Prerušenie štúdia a odchod na úrad práce
Ahojte, neviete ako to je, ak preruším štúdium na SŠ z dôvodu narodenia dieťaťa, teda tehotenstva?
Termín mám 24.9.
Mám 17 rokov
Mám si vypýtať od školy potvrdenie o prerušení a prihlásiť sa na Úrad práce? Alebo netreba sa prihlásiť? Alebo treba?
A stačí mi nejaké potvrdenie zo školy alebo aj niečo iné?
@zorienka333 žeby súd dal na to povolenie lebo videl podmienky v akých žijem, a ako sa mám. A jasneze moji rodičia
@miskakyska áno súd mi dal na to súhlas
@queen_mary a to teraz že nezijeme od výplaty k výplate znamená že nemám právo na rodičak a mám si platiť sama Sociálnu a zdravotnú?
@anjelikdianka môj muž je živnostník, mame sa dobre a tešíme sa na malú, aj keď pre mňa to bolo skoro, ale určite by som si ju nedala zobrať…. A nechýba nám nič… neviem prečo riešia že mám 17 a budem mať bábätko. Ako keby som bola jediná alebo čo 🙁
@queen_mary nedali mi individuálny, sama som ešte bojovala za to aby som ho dostala, odbili ma, ze kvôli jednej žiacke to nezačnú robiť keď niesu za to platení, bohužiaľ nie je škola ako skola
Akoze kde ste to vzali že si pokaslala život kvôli tomu že má v sedemnástich dieťa a momentálne nedostudovala školu. Neviete ako naloží so svojím životom, i keď podľa mňa nezodpovedným spôsobom príliš skoro otehotnela,tak sa k tomu postavila zodpovedne a rozhodla sa postarať o nového človiečika. Nechajte ju žiť svoj život ... Žiadala vás i radu v inom. Ja jej len držím palce,nech sa jej v živote darí a nech je ta najlepšia mama aká dokáže byt
@kssssd779 prestúpila by som na školu, kde ti ten IUP dajú alebo kde sa dá študovať externe. Dnes je už dosť škôl, kde ti to umožnia. Podľa mňa sa to dá zvládnuť, podľa toho čo píšeš, máš dobré zázemie. Môj syn má tiež IUP a to ani nemá taký vážny dôvod, ako máš ty. Popri tom aj pracuje.
@top_manazerka si si mohla odpustit taku poznamku.Zatial im pomoze rodina, muza pracujuceho ma...
@top_manazerka prečo by si mala pokašľat život?bola som tehotná v rovnakom veku..rodila som 4 mesiace pred mojou 18 ... Dcéra má teraz už 12 rokov a nemenila by ... som stále sme spolu s manželom (otec dcéry) ľúbime sa rovnako a verím že ešte k nám jedno bábätko príde 🤗🙏
@luccija rodina nám nemusí ani pomáhať muž ma všetko “pod palcom” rodina nám kúpi niečo pre malú ako sa bežne kupuje pre deti, alebo normálne prispieva aj v ostatných domácnostiach kde robia obaja rodičia a sú obaja rodičia plnoletí 🙂
Dokonca aj ja si privyrabam aj teraz keď som doma. Našla som si len nejakú takú pracovnú na doma, nezarába mi to tisíce ale niečo áno 👍🏻
@kssssd779 Ja som rodila v 20tke. Manžel bol v rovnakom veku, nebolo to jednoduché, ale krásne. Prajem aj vám, aby ste to zvládli. S podporou muža spravíš aj 2 vysoké školy, keď budeš chcieť.
Tie, ktoré Ti napísali, že si si zničila život, treba poľutovať. Keď sú takéto niečo schopné vypustiť, tie už zničený život dávno prežívajú. Pretože materiálne zabezpečenie, úspešná kariéra a možno "na oko" usporiadané manželstvo ešte nie sú zárukou šťastného života. Som rada, že som nemala takú matku alebo svokru, ktorá by navrhla potrat. Už nikdy v živote by neuvidela vnúča.
Juj, mať znova 17, celé by som si to prežila ešte raz, bolo to krásne obdobie a rozhodla by som sa rovnako.
@mamkabeika ....ja tiez ako 20 rocna som rodila. Hlavu hore autorka...dobre bude
@top_manazerka ale prosím ťa bolo toto nutné písať???život sa dá užiť aj pri dieťati .Moja teta mala dcéru v 16 rokoch a vieš čo užíva si život a s dcérou sú ako jedna ruka tak aspoň netrep .
@kssssd779 Sudy nedavaju povolenia na svadby maloletych, na zaklade zivotnej urovne. To je hlupost. Dali na to suhlas tvoji rodicia, comu sa uprimne divim.
Inak tiez ma udivuju komenty, ze ako si pokaslala zivot a pod. Potom su tu ine zenske, co si "pokaslali zivot" napriklad tym, ze do 35-ky sa hnali za 4 VS, lepsou pracou, reprezentativnejsim muzom atd.. a teraz im doslo, ze by chceli rodinu a uz sa akosi neda. (a opat, je to len sprosta domnienka a zbytocne hodnotenie..take iste, ako v autorkinom pripade..) Akoze ja nechapem tu potrebu hodnotit kazdeho a vynasat taketo sudy. Kazdy to mame nastavene inak. Ja osobne, ak by som si mala vybrat, ja beriem decko v 17-ke , ako ziadne decko. Beriem dobreho muza v 17-ke, ako ziadneho, alebo nejakeho trpaka, "len aby som na ocot neostala".. Beriem radsej v 17-ke dobre zazemie rodiny, dietatko, ako super nezavislu zabezpecenu a pritom opustenu, nevychadzajucu ani s vlastnou mamou, ci sestrou 35 rocnu zensku. A je tu plno zien, co to tak, ako ja, nemaju.. A je to tak OK..
Kamoska mi raz povedala, ze nic lepsie, ako otehotniet v 18-ke sa jej nemohlo stat. Mala 40, deti velke a zabezpecene a ona si zacala naplno uzivat zivot, cestuje, dom postavili, o nikoho sa uz nemusi starat, len o seba a je v najlepsich rokoch, zdrava, plna sily.. A tak, ako to vyzeralo pre nu "zle" v tej 18-ke, lebo jej spliechali do ksichtu presne taketo kecy o pokazenom zivote, tak teraz sa ona smeje tym upachtenym 40 rocnym prvorodickam..
@mamkabeika ďakujem 🫶🏻

@top_manazerka a ty si si preco do nej kopla? Je ti lepsie teraz?