icon

Príde mi papier o ukončení materskej automaticky?

bbebe
15. okt 2020

Ahojte, prosim vas, papier o ukonceni MD mi pride automaticky? A nasledne s nim pojdem na urad prace a to je vsetko? Este oznamit to zamestnavatelovi? Dakujem

majusqa77
15. okt 2020

nie, musis si ho vyziadat

tamvtme
15. okt 2020

Musis poziadat ale da sa aj mailom a poslu do posty

mirkaz156
15. okt 2020

Kedy a ako to treba začať riešiť lebo mne vychádza tento prechod vychádza v decembri medzi sviatkami a teda pochybujem budú úrady medzi sviatkami otvorené

yvanielka
15. okt 2020

Ahoj, riešila som to dva týždne dozadu. Deň po ukončení MD som šla len na UPSVaR a vypísala žiadosti, do sociálnej poisťovne som nemusela ísť

nykkushka
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
15. okt 2020

@mirkaz156 môžeš zavolať/napísať mail aj 2 týždne dopredu. Zo SP ti však povrdenenie môžu poslať poštou, najskôr, v deň ukončenia MD.
Čiže pýtať skôr môžeš, ale pošlú ti to po ofic ukoncěni, najbližší pracovný deň.

mirkaz156
15. okt 2020

@daniela1911 tak potom s tým mailom ísť na upsvar či ako sa postupuje keď mi to vychádza medzi sviatkami? Mám si tam zavolať že čo so mnou? 🤔

tosomja
15. okt 2020

Volala som na úrad práce, vraj oni si vyžiadajú. Len na úrad práce na RD papiere treba odniesť.

zuzana_ilkova
15. okt 2020

@bbebe ahoj stavi telefonicky zavolat na urad vsetko ti poslu postou, no mne potom pri odovzdavani papierov pani na urade prace povedala ze papier o ukonceni materskej mi ani netrebalo staci ziadost o rodicak vypisat

lucka_ke
15. okt 2020

už by mali byť prepojení zo Sociálkou

mima1
15. okt 2020

@mirkaz156 mne tiez konci skoro cez sviatky ale pojdem tam az januar asi lebo kto vie ako budu zas robit

mirkaz156
15. okt 2020

@mima1 ja som skôr myslela že pred sviatkami 🤷 zavolám tam v decembri a uvidím aká bude situácia 🤷

majusqa77
15. okt 2020

o RP sa da poziadat aj elektronicky - ked mas OP s cipom

barbarka488
15. okt 2020

@majusqa77 ze staci poslat tlacivo cez slovensko.sk ?? Dik

lyci
15. okt 2020

@bbebe ja som riesila pred mesiacom. papier o ukonceni som vypytala telefonicky, poslali postou. a potom som na slovensko.sk vypisala ziadost. je to velmi prehladne, lahke, rychle a pohodlne. treba na konci prilozit scan rodneho listu a toho rozhodnutia o ukonceni. na druhy den mi hmed volali, ze potrebuju este vyjlasenie, ze si druhy rodic, ktory ma tiez narok na rodicovsky, neziadal o materske. teta mi to hned poslala mailom, vytlacila som, vyplnila, podpisala a poslala naspat. hotovo. cakam na prvy rodicak 🙂

daniela1911
15. okt 2020

@mirkaz156 na úrad prace pôjdeš až s tým listom zo SP.
Rodičovský príspevok vybaviš aj so spätným dátumom.
Čiže keď rám pôjdeš 3.1.2021, že ti MD skončila napr 27.12.2020, žiadať o RP budeš od 28.12.2020. O nič neprídeš.

bbebe
autor
15. okt 2020

Prosim vas a moze to vybavit aj priatel za mna?