Príprava na materskú
Ahojte zeny vy ste tu uz take skusene 😊 Kedze od poslednej materskej uz je to viac ako 6 rokov potrebujem poradit. Nakolko logicky na materskej klesne prijem tak uvazujem nakupit nejake spotrebne veci vopred aby to potom nezatazovalo ten mesacny rozpocet. Velke veci ako sedacka, kocik, postielka to mame, oblecko nejake este tiez ale skor som myslela plienky, vlhc. utierky... co by ste este zo skusenosti poradili ? Co si nakupit do zasoby ?
@nicolette28 odlož peniaze a potom kúpiš, keď bude treba. Lebo takto sa môže stať, že kúpiš a nakoniec nevyužijete, lebo napr. nebudú plienky vyhovovať bábätku a bude ti to doma zbytočne stáť
@nicolette28 nekupovala by som veľa zásob z plienok a vlhčených, jednak nemusia bábätku sadnúť, druha vec nevieš koľko ich budeš potrebovať - napr. kúpiš 1tky a bábätko sa narodí veľké, zostane ti viac balíkov, zbytočne vyhodené peniaze… radšej si kupuj takéto spotrebné veci postupne už keď bude babo na svete, vyskúšaj jednu značku a ak sadne tak potom nakúp do zásoby, to už uvidíš jednak podľa veľkosti bábätka a aj či mu sadnú…
nic. Na materskej prijem neklesne, je priblizne ako tvoja cista mzda (ak teda nemas viac ako je max materska, ale to by si sem asi nepisala). Na rodicovskom ti uz klesne, no to je az po niekolkych mesiacoch ako sa dieta narodi a to uz budes vediet co vyuzivate a potrebuje a budes moct kupit. Ale zasoby by som nerobila. Zo dna na den sa ti stane ze dieta dostane ekzem a konkretnu znacku plienok mozes zahodit, mozu mu zostit alergie/intolerancie, takze mlieko tiez atd atd...
@maranta_leuconeura nezijeme na SK prijem mi klesne cca o 35% ale mas pravdu ze som to hore neuviedla. Ďakujem za odpoveď 👍
@maranta_leuconeura a hlavne počas RD je dovolené aj pracovať, ak im nebude stačiť výška RP 🙂
Ďakujem vam za rady, clovek ma plnu hlavu veci co treba pred materskou vybavit, ze potrebuje triezvy pohlad od inych maminiek na vec ❤️🙏
@andreakotesova ja budem cca. od stvrteho mesiaca pracovat ale aj tak nam klesne prijem. Nebudem fulltime ako predtym.
@nicolette28 V akej krajine zijes s manzelom?
@nicolette28 zbytočne dopredu kupovať. Ja som nakúpila plienky aj vlhčené a naša malá nemala ani 2kg keď sa narodila takže manžel chodil po obchodoch aby kúpil menšie plienky😀 a nakoniec sa mi ani tie plienky neosvedčili tak som predávala pod cenu🤦
@zmrzlinka2021 v Nemecku
@valeriakadarova no to je fakt, ze neviem ake bude baby velke dakujem 👍
Ako pisu baby, odkladaj peniaze, nenakupuj dopredu, nevies, ci sadnu. A tu autosedacku mate uz novu kupenu, alebo po prvom dietati? Lebo ak po prvom, do 6 rocnej sedacky by som male dietatko nedala.

@nicolette28 podla mna hlupost, ved si tie peniaze mozes odlozit. Kupis plienky ci vlhcene a potom zistis, ze dietatu nesedia…