icon

Prepadnutá dovolenka po návrate do práce z MD

henca2013
6. feb 2020

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ohľadom dovolenky. V roku 2016 dom išla na MD so zostatkom 18 dní dovolenky. V roku 2019 dom nastúpila späť do práce k 1.10.a vypočítali mi dokopy 48 dni dovolenky. Šéf mi neumožnil vybratie dovolenky. Dnes som sa dozvedela, že vraj mi celá tá dovolenka prepadá. Je to pravda ? Ďakujem

sinnovea1
6. feb 2020

@henca2013 tak najskôr ti ju vyrátali a potom že ti prepadá? akože to je hlúposť podľa mňa. Hádam zareagujú niektoré z báb, čo sa vyznajú na 100%

lenka2710
6. feb 2020

@henca2013 neviem, kamoška robí v štátnej správe a tam po troch rokoch RD, mesiac odrobila a potom si čerpala 2 mesiace starej dovolenky spred MD

sinnovea1
6. feb 2020

@lenka2710 v statnej sprave maju tieto veci jednoduchsie..

lenka2710
6. feb 2020

@sinnovea1 ano, preto som to aj napísala, lebo u súkromníka si človek nieje istý ničím 🙄

smejko25
6. feb 2020

Urcite si to niekde poriadne over 🙂 podla mna ta len chcu odrbat 😁 Klasika

evittam
6. feb 2020

@sinnovea1 ZP je len jeden rovnaky pre všetkých.
@henca2013 Nie, nie je to pravda.

evittam
6. feb 2020

@lenka2710 Súkromník musí dodržiavať ten isty ZP.

sinnovea1
6. feb 2020

@evittam ja viem, ze musi. Ale prax je bohuzial inde.. povie, ze sa nemoze prenasat, resp. nedovoli ju ani cerpat, max. ze ti ju preplati, lebo ta proste v robote potrebuje a teraz co? Pojdem ho udat ci ako? Tym padom som o pracu automaticky prisla, chapes, co chcem povedat?

lenka2710
6. feb 2020

@evittam no ja mam skúsenosti, čo sukromnik,,musí'' bohužiaľ prax je niekde inde

smejko25
6. feb 2020

@evittam musi ale 🤷‍♀️ Je to o sikovnosti nadriadeneho a hluposti podriadeneho 🙂 Ja pracujem vo velkoobchode a nas riaditel si zmyslel ze nebude uznavat Pcka 🙂 hold zamestnanci su hlupy tak si ich nadrabaju 🤦‍♀️🤦‍♀️

evittam
7. feb 2020

@lenka2710 Bohužiaľ ale toto je len problém ľudí lebo si to nechajú. Nic viac a nic menej. A pokiaľ to bude takto fungovať ze sa ľudia budu bat toho "súkromníka" tak to inak ani nebude.
@sinnovea1 Hovorit si moze co len chce ale len tomu co svoje naroky nepozna.
A ano chápem vás obe o com píšete ale platí co som napísala.

evittam
7. feb 2020

@smejko25 Presne o tomto pisem.👍😉