Zdravím mamičky prosím vás chcem sa spýtať kto nepobera daňový bonus na dieťa mam nárok na príplatok k rodinným prídavkom na dieťa?Som slobodna matka beriem rodičovský príspevok tak prichádzam o daňový bonus na druhé dieťa priateľ nemá nárok na daňový bonus na moje dieťa keďže sme neni zobraty. Mate s tým niekto skúsenosť? Ďakujem
Manželstvo nemá s daňovým bonusom nič spoločné...priateľovi stačí rodný list dieťaťa a môže požiadať o DB
@doriiis dieťa asi nie je jeho. Tam by bol potrebný sobáš, aby mal narok na DB na "cudzie" dieťa.
@andreakotesova ...v nároku na DB sa uvádza iba podmienka,že musíš žiť s dieťaťom v jednej domacnosti
Máš pravdu. Pri OČR musia byť zobrati, som si to pomýlila.
@doriiis
@doriiis ak dieta nie je jeho, museli by byt manzelia, aby on mohol poberat danovy bonus na toto dieta.
Nie, nemáš nárok na príplatok, musela by si byť ID, a nie len to, pekne to máš rozpísané na stránke UPSVaR
@doriiis ved si skopirovala to, co som ti aj ja napisala
@panelacikova precitaj si ešte raz príspevok nemôžem sa zamestnať keď som na materskej ja som inak zamestnaná
K tomu nemám viac čo dodať
Keď si na rodičovskej...pracovať mozes
o daňový bonus neprichádzaš preto, že berieš rodičovský príspevok, ale preto, že nepracuješ. daňový bonus prináleží pracujúcim ľuďom. zamestnaj sa a budeš mať daňový bonus aj ty. ďalšia vec, ak je dieťa partnerovo a zároveň žijete v rovnakej domácnosti, on si o daňový bonus na dieťa môže požiadať. neviem, kto vám dáva takéto divné informácie.... ak dieťa nie je partnerovo, tak jedine tak, že sa zamestnáš.