icon

Prídavky, vysokoškolák

chrobacik41
Dnes o 10:36

Dobrý deň všetkým, chcem sa opýtať, moj syn pôjde študovať na VS do Brna. Ako je to s prídavkami? Treba doložiť papier ,že teda tam bude študovať? Ako to teraz vlastne je? Ďakujem.za informácie.

0silvia0
Dnes o 10:38

@chrobacik41 ja každý rok dokladám potvrdenie o návšteve školy

chrobacik41
autor
Dnes o 10:40
@0silvia0

@chrobacik41 ja každý rok dokladám potvrdenie o návšteve školy

@0silvia0 doteraz som nemusela, ale keď teda pôjde na VŠ tak bude treba doložiť.

0silvia0
Dnes o 10:42
@chrobacik41

@0silvia0 doteraz som nemusela, ale keď teda pôjde na VŠ tak bude treba doložiť.

@chrobacik41 odo mňa to pani na upvsr žiadala, tiež dcéra študuje v zahraničí, bežných stredných škôl sa to netýka ani vš na slovensku

januska12323
Dnes o 10:50

Dáš potvrdenie o návšteve školy keď bude oficiálne prijatý.

patka06
Dnes o 10:53
@chrobacik41

@chrobacik41 Treba doložiť na UPSVaR potvrdenie o návšteve školy, pretože bude študovať v zahraničí.
Študenti slovenských VŠ nedokladujú nič.

mmonika
Dnes o 10:55
@patka06

@chrobacik41 Treba doložiť na UPSVaR potvrdenie o návšteve školy, pretože bude študovať v zahraničí.
Študenti slovenských VŠ nedokladujú nič.

@patka06 ja som musela obe deti dokladovať aj ked obe študuju na VS na Slovensku

patka06
Dnes o 10:58
@mmonika

@patka06 ja som musela obe deti dokladovať aj ked obe študuju na VS na Slovensku

@mmonika Pri štúdiu na Slovensku sa potvrdenie nedáva od 01.09.2019, informácie čerpajú z centrálneho registra.

lady083
Dnes o 11:46

Ano, na skole mu na zaciatku semestra daju potvrdenie o studiu, pripadne moja dcera si to stahuje zo systemu v skole a zasles to na Upsvar, kde spadate.

ivana11155
Dnes o 12:25
@mmonika

@mmonika nedava sa, info im neteka do systemu a potom vyplacaju spatne za prve dva mesiace