Prídavky na dieťa

9. jan 2023

Ahojte od septembra studujem na vysokej škole a mam aj potvrdeny papier pd skoly na pridavky pre moju mamu. Keďže sa somnou mama dnes háda že ona potrebuje ešte zo strednej školy na prídavky že mi ho určite dajú tak mi to nejde do hlavy…už od jupna som neni smtudentka na tej škole tak prečo by mi mali dávať papier na prídavky, keď už dávno som na vysokej ? Neviem samozrejme niesom si istá že ako to funguje ale príde mi to postavene na hlavu čo vraví mama

melanta
9. jan 2023

Zo strednej školy ti nemôžu dať potvrdenie, že tam študuješ, keďže tam neštuduješ. Ľahká logika.

autor
9. jan 2023

@melanta no veď to, hovorím to mame, že mi to príde logické ale ona má svoju pravdu..tvrdohlavejšieho človeka ste nezažili ozaj..

autor
9. jan 2023

Lenže ona to potrebuje ešte z minulého roku ako zo 4.ročníka, ten ppiwr som jej dávala ale nevie kde ho dala..

doriiis
9. jan 2023

Maminke strč do ruky potvrdenie o štúdiu na vysokej a to nech mama odovzdá.
Vysvetli jej to takto. Pridavky sú na dieťa,študujúce do veku 26? rokov.A je podstatné,čo študuje v ten aktuálny rok.Roky dozadu nikoho nezaujimaju

skeblicka77
9. jan 2023

Nemôže pýtať potvrdenie na daňový bonus? Na rodinné prídavky sa potvrdenie nedáva,to si už úrady samé sťahujú

vejapa76
9. jan 2023

A nemýliš si prídavky s daňovým bonusom? Nedáva si mamina vyplácať ročne a tým pádom bude teraz potrebovať k zúčtovaniu dane aj potvrdenie január - jún ?

melanta
9. jan 2023

No veru môže ísť o to, čo píše @vejapa76 v takom prípade jej teraz v rámci daňového budp robiť daňové za celý minulý rok a teda potrebuje potvrdenie aj za obdobie SŠ.

autor
9. jan 2023

@vejapa76 môže byť aj to, asi sa pomýlila