Prídavky na dieťa z Rakúska
AKO DLHO VAM TRVALO NEZ VAM PRISLO ROZHODNUTIE Z FINANZAMTU? KOLKO MAJU NA ROZHODNUTIE.?
8 mesiacov? 😲 my sme posielali 21.2. a uz som myslela ze to trva dlho...ostatnym co vieme tak to prislo do 3 tyzdnov...
1x mi to trvalo nejakých 6 mesiacov ale teraz mi to prislo rýchlo, za necelé 2 mesiace. Skor je problém s KBG....mate niektorá variantu 20+4 a dostali ste uz Differenzahlung? Neviete ako to teraz je? Lebo mne poslali len nejakých 100e na mesiac...takze to vobec nevychádza ako rozdiel medzi Rak. a SVK KBG....ďakujem
@janka0408
@mauerka
@maca82 mamičky , chcem sa opýtať či ste vyplnali aj formulár beih1? posielam totiž papiere poštou a neviem či tam ma byt aj tento formular,, samozrejme e411 a e401 už mam vyplnene a potvrdene, narok na prídavky si uplatnuje moj manzel, takze ja potrebujem nejake potvrdenie ze na sk nepoberam pridavky a ze som nezamestnana??? , neviete ??? aby som to zbytočne nevybavovala.dakujem :D
@marianna162 s touto prilohou nemam skusenost
@marianna162 ano aj tento formular + potrebujes potvrdenie z upsvar, ze bepoberas pridavky zo SR
ahojte, vie mi niekto poradiť..v apríli sme podávali žiadosť o prídavky vo Viedni a do dnešného dňa nám neprišla odpoveď tak neviem kde nastala chyba..bola som na úrade a pracovníčka mi povedala, aby sme napísali e-mail..ale nikde nemôžem nájsť ich adresu..ďakujem 🙂
@majka0061 uz odpovedali? My sme podavali v tom istom case a stale nic. Nic. Iba vyhovorky, ze toho maju vela a pracovnikov malo, nevedia ani povedat, ze teda ktory mesiac teraz vybavuju. Mne to bude uz nie dolezite neskor, ked sa zamestnam, ale prave teraz, kym este nemam pracu, to mohlo zlepsit zivot detom aj mne. Inak vsetky faktury chodia nacas a to sa nevyhovarame, ze ich mame vela a je nas malo, ze aspon rok nech si pockaju este na novu za auto, dane, druzinu, odvoz smeti...
ahojte, poprosim o radu, zacali sme byvat v AT, od septembra, cize polroka.....zatial sme nic nevybavovali, lebo niet casu. Robime a aj deti chodia do skoly a do skolky v BA, a aj budu. Vravela som muzovi, ze pokial nie sme majitelmi nehnutelnosti, nemame tu trvaly pobyt, nerobime tu, nechodia tu deti do skoly...ze niet na nic narok. Vsak mam pravdu, ja? Okrem ineho, kolko platite na mesiac napr. za auto, napr. za oktaviu, pripadne za poistenie zdravotku, soc..... prehladala so rozne stranky, nic konkretne som nenasla, a potrebujem odpoved od ku mne nestrannych ludi, ja vravim, ze je tu vsetko drahsie, ze je to o nicom, vdaka z aodpoved
Ahojte, viete mi niekto poradiť, priateľ prestal pracovať v Rakúsku, ako treba odhlásiť rodinné prídavky? Ďakujem.
Ahote som rozvedena, byvali pracue v rausku a a si raz rocne spatne podavam o doplatok rodinnych pridavkov. Min rok som to podala v marci a v mai mi prisli. Tento rok som to podala zaciatkom februara a stale nic. A som tam volala ci je setko ok povedali ze je ale ze to bude trvat 3-4 mesiace . Uz su to 3 a stale nic neprislo. Mam tam znova zavolat alebo len cakat poradte mi Dakuem
Tak mne to chodi raz rocne a peniasky by sa mi uz zisli ide leto a len ci nemaju nejaku lehotu ze ako u nas do troch mesiacov alebo tak. Ale kazdopadne dakujem za odpoved.
Ako dlho im trvá kým schvália znovu rodinné lebo V júni sme mali rok čo nám končili A čakáme na odpoved

@janka0408 Je uplne jedno, kolko maju casu na rozhodnutie, oni si to vedia zdovodnit, preco to dlho trva. Mne napr. pred par rokmi /1.krat/ trvalo kym rozhodli 8 mesiacov. Samozrejme vyplatia spatne vsetko.