pas?

anonym_3d25d0
29. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_3d25d0 a vas mal aj uzkostnu poruchu okrem pas?

@anonym_autor
@anonym_autor vekom ano, cim starsi tym vacsia uzkost.

autor
29. jún 2026
@anonym_3d25d0

@anonym_autor
@anonym_autor vekom ano, cim starsi tym vacsia uzkost.

@anonym_3d25d0 no u nas tiez od 3 roka to je horsie a horsie

anonym_3d25d0
29. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_3d25d0 no u nas tiez od 3 roka to je horsie a horsie

@anonym_autor mozno Vam sa to upravi. Tomu rozumie iba ten co to ma doma. Urcite by som skusila skolku doobedu mozno by to slo a zaroven skus aj ten predlzeny rodicak.

kacena4
Autor odpoveď zmazal