Prídavky na deti 2023 a okamžité zvýšenie stravného na ZŠ
Ako osamelý rodič-samoživiteľka som sa potešila, že vláda konečne doviedla do šťastného konca aspoň nejakú tú pomoc rodinám s deťmi, Trvalo to však len do vtedy, kým som neotvorila Edupage, a neuvidela predpis stravného v ZŠ na Ďalšie obdobie. V skratke , neviem konkrétne, či sa zvýšilo stravné alebo manipulačný poplatok, lebo samozrejme žiadna informácia neprišla a na stránke obce do včerajška žiadne VZN nebolo zverejnené. Takže celkovo to vychádza že od septembra (po zvýšení) sa platilo za celý mesiac cca 32-33 EUR,
teraz to vychádza na 55-56 EUR za mesiac čo je o 22-23 Eur viac -čiže zvýšenie o cca 70%, nehovoriac , že to "zhltne" takmer celú sumu o ktorú bol zvýšený prídavok na dieťa.
Druhá časť je , že som aj zamestnanec.....v tomto prípade sa zvýšilo minimálne stravné zo sumy 4,80 na 5,10 čo je o 0,3 EUR - alebo inak 6-7 %.
Vychádza to len mne ako šialený nepomer? Asi sa potrebujem len "odvzdušniť", ale načo sa naši politici tvária, že ako pomohli rodinám, keď vlastne reálne len cez rodičov posunuli peniaze obciam? Keď sa tvária, že v prípade zamestnancom prišlo k nárastu cien stravovania len o nejakých 7 %, prečo dovolia obciam ,aby zvýšili v prípade detí cenu za stravovanie o 70%?

@marryen no nechcem ta strasit, ale na gymnaziu nam teraz od januara zvysili o takmer 100 %. cize to navysenie o 15 % asi nebude konecne:(