icon

Prišiel vám rodičovský príspevok?

Dnes o 07:42

Každý mesisc čakám na rodičovský jak kura na sopel a zatiaľ neprišiel. Prišiel vám?

Strana
z2
anonym_d85709
Dnes o 07:44

Neprisiel uz asi 5 rokov, co spravim

anonym_91cf9e
Dnes o 07:44

Ma cas do piatka

anonym_041f14
Dnes o 07:52
@anonym_d85709

Neprisiel uz asi 5 rokov, co spravim

@anonym_d85709

sticker
anonym_041f14
Dnes o 07:53

@anonym_autor a toto nie je trollia tema ze?

anonym_51431a
Dnes o 08:03

Ale výplata už bola, ešte minulý týždeň. Ako dobre, že pracujúci clovek sa dočká….

anonym_65e867
Dnes o 08:23

Čo budeš robiť ak bude meškať pár dní? Alebo budeš potrebovať náhle ísť k zubárovi s boľavým zubom?
Musíš mať finančnú rezervu.

anonym_f3ec40
Dnes o 08:26

daj dieťa do jaslí, škôlky, nájdi opatrovateľku a choď do práce a nemusíš čakať iba na vodičák, budeš aj na výplatu. Ešte je skorý dátum na rodičák, čakaj ešte aspoň do zajtra

anonym_e8aadb
Dnes o 08:37
@anonym_f3ec40

daj dieťa do jaslí, škôlky, nájdi opatrovateľku a choď do práce a nemusíš čakať iba na vodičák, budeš aj na výplatu. Ešte je skorý dátum na rodičák, čakaj ešte aspoň do zajtra

Jasle a opatrovateľka niesu zadarmo .Keby je to také lacné asi by to každá tak riešila .A nie každý má rodičov čo pomôžu lebo finančne pomáham ešte aj im ja niekedy

esther100
Dnes o 08:51
anonym_f95f72
Dnes o 08:52
@anonym_51431a

Ale výplata už bola, ešte minulý týždeň. Ako dobre, že pracujúci clovek sa dočká….

@anonym_51431a aj človek, ktorý čaká na rodičovský príspevok je pracujúci. Len sa momentálne na rodičovskej stará o dieťa.

laskonkaa1
Dnes o 08:54
@anonym_f95f72

@anonym_51431a aj človek, ktorý čaká na rodičovský príspevok je pracujúci. Len sa momentálne na rodičovskej stará o dieťa.

@anonym_f95f72 nie, nemusi byt

bomba36
Dnes o 08:59

Plánovanie výdavkov a tvorenie rezervy je otrava však
Ani manžel nemá?

lilinka88
Autor odpoveď zmazal
zdenka11081983
Dnes o 09:50
@bomba36

Plánovanie výdavkov a tvorenie rezervy je otrava však
Ani manžel nemá?

@bomba36 možno si tvori rezervu a nechce z nej "tahat"? Niekto to ma tak, ze proste na ňu nesiaha a čaká na výplatu, rodičak... keď čítam tieto vaše komentáre, stále vidím aká je Slovač zla, podpichovacna..Véd sa spýtala? A co je na tom? Sa tu všetci tvária akoby sme nevedeli, že veľa ľudí žije od výplaty do výplaty.

anonym_e8aadb
Dnes o 10:01
@zdenka11081983

@bomba36 možno si tvori rezervu a nechce z nej "tahat"? Niekto to ma tak, ze proste na ňu nesiaha a čaká na výplatu, rodičak... keď čítam tieto vaše komentáre, stále vidím aká je Slovač zla, podpichovacna..Véd sa spýtala? A co je na tom? Sa tu všetci tvária akoby sme nevedeli, že veľa ľudí žije od výplaty do výplaty.

Máš úplnú pravdu.Niektory ľudia aj keď boli kedysi na tom rovnako zabudli aké to je nemať.Stane sa to hocikomu

anonym_f3ec40
Dnes o 10:23
@zdenka11081983

@zdenka11081983 píše,že čaká každý mesiac, tak si už mohla aj sama urobiť štatistiku, kedy tie dávky chodia. Lebo keby počítala s tým,že chodia 15. tak by nemusela písať a vedela by,že 15. tie peniaze bude mať

bomba36
Dnes o 10:29
@zdenka11081983

@zdenka11081983 ale toto nie je výplata, to je sociálna dávka. A čaká na ňu každý mesiac. Takže si trochu vedľa.

anonym_f3ec40
Dnes o 10:46
@anonym_e8aadb

Jasle a opatrovateľka niesu zadarmo .Keby je to také lacné asi by to každá tak riešila .A nie každý má rodičov čo pomôžu lebo finančne pomáham ešte aj im ja niekedy

@anonym_e8aadb evidentne jej RP nestačí, tak nájdem si prácu a RP môže každý mesiac investovať do stráženia dieťaťa. Za tú sumu sa určite dohodne s nejakou mamičkou, aby sa starala aj o jej dieťa. Alebo opačne - môže ona ponúknuť inej mamičke, ktorá nechce iba čakať na dávku, nech postráži dieťa

anonym_6f97f1
Dnes o 10:57
@anonym_65e867

Čo budeš robiť ak bude meškať pár dní? Alebo budeš potrebovať náhle ísť k zubárovi s boľavým zubom?
Musíš mať finančnú rezervu.

@anonym_65e867 no niektori ludia bohuzial, nemaju z coho tvorit rezervu. Ludia maju aj minimalne mzdy, napriklad, vies. Ale povysenecke prispevky tu vzdy musia byt.

anonym_65e867
Dnes o 11:11
@anonym_6f97f1

@anonym_65e867 no niektori ludia bohuzial, nemaju z coho tvorit rezervu. Ludia maju aj minimalne mzdy, napriklad, vies. Ale povysenecke prispevky tu vzdy musia byt.

@anonym_6f97f1 mať rezervu nie je otázka príjmu, ale finančnej gramotnosti

zdenka11081983
Dnes o 11:28
@bomba36

@zdenka11081983 ale toto nie je výplata, to je sociálna dávka. A čaká na ňu každý mesiac. Takže si trochu vedľa.

@bomba36 však je na rodičovskom ci??? Tak caka rodicovsky

anonym_e8aadb
Dnes o 11:40
@anonym_f3ec40

@anonym_e8aadb evidentne jej RP nestačí, tak nájdem si prácu a RP môže každý mesiac investovať do stráženia dieťaťa. Za tú sumu sa určite dohodne s nejakou mamičkou, aby sa starala aj o jej dieťa. Alebo opačne - môže ona ponúknuť inej mamičke, ktorá nechce iba čakať na dávku, nech postráži dieťa

A napríklad keď máš dve deti po sebe a napríklad koji tá žena tak čo ?Myslím si každá má dosť zo svojimi deťmi nieto aby strážila ďalšie malé dieťa .Ja sa neviem dočkať kedy sa vrátim do roboty a keby je to len tak ako podaktorí opisujú už dávno robím .

anonym_a860f4
Dnes o 11:40

@anonym_autor mne tiez neprisiel,bezne chodi max do 12.,takze chapem...snad zajtra

tinka3435
Dnes o 11:44

Kedysi som sa mala tak dobre že som nemusela riešiť kedy dostanem peniaze a aj tak som nezabudla aké je to nemať a nechápat to.Je aj dobre aj zle finančné obdobie môže sa to stať úplne každému.Aj tomu čo má momentálne na účte minimálne 20 tisíc .Takže nepochopím ako niekto keď sa opýta či už došiel niekomu rodičovský tak ho tu idú udupat lebo však daj deti dakde a choď robiť ,však si naspor a máš .

lianka123
Dnes o 11:55
@tinka3435

Kedysi som sa mala tak dobre že som nemusela riešiť kedy dostanem peniaze a aj tak som nezabudla aké je to nemať a nechápat to.Je aj dobre aj zle finančné obdobie môže sa to stať úplne každému.Aj tomu čo má momentálne na účte minimálne 20 tisíc .Takže nepochopím ako niekto keď sa opýta či už došiel niekomu rodičovský tak ho tu idú udupat lebo však daj deti dakde a choď robiť ,však si naspor a máš .

@tinka3435 suhlasim s Tebou, katastrofa tieto tu premudlere slepice

anonym_f3ec40
Dnes o 11:58
@tinka3435

@tinka3435 sociálne dávky sa štandardne vyplácali 15. dňa v mesiaci, skôr iba ak tento dátum pripadol na víkend/sviatok. Áno, posledné asi dva roky sa vyplácajú už od 11. dňa, ale nie je to štandard a pravidlo. Splatnosť sociálnych dávok je stále do 15. dňa v mesiaci. Tak načo tu každý mesiac vypisovať či už niekomu prišiel. Ak nepríde ani 15. volám na príslušnú inštitúciu vyplácajúcu dávku a riešim priamo s nimi. A nie už 10. písať či niekomu prišiel. V Bratislave možno prišiel, v Košiciach môže prísť o dva dni neskôr. Takže je tá informácia,že ja už rodičák/materskú/dávku v nezamestnanosti už mám aj tak irelevantná pre niekoho, kto patrí pod inú pobočku.
Písala som už vyššie - vls výplatou tiež počítam k nejakému dátumu a nevolam už tri dni vopred mzdarke či mi ju už poslala. Som nastavená,že príde vždy k určitému dátumu mesiaci a podľa toho s peniazmi vychádzam.
Áno, môže sa stať niečo výnimočné, ale to snáď nie je každý mesiac a aj tu autorka píše,že na tú dávku čaká každý mesiac.

anonym_f3ec40
Dnes o 12:00
@anonym_a860f4

@anonym_autor mne tiez neprisiel,bezne chodi max do 12.,takze chapem...snad zajtra

@anonym_a860f4 určite bežne nechodí max do 12. Najprv si pozri výpisy z účtu a potom tu píš o určitosti. Tieto dávky sa vyplácajú od 12. v mesiaci, ojedinele už 11.

anonym_a860f4
Dnes o 12:08
@anonym_f3ec40

@anonym_a860f4 určite bežne nechodí max do 12. Najprv si pozri výpisy z účtu a potom tu píš o určitosti. Tieto dávky sa vyplácajú od 12. v mesiaci, ojedinele už 11.

@anonym_f3ec40 😄 pozerala som takze ma nemusis poucat, vzdy mi prislp medzi 9.-12.

anonym_2f26cd
Dnes o 12:16

@anonym_autor splatnosť je zajtra

anonym_f3ec40
Dnes o 12:54
@anonym_a860f4

@anonym_f3ec40 😄 pozerala som takze ma nemusis poucat, vzdy mi prislp medzi 9.-12.

@anonym_a860f4 vidíš, ja som pozerala tiež svoj účet a celý minulý rok a všetko som mala vyplatené v rozmedzí 11.-14. dňa v mesiaci. Takže určite nie je bežné,že chodia najneskôr 12.

Strana
z2