Príspevky na deti
Ahojte baby; prosim poradte ☺ Mam 2 deti,staršie 2 roky a mladsia 9 mesiacov.Poberam rodičovský prispevok na starsiu a chcelA by som ju dat do skolky pred 3 rokom.pridem o rodičovský príspevok alebo ako to je? Pojde príspevok skolke alebo mi ostane,nejdem do roboty. Ďakujem pekne za info 😉😊
Baby ale ak požiada o príspevok na starostlivosť o dieťa musí byť zamestnaná a tu činnosť aj vykonávať musí, čiže by sa musela vrátiť do práce
Áno veď materské len na 6 týždňov ale hore niekto radil že ak ide dieťa do súkromnej , oplatí sa viac príspevok na starostlivosť o dieťa ako rodicak, a tu som mala poznámku že matka musí činnosť vykonavat
@majusqa77 áno.moze byť aj ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov na zdravotnej,alebo v evidencii, alebo v robote.... Len problém nastáva v situácii že matka má prácu , ak ukončí rodicak,musí nastúpiť do práce, alebo požiadať o neplatené voľno ( takže si hradiť zdravotnú sama) alebo si dať výpoveď...
@majusqa77 počkaj ,takže si myslíš že pokiaľ by požiadala o odňatie rodicaku, môže naďalej v práci čerpať rodičovskú dovolenku ? Kamoška ukončila poberanie rodičovského príspevku, z dôvodu z dna materskú nastúpil manžel, ona už pracovala v novej firme,ale v pôvodnom zamestnaní chcela potiahnuť až do 3 r. Rodičovskú dovolenku a musela si dať neplatené voľno ( pre ňu to ale neznamenalo platenie zdravotky,lebo jej ho hradil nový zamestnávateľ)... Ak sa to dá, vieš mi aj povedať na čo sa v takom prípade odvolať ? Paragraf v zákonníku práce ?
@majusqa77 dokopal ju do toho zamestnávateľ.. ja som takúto info nevedela, ale zase som múdrejšia ;) čiže žena môže čerpať rodičovskú dovolenku do 3 rokov, aj keď materské poberá manžel,resp nemá nárok na rodicak z nejakého iného dôvodu ? Tym pádom je platiteľom zdravotného poistenia stat u oboch rodičov, u ženy lebo ako zamestnanec čerpá RD,a u muža lebo čerpá materské... A ako je to. Prípade že by obaja čerpali rodičovský dovolenku, myslím tým chlap poberajúci rodicak, a žena cerpajuca RD ,ale netrval by jej pracovný pomer ?
@majusqa77 takže kamoške by dôchodkové neplatili ? No dobre ... Napíšem to inak- opýtam sa inak... Dieťa narodené 30.1.2014
Matka zamestnanec v práci A - ešte pred materskou (od r.2010 napr) , v 9/2016 sa zamestná v práci B, a v práci A čerpá rodičovskú dovolenku aj RP, otec od 10/2016 požiada o materské ,matka stráca nárok na RP, matka v 1/2017 stále zamestnanec u oboch zamestnávateľov ide na PN ,následne na MD s druhým dieťaťom.... Myslíš že by mala nárok aj na PN od oboch zamestnávateľov, následne aj Md ak by u zamestnávateľa A čerpala rodičovskú dovolenku bez nároku na rodičovský príspevok ? Podľa.mna nie...ale neviem
@majusqa77 Nechceš byť aj ty moderátorka v našej skupine?
https://www.modrykonik.sk/group/9131/detail/
@natalienka12 ponuka je to lakava, ale nestiham uz odpovedat ani na dotazy tam, kde moderujem :(
@majusqa77 škoda
Baby keď sa mi drobec narodí teraz v polovici júla rodičovský dostanem v auguste? Na materskú nemám nárok keďže som pracovala len na dohodu ďakujem
Babule ako to je keď malý bude mať 10 augusta 3 roky a poberám ten príspevok na jasle dostanem v auguste ešte peniaze a aj v septembri či len posledný krát v auguste

@mija22 ved tak to maju aj na stranke aj na urade mi povedali, len som zostala zmatena ked ste pisali ze aj nadalej sa moze poberat