Predĺžili vám rodičovský pre dg.centrálny hypotonický syndróm dieťaťa?

marika3110
6. nov 2019

Mile mamicky, najdu sa tu maminy ktore maju predlzenu RD s dieťatkom kt. ma centralny hypotonicky syndrom(znizeny svalovy tonus)+rehabilitacie?
Predĺžili vam rodicovsky? Ak ano, na ako dlhu dobu?
Dakujem krasne za odpoved

evitka83
6. nov 2019

@marika3110 ak dostanete papier od specialistu, ortopeda, rehabilitacneho lekara, alebo neurologa, ze dieta vyzaduje intenzivnu starostlivost, tak vzdy na rok

deti95060810
6. nov 2019

do 6 rokov veku dieťaťa...ale je to od prípadu k prípadu

marika3110
autor
7. nov 2019

Dakujem vam za odpoved, nas syncek ma hypotonus od narodenia, teda nasledkom tazkeho porodu, ukoncenym Vax.pumpou( agpar.s.mal7/9/9)rehabilitujeme asi od 8m kedze sa to same neupravovalo a neliezol. Cvicit chodime stale, samostetne nam maly zacal chodit az ked mal 2roky a 3mesiace tak cca, ine ortodedicke tazkosti okrem plochych noziciek nemame, len kazdeho pol roka mame kontrolu u neurologa a Fro..

mogaa
7. nov 2019

@marika3110 môžu schváliť a nemusia...svalový tonus sa dá upraviť (v ťažkých prípadoch pri určitých diagnózach nie), záleží to od celkového stavu dieťaťa, sú deti ktoré musia cvičiť aj v dospelosti a deti u ktorých sa to cvičením upraví...záleží od samotného stavu, väčšina detí je v stave že normálne chodí do škôlky, do školy, neskôr do práce a popri tom doma rehabilitujú albo chodia pravidelne na rehabilitácie či do kúpelov....ale ak nemá inú diagnózu(DMO, neurologickú diagnózu, oneskorený vývoj reči, ak nie je plienkovaný...) nemusia to schváliť.....Budú vychádzať zo správ od rehabilitačného lekára a neurológa.

marika3110
autor
7. nov 2019

@mogaa ano chapem, dakujem velmi pekne za odpoved😊. Nastastie napreduje celkom pekne, len este rec musime rozbehnut, prednedavnom sme uz aj k logopedicke zacali chodit, teraz mal v okt.3roky lebo este vety netvori. Hovori len po slovách. Mama, tato, napiť, papať, lopta atd...

kythos21
13. nov 2022

@marika3110 Dobry deň
Prosím ako ste dopadli po rokoch? Maly rozpráva pekne napriek hypotonii? Ďakujem pekne