Príprava na adopciu

vlafoj
23. feb 2022

Ahojte žienky, ktoré ste si prešli prípravou na adopciu. Potrebovala by som v tejto veci poradiť. S manželom sme sa rozhodli pre adopciu, ale problém je v tom, že manžel je živnostník a posledné 2 roky bol evidovaný na ÚP, čiže bol oficiálne bez príjmu a živnosť si obnovuje až teraz. Zarába dobre, cez 1500 mesačne. Ja som zamestnaná 10ty rok, ale tiež momentálne v práci končím koncom apríla a hľadám si nové zamestnanie. Je možné, že kým si ho nájdem, budem takisto istý čas na ÚP. Myslíte si teda, že toto môže byť prekážka? Predpokladám, že pri adopcii sa posudzujú pomery a príjmy žiadajúcich. Ale keďže sme len na začiatku, že chceme podať žiadosť a absolvovať prípravu, myslíte, že to bude možné aj za takýchto podmienok? Ďakujem za každú radu.

anjelicek26
23. feb 2022

Dvaja rodicia na urade prace neznie ako financne zabezpecenie pre dieta. Preco muz robil na cierno dva roky? Chapem to dobre? Je tu skupina adopcia https://www.modrykonik.sk/group/8771/ urcite ti tam poradia.

diamond007
23. feb 2022

@vlafoj pokiaľ viem, po príprave ste ešte v cakacke minimálne rok

vlafoj
autor
23. feb 2022

@anjelicek26 Nerobil nacierno, kvoli kovid situacii nemali ziadne zakazky, tak bol evidovany na UP. Predtym ale zarabal dobre a teraz uz sa im to opat rozbehlo a maju dost zakaziek, preto aj obnovil zivnost. Ja tiez dufam ze zozeniem pracu v co najkratsom case. Preto sa pytam, ci je mozne s pripravou zacat aj za takychto podmienok.

anjelicek26
23. feb 2022

@vlafoj tak ak uz pracuje je to fajn, to je dolezite. Skus tu skupinu, baby su tam super, poradia.

tortelinka
23. feb 2022

@vlafoj príprava je dlhá, kľudne si podajte žiadosť a medzitým hľadaj prácu

hariet
23. feb 2022

Mozete zacat s pripravou aj ked to mate momentalne takto. Kazdu zmenu potom aj tak nahlasujes a je to bezna zivotna situacia, ze si momentalne kratkodobo bez prace. Okrem toho budete dokladat, ake mate pripadne uspory a dalsie majetkove pomery- ak vlastnite nejaku nehnutelnost a podobne.

nikadomi
23. feb 2022

Nebude to prekážka. Smelo do toho 😊😉

kattyb
25. feb 2022

@vlafoj Nebudete s tým mať problém ,nech doloží aktuálny príjem a vy ten čo momentálne máte.Aj tak sa do adopcie ešte toho môže veľa zmeniť.

zuzzi18
27. feb 2022

@vlafoj lenže na základe tých majetkových pomerov vás budú zaraďovať do zoznamu ľudí ktorí si podali žiadosť (ti ešte nie je čakacia listina) a nemusia to podľa mňa odsúhlasiť keďže ste obaja oficiálne bez príjmu. Schváleniu podlieha aj tá samotná žiadosť, či vás vôbec pustia si robiť prípravu. Akože u nás boli aj z upsvaru na návšteve aj z obce a všetkých ten príjem zaujímal asi najviac zo vsetkeho

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre