Prišiel mi rodičovský aj po dovŕšení troch rokov dieťaťa
ahojte děvčata dnes jsem docela byla mimo když mi poštárka donesla modrý list že mi došla rodičovská přitom dceři byly před měsícem 3 roky . Nějak tomu nerozumím mám jen starostlivost o dieta do 6 rokov a to je neplacené a proto se obracím na vás jestli můžete mi poradit co s tím a kam mám zajít? nechtěla bych jednou aby mne naháněli že jsem neoprávněně dostala peníze . Děkuji za rady .
to je v poriadku, kedze sa vyplaca napr. v oktobri za september a vyplaca sa posledna davka za cely mesiac aj ked dieta dovrsi 3 roky 1.9.
pre overenie si zavolaj na urad prace, soc. veci a rodiny.
Ach jaj, ved rodicak sa vyplaca spatne, cize si dostala rodicak za september, kedy malo dieta 3 roky, hotovo
ano? já jsem se lekla že mne zapomněli někde vypsat byla jsem se nahlásit na poistovne a důchodovém že mám dceru ve starostlivosti do 6 ti rokov i na upsvar na přídavkách jsem to hlásila tak jsem měla strach že jsem něco popletla . volala jsem na úřad a číslo neexistuje tak jsem se obrátila na vás , holky moc díky .
mohla by som vás poprosiť o radu, rodičovský príspevok sa automaticky vypláca do 3 rokov veku dieťaťa, bez ohľadu na to či som sa zamestnala alebo nie? Napríklad v decembri bude mať malý 3 roky a v novembri by som nastúpila do práce /kde som predtým pracovala/, dostanem rodičovský príspevok aj za november? vopred veľmi ďakujem za odpoveď
@severanka12345 ano, dostanes.. ..aj za november, aj za december
@majusqa77 ďakujem veľmi za odpoveď, a potom v decembri automaticky ukončia vyplácanie a netreba ísť na sociálne nič nahlásiť /iba to na upsvar, že malý chodí do škôlky?/
@severanka12345 pred nastupom do prace sa odhlasujes z dochodkoveho. potom uz len oznamenie kde je dieta
@majusqa77 ďakujem veľmi za odpoveď 🙂

Vyplaca sa mesiac dozadu aj moja dcera mala v auguste 3 a v septembri mi este prisli peniaze