icon

Prichádza kočíkové automaticky?

somkatka
14. okt 2025

Ahojte, do kolko dni od porodu vam prislo kocikovne? Citala sol ze uz netreba nahlasovat nic od 2023. Pride to teda automaticky?

anonym_57996a
14. okt 2025

@somkatka ahoj so sestrou sme rodili cca mesiac po sebe - mne prišlo automaticky jej nie a musela vypisovat nejake papiere ci doložit potvrdenie od lekara niesom si istá

sajmonka_1216
14. okt 2025

od apríla 2022 je to automaticky.. ja som rodila presne v apríli 2022..mala som nachystané všetky tlačivá, ale ani som ich nestihla poslať.. v máji mi prišli peniaze automaticky

anonym_54167d
14. okt 2025

Chodi automaticky. Vola sa to Prispevok pri narodeni dietata. V 2024 prislo asi po mesiaci, 2025 cca po dvoch.

janka_mamka
14. okt 2025

Nie. Iba ak si poberala tehotenské, čiže ta už na socialke evidujú, kocikovne príde automaticky. Ak si nepoberala, treba si to podať. Zavolaj na sociálnu poisťovňu.

blondinka95
14. okt 2025
@janka_mamka

Nie. Iba ak si poberala tehotenské, čiže ta už na socialke evidujú, kocikovne príde automaticky. Ak si nepoberala, treba si to podať. Zavolaj na sociálnu poisťovňu.

@janka_mamka píšeš hlúposť "kocikovne" nevypláca sociálna poisťovňa, ale urad práce.

MALO by prísť automaticky, ale môže chýbať potvrdenie od lekárov. Mne prišlo vyzvanie poštou, nakoľko chýbalo z nemocnice potvrdenie, dolozila som.

janka_mamka
14. okt 2025
@blondinka95

@janka_mamka píšeš hlúposť "kocikovne" nevypláca sociálna poisťovňa, ale urad práce.

MALO by prísť automaticky, ale môže chýbať potvrdenie od lekárov. Mne prišlo vyzvanie poštou, nakoľko chýbalo z nemocnice potvrdenie, dolozila som.

@blondinka95 tak úrad prace.

somkatka
autor
14. okt 2025

@somkatka dakujem za odpovede 🙂

vkatush
14. okt 2025

Tiež som teraz riešila.
Pri prvom prišlo automaticky.
Pri druhom nie a nie prísť. Písala som mail, kde je chyba. Že nedostali potvrdenie od pediatra, teda zmluvu o starostlivosti. Ten to poslal, mal to aj v systéme hneď po pôrode. Len niekde na polceste nastala chyba. Tak mi to vytlačili, poslala som a hneď kočíkovne prišlo.

somkatka
autor
3. nov 2025
@vkatush

Tiež som teraz riešila.
Pri prvom prišlo automaticky.
Pri druhom nie a nie prísť. Písala som mail, kde je chyba. Že nedostali potvrdenie od pediatra, teda zmluvu o starostlivosti. Ten to poslal, mal to aj v systéme hneď po pôrode. Len niekde na polceste nastala chyba. Tak mi to vytlačili, poslala som a hneď kočíkovne prišlo.

@vkatush no presne toto iste sa stalo mne, tak ma prehnali ajnku lekarovi aj na urad. Mozno im zblbol system