Prišiel mi príspevok len vo výške 701 eur
Ahojte, mam dvojmesacnu dcerku,a predvcerom nam prisiel prispevok pri narodeni dietatka t.j. okolo 678 eur a k tomu bol 22eur rod.bonus alebo pridavky uz sama neviem... Chcem sa spytat ci donstanem este tych 170 alebo 150eur ci kolko to je,lebo prvy mesiac som to dostala a teraz akosi nie.Dakujem pekne. Nevyznam sa nejak v tych uradoch a papierovackach... A pripomeniem este ze som pred tym nebola 2roky zamestnana.. na co teda mam narok? Dakujem
@saska2208 to bol príspevok pri narodení dieťata, prvý krát pošlú cca 150 eur, potom zvyšok, teda 701 eur.... a prídavky k tomu, ale zrejme si si nepožiadala o rodičovský príspevok...treba vybaviť tam, kde aj prídavky
Kde sa to vybavuje? Na urade prace? Pretoze papier o tom,ze nemam narok na matersku som si bola zaniest.
Keď prechádzam z materskej dovolenky na rodičovskú, tiež musím požiadať o príspevok, alebo mi bude vyplatený automaticky? Vyplácajú ho aj spätne?
@luciannka83 ano vyplacaju aj spätne a moja znama musela ist po materskej aj na urad prace, aby si to vybavila....
to je zaujmavé ja osm to dostala ked malá mala 2 mesiace všteko naraz teda 678€+150€+217€ všetko naraz v jednom.bOLO TO OKOLO 900VTEDY..a NECHáPEM prečo niekto to dostane tých prvých 150€ najskor a pak zvyšok....
@janicka11
podla toho, či dá žiadosti naraz alebo každú inokedy (môj prípad)
@luciannka83
aj spätne, no najviac 6mesiacov dozadu
Prosim Vas,za jak dlouho Vam prislo na ucet porodne od podani zadosti na SR? Dik
Mají na to mesic,ze ano?
@babika311x mesiac sa čaká. ja som podala v decembri a povedali mi že v januári mi to príde na účet
Ja som o tomto príspevku nevedela a nenechala som si ho vyplatiť, dcéra ma teraz už 6 rokov, máte niektorá skúsenosť že sa to vyplácalo aj spätne po niekoľkých rokoch ? Je tam len že 6 mesiacov, ale či sú nejaké dôvody pri ktorých sa to môže vyplatiť aj neskôr....

@saska2208 ahoj. dostala si 678,49€ + 22,54€ - 701,03€, predtým si dostala 151,31€ minulý mesiac. žiadosť na rodičovský si si podala? - 194,70€, nepýtali od teba potvrdenie že nemáš nárok na materskú - zo sociálnej poisťovni?