icon

Predĺžite rodičovský príspevok pri kraniosynostóze?

nikoleta2310
2. aug 2024

Ahojte maminky môj syn má kraniosynostozu má za sebou dve ťažké operácie chcem sa opýtať či je tu maminka ktorá má tiež po tejto operácii dieťa a či sa na takúto diagnózu schvaľuje predĺžený rodičovský príspevok

lienka.7
2. aug 2024

@nikoleta2310 vyskúšaj a uvidis. Predložis dokumentáciu a posúdia.

kacena4
2. aug 2024

my sme po, na predlzenie rodicaku musi byt dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav my sme sa po operacii celkom rychlo zotavili hoci muselo mat dieta i transfuziu krvi. samotna operacia nie je dovod na predlzenie, max o rok na rekonvalescenciu, ak prebehla opracia v 3r. neviem aku druhu operaciu ste mali, ci ste predcasniatko alebo ale mate problemy ine - tot moj nazor

subartic
2. aug 2024

@nikoleta2310 záleží aký má zdravotný stav po treťom roku života . Ale ja si skôr myslím že nie.

nikoleta2310
autor
2. aug 2024

@kacena4 on pri prvej operácii skoro zomrel mal veľké krvácanie museli prerušiť a potom druhý raz a ešte stále nemáme zrastenu trochu hlavičku vzadu

kacena4
2. aug 2024

@nikoleta2310 aj nam sa dlllho zrastali "puzzle" co nam spravili rok sme nosili helmicku kvoli tomu. co sa tyka rodicaku to fakt zaleszi od spravy ci su nasledky lebo toto je esteticka operacia. drzim vam palceky hlavne nech ste zdravy

nikoleta2310
autor
2. aug 2024

@kacena4 Dakujem pekne veď vyskúšam a uvidím 🙂

danielahamar
2. aug 2024

Treba len skúsiť podať, zamieňajú diagnózy, kt.su ozaj vážne a schvaľujú úplne nezmysly, takže ťažko povedať. Ja osobne som sa odvolávala.

mogaa
3. aug 2024

@nikoleta2310 nie vždy sa berie do úvahy samotná diagnóza, ale aktuálny stav....posudzuje sa, či je dieťa schopné byť v škôlke bez zjavných obmedzení..ak ano, tak PD neschvália.....