Predĺžia mi rodičovskú, keď je dcérka zdravá?
Dobry den prodim vas potrebujem poradit a vlastne sa aj oboznamit ako to funguje.moja dcerka bude mat 25.11 3 roky no nerada by som nastupila pred vianocami do prace na 2 smeny.prosim vas aj tak chcem dat vypoved lebo tu pracu nemozem robit ale chcem sa spytat da sa predlzit matesrska ked je mala zdrava?a ci mozem ist na pnku na nejaky cas aby som si to predlzila.a co ked mu dcerku nevezmu do skolky tak si mozem o nieco pozisdat ci to nikoho nebude zaujimat.velmi vam dakujem za kazdu radu
@mima4 a ty čo riešiš? Šak ostan aj ty doma. Je taká možnosť tak je taká možnosť, kto si to može dovoliť tak ostane doma a kto nie tak pojde robiť. Taka žena asi neuvažuje štylom, že nejdem do roboty a nevadi že nemám na učty, jedlo a podobne nie? Tak asi to tam ťaha manžel. Niekde ten príjem musí byť to je jasne. Ja by som tiež neostavala doma kebyže si to nemožem finančne dovoliť. Ja mam na haku dnešnu emancipaciu. Mne a mojmu mužovi su deti prednejšie a vždy zohladnujeme v prvom rade rodinu, či to vyhovuje rodine, či bude mať jeden z nás čas na to aby bol viac k dispozícií deťom a či to utiahneme finančne. Zatial chvala bohu áno....aj ked teraz aj pracujem lebo chcem a tých pár hodín mi sedí do mojho programu dna jak zadok na šerbel. Ako sa vraví ,,vlk je sýty a koza celá,,.
@sardinka333 ja nič neriešim 🙂 My tu piseme o uplne niecom inom ako si dala ty 😀
@alexandra19p určite sa dá ísť na predĺženú, ale neplatenú samozrejme. Až do 6 rokov dieťaťa - do vtedy za teba štát bude platiť aj odvody aj dôchodkové. držím palce nech ti to vyjde a nech sa ti potom podarí nájsť lepšiu prácu 😉
@mima4 ja som dala presne to čo ty riešiš - kto je na predlženej RD tak sa doma vala, nechce pracovať, my ho živíme. 😝 Mne sa autorka temy aj podakovala, takže som v obraze neboj. Ja tiež pracujem a prečo by mi to malo vadiť, že ona nechce? Tebe to evidentne vadí súdiac podla tvojich príspevkov.
ja to viem tak že ked je zdrava tak ak budeš chcieť s ňou ostať doma tak už bezplatne lebo tam sa to vybavuje tiež cez UPSVR a tam sa pytaju na dôvod ak nema žiadne zdravotne problemy tak budeš s ňou doma zadarmo lebo tam sa posudzuje za veľmi prisnych podmienok ja mam dcerku postihnutu 95 percent a ked som z materskej chcela predlženie aby som bola s ňou doma tak mi trebalo 51 tlačiv ešte aj od psychologa tak ak je dcerka zdrava tak nedostaneš okrme RP nič viac a ked si dobrovoľne nezamestnana musi platiť aj zdravotnu a aj socialnu poisťovňu ako samoplatca.
@sardinka333 mne nevadi, ze niekto nechce pracovat... ja som napisala ze odvody a ine "vyhody" nepadaju z neba... su prave od tych, ktori rano vstanu a do tej prace idu... a kedze meuela sa necitlivo vyjadrila o pracujucich matkach ako o zakomplexovanych, tak som podotkla, ze prave tie zakomplexovane matky davaju svoje odvody (minusova polozka) tym, co su doma (pre nich plusova). Potom sa cudujeme, ze v tomto state sa najviac deti rodi asocialom...
@filipal tak ked vas to tak zaujima ano legalne odvadza dane vsetko nakolko ma s.r.o-cku a ma vsetky povolenia kolko ho nevyslo malo.nechapem co tu riesite .ja som sa slusne pytala ako to chodi....ci budem nieco dostavat nez si najdem nejaku tu pracu.nevedela som ze na predlzenej sa da byt len ked je dieta chore.vy co by ste mali poradit budete tu rozoberat veci a odsuzdovat a zavadzat a pritom islo len o radu.
@sardinka333 To som aj povedala, ale ona pise, ze dieta je zdrave, a niekto tu uz pisal, ze nestaci potvrdenie len od jedneho doktora.
@guinevre potvrdenie od 1 doktora stačí - ide o to či to schváli komisia. Mne stačilo...prečo by jej nestačilo? resp. prečo by to neskusila len koli tomu že má len 1 papier. Ak je dieťa zdrave tak nech ostane ,,dobrovolne,, bez prispevku a najde si nejake upratko, brigadu na dve hodky a pokryje si nejake vydavky. Možnosti su rozne...ked sa chce tak to ide.

@filipal ja som pisala o plateni zdravotnych odvodov - tie ma narok mat rodic ktory sa osobne stara o dieta mladsie ako 6 rokov .. co je na tom nelegalne
to ze si niekto vybavi predlzenu platenu, zdrave dieta supne do skolky a pracuje je nepochybne svinstvo a je smutne ze sa to niekde deje kym v inych regionoch neuznaju ani tazke diagnozy ...
autorka temy sa na zaciatku pytala lebo vobec netusila ako to chodi .. a celkom opravnene sa jej nezdal paradox ze po 3 rokoch miesto v skolke neni a rodicovsky uz tiez nie .. co je na tom nepochopitelne?