icon

Prerušenie štúdia a odchod na úrad práce

kssssd779
30. aug 2022

Ahojte, neviete ako to je, ak preruším štúdium na SŠ z dôvodu narodenia dieťaťa, teda tehotenstva?
Termín mám 24.9.
Mám 17 rokov
Mám si vypýtať od školy potvrdenie o prerušení a prihlásiť sa na Úrad práce? Alebo netreba sa prihlásiť? Alebo treba?
A stačí mi nejaké potvrdenie zo školy alebo aj niečo iné?

Strana
z2
doriiis
30. aug 2022

Naco chces ist na urad? Ved ides na matersku

kssssd779
autor
30. aug 2022

@doriiis a keď nemám nárok na materskú? Mne Sociálna poisťovňa povedala že zbytočne im pošlem ten papier. Že ho nemusím nosiť lebo aj tak mi príde zamietnutie

9lf9
30. aug 2022

@kssssd779 zalezi od kedy budes mas prerusene studium ak je to pred narodenim tak do datumu porodu mozes byt evidovana a potom ta vyradia. Od narodenia budes poberat rodicak.

9lf9
30. aug 2022

@9lf9 a samozrejme ak nebudes plnoleta k datumu porodu tak najskor poziadat sud o urcenie rodicovskych prav a povinnosti

kssssd779
autor
30. aug 2022

@9lf9 som už zosobášena s mužom a nebudem plnoletá dovtedy ale to už po sobáši netreba

kssssd779
autor
30. aug 2022

@9lf9 no prerušené štúdium budem mať od 5.9. a termín mám až dakedy na koniec septembra 24.9.
Takže stačí ak prídem s potvrdením, že som prerušila a a zaeviduju ma?

9lf9
30. aug 2022

@kssssd779 tak ano sobasom si plnoleta. ano prides s potvrdenim a zaevidujes sa + aj ziadost o MD, vyplnis ziadost a prilohy

top_manazerka
30. aug 2022

Riadne si si pokašľala život… 😢

januska12323
30. aug 2022

Viem, že to bude náročné ale nechceš radšej školu dokončiť? Existuje aj individuálny študijný plán. Neskôr sa k tomu ťažšie dostaneš.

tora23
30. aug 2022

@top_manazerka ty čo si si zabudla užiť lieky?

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@top_manazerka
aspon netrep debiliny...

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@kssssd779 Je nevyhnutne prerusit si studium? Neda sa individ. studijny plan?

xena0
30. aug 2022

@top_manazerka autorka sa nepýtala na názor ;) a prečo pokašlala, je mladá a vydatá a školu si ešte dokonči, nič nestratila

zuzinka888
30. aug 2022

@top_manazerka Aj ty si svojej mame pokašlala život? Jej zivot sa " iba" zmení bude iny ale nie pokazeny. Nie je odsudena na dozivotie ani na trest smrti. A je xy žien/dievcat co rodili a vydavali sa ako dospelé a maju pokazeny zivot.

top_manazerka
30. aug 2022

@xena0 áno, tehotna 17tka bez vzdelania… ideálny štart do života. Toto by som pre svoju dceru nechcela

xena0
30. aug 2022

@top_manazerka nehovorím že je to ideálny stav, ale školu si ešte môže dokončiť aj keď asi to bude mať o čosi ťažšie ale opäť zopakujem len toľko že autorka sa na názor na to nepýtala...

tora23
30. aug 2022

@top_manazerka a koho zaujíma čo by si ty chcela. Nikto sa nepyta na názor na jej tehotenstvo. Navyše štúdium dočasne prerušila, nie ukončila. Tieto nevyžiadane rady a názory o ktore nikto nestojí...

kssssd779
autor
30. aug 2022

@top_manazerka prečo by som si mala pokašľať život bolo by lepšie ísť na potrat?

kssssd779
autor
30. aug 2022

@januska12323 nechcú mi ho schváliť v škole

kssssd779
autor
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 nechcú mi ho schváliť

kssssd779
autor
30. aug 2022

@top_manazerka a mám sa lepšie a som lepšie zabezpečená ako vyštudované vysokoškoláčky s titulmi 😀

anjelikdianka
30. aug 2022

@top_manazerka moja sestra tiež otehotnela ako 17 r.Po pôrode začala pracovať moja mama jej pomáhala s dieťaťom a po 4 r našla aj partnera a majú spolu dalšie dve deti.Aj keď nemá dokončenú SŠ chodí do práce ,zarába a je spokojná zo svojím životom.
Ako môžeš povedať mamičke ktorá čaká milované dieťa že pokazila svoj život.😞

zorienka333
30. aug 2022

Ano, lebo 17-rocna tehotna bez vzdelania a uz vydata (kto na toto dal povolenie a preco??), je uplna zivotna vyhra. @top_manazerka to povedala tvrdo, ale pravdivo. Autorka by mala riesit toto. Este sa da vsetko napravit a zacat odznova.

zorienka333
30. aug 2022

@anjelikdianka No to musi vyborne zarabat s ukoncenou zakladkou. Na co sa tu hrame preboha?

zmrzlinka2021
30. aug 2022

@zorienka333 a čo si mala dať zabiť bábätko? To je životná výhra?

zorienka333
30. aug 2022

@zmrzlinka2021 No ked ma termin o mesiac, tak asi uz je neskoro. A na temu od kedy je to babatko (pre mna od momentu narodenia a nediskutujem o tom, embryo nie je babatko) je zbytocna debata.

lalala94
30. aug 2022

@kssssd779 určite si sa zabezpečila sama, svojou šikovnosťou, vedomosťami a základoškolským vzdelaním, že? 😀 Škoda, že tu mrháš svojim nekonečným potenciálom a nepoužila si google alebo sedliacky rozum na tú nezmyselnú otázku, ktorú sa pýtaš. Good luck.

miskakyska
30. aug 2022

17 ročná vydatá?🤔..pochybujem

queen_mary
30. aug 2022

Naco tu riesia socialku, rodicak a urad prace, ked si zabezpecena lepsie ako my vsetky?

Neverim tomu, ze niekde na skole neschvalia individ studijny plan. Aky ti dali dovod?

anjelikdianka
30. aug 2022

@zorienka333 Nezarábá miliony ale jej to stačí,má rada svoju pracu.Muža má podnikatela,majú velký dom a čo zarobí ju robí štastnou a najme to že má doma krásnú zdravú 16 r dcéru,ktorú rozhodla porodiť aj keď bola mladá a ostala sama bez otca dieťaťa.Dieta je určite vzácnejšia ako všetky peniaze sveta.

Strana
z2