icon

Prepis rodičovského príspevku na manžela

kms
9. dec 2015

Dobrý deň, chcem sa spýtať, čo všetko potrebujem ak chceme prepísať RP zo mňa na manžela?

manzanillaa
9. dec 2015

Tak toto aj mňa zaujíma🙂

rudkocam
9. dec 2015

Manzel musi na prislusny urad soc. veci a rodiny napisat ziadost o odnatie RP a uviest, ze prejdu na manzelku. Potom pride z uradu rozhodnutie o odnati. Po jeho doruceni moze o RP poziadat manzelka 😉

ancovec
9. dec 2015

@manzanillaa
@kms ist na UPSVaR k tete pracovníček ku ktorej spadáte a tam sa vy zrušíte ako poberateľ, keďže Váš muž asi spadá k tej istej tak ho rovno aj prihláste, asi najlepšie vytlačiť z netu formulár a predtým vypísať ale nepamätám sa či sa to podpisuje. Dávno sme to robili, ale môj chlap vtedy spadal inde, tak to bolo troška zložitejšie

kms
autor
9. dec 2015

@manzanillaa no ja to chcem ísť už v piatok spraviť, pre mňa je to už súrne 🙂

rudkocam
9. dec 2015

Respektive opacne 🙂 Ty napises ziadost o odnatie 🙂 po doruceni rozhodnutia moze poziadat o RP manzel 🙂

kms
autor
9. dec 2015

@manzanillaa
@rudkocam
@ancovec Ďakujem a pod akým názvom nájdem to tlačivo, prosím?

rudkocam
9. dec 2015

@kms daj do googlu pridavok na dieta ziadost. Co sa tyka ziadosti o odnatie, tlacivo neexistuje, pises si sama. Chces cele znenie?

kms
autor
9. dec 2015

@rudkocam netreba ďakujem 🙂

rudkocam
9. dec 2015

@kms ok 🙂 tak nech to rychlo vybavite 🙂 ja to tiez akurat riesim 🙂 odnate uz su, len mi treba istnanovo poziadat 🙂

kms
autor
20. dec 2015

@rudkocam vieš, čo mohla by som ťa poprosiť aj o vzor tej žiadosti na odňatie RP?

rudkocam
20. dec 2015

@kms posli mi email do IP, oskenujem a preposlem

minicka
21. dec 2015

@rudkocam ahoj, možem aj ja poprosiť vzor tej žiadosti na odňatie? Napíšem mail do IP. Ďakujem pekne.

julietta1
14. jan 2016

Ahojte,rada by som sa spytala,ak mi viete niekto poradit,budem vdacna.Poberam rodic.prispevok pre dlhodobo nepriaznivy zdravot.stav dietata a chcela by som tento prispevok presunut na manzela,mala ma 5 rokov a schvalili nam na trvalo teda do 6 rokov,neviete ci ak si dam ziadost o odnatie a nasledne poziadame na manzela ci mi nemozu tento prispevok zamietnut?je potrebne k novej ziadosti podavat aj nove zdravot.zaznamy?schvalene mi bolo v novembri 2015,tak neviem ci budu ziadat nove zaznamy,alebo mozme dolozit tie co sme davali vtedy.dakujem za rady

h3llka
18. jan 2016

@rudkocam ahoj mohla by si mi poslat tu ziadost o odnatie RP? dakujem

julietta1
19. jan 2016

Je potrebne v ziadosti o odnatie uvadzat aj nejaky dovod,preco chcem odnat?ak ano co ste tam uviedli?vdaka

rudkocam
19. jan 2016

@julietta1 my sme uviedli, ze uplatnit si chce manzelka 🙂

rudkocam
19. jan 2016

@h3llka daj mail do IP 🙂

choka
8. feb 2016

@rudkocam Ahoj prosím ťa mohla by si mi poslať tú žiadosť o presunutie RP. Vďaka. 🙂

julietta1
15. feb 2016

Caute kocky,vie mi niekto povedat ci pri zmene poberatela rdicovskeho prispeku zo mna na manzela by mi malo prist nejake rozhodnutie?lebo pani na urade mi povedala,ze vraj nie priso mi len o odnati a o priznani na manzela vraj nepride,ze to ako dal ziadost automaticky to ide na nho je mi to nejako divne,dakujem za odpovede

minicka
15. feb 2016

@julietta1 prislo mi aj pri priznani 😉

julietta1
15. feb 2016

Teda prislo vam rozhodnutie na manzelovo meno?

minicka
15. feb 2016

my sme to robili opacne, z muza na mna.... a teda prislo jedno rozhodnutie na mm ze odnali a mne ze priznali....

julietta1
15. feb 2016

n&o mne prislo,ze onnali,ale manzelovi nic nedoslo a ked som sa tam bola pytat tak mi pani povedala,ze rozhodnutie ani nepride,ze to automaticky ide na neho tak ja neviem,ale ozaj je to take cudne vsak ja som cakala,ze urcite nieco dojde a mam len papier o odnati a nic viac dufam,ze sme neprisli o prispevok lebo ma slak trafi,to je katastrofa na tych nasich uradoch

rudkocam
16. feb 2016

Žiadateľ uvedie svoje cele meno, dátum narodenia, adresu trvaleho pobytu. Žiadosť: Týmto ziadam o odnatie PnD od 1.1.2025 nakoľko si chce uplatniť tuto davku moja manželka MENO (dat.nar) v mieste trvaleho bydliska (obec/mesto, okres) . Pridať dátum, podpis a to je cele 🙂

choka
16. feb 2016

@rudkocam Ďakujem pekne

jankali
16. feb 2016

No a ešte treba potvrdenie od sociálnej poisťovne . ako prílohu k žiadosti... že vraj za obidvoch. U nás pre manžela, lebo na neho prechádza - SP napíše, či vychádza 2. rodičovi nárok na materské...
...A neviem prečo aj pre mňa (odo mňa prepisujeme..)

To si ešte 2x zájdeme do soc.poisťovne, každý musí ísť sám🙂 To potvrdenie zo SP môžeš vybavovať "dopredu", nie je k tomu tlačivo, tak nám povedali na ÚP. Ale treba to mať doložené.

rudkocam
17. feb 2016

@choka nie je za co 🙂 ja sa ospravedlnujem, ze az po takom case ☹ v zapale starosti som na to zabudla :-\