Príspevky na dieťa v Rakúsku. Ako je to v tomto prípade?

lesana7
12. júl 2011

Dobry den. Mam 10 rocnu dcerku a cakame babatko a chceme kupit byt v Hainburgu. Pracujem na Slovensku a pri kupe bytu prestahujemesa do Rakuska. Prosim Vas mozno poradite mne, ked som nepracovala v Rakusku a neplatila socialne a zdravotne v Rakusku ci mozeme potom prihlasit dieti podla miesta bydliska (v Rakusku a ake mozne prispevky na deti su mozne v Rakusku)? Velmi pekne dakujem

cucuriedka
13. júl 2011

@lesana7 ahoj, v rakusku budes dostavat pridavky na dieta ked tu budes mat aj ty aj dieta trvaly pobyt. Vybavuje sa to na finanz amte. Budes dostavat aj na dcerku aj na babatko... je to cca 108 eur mesacne, znizene o rozdiel co ti bude vyplacat slovenska strana (tych 22 eur)

anduk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cucuriedka
2. okt 2012

@anduk ano, pri rodicaku/materskej je iba vyplacany rozdiel, potom este pridavky na deti sa vyplacaju (co je na svk 22 eur, v AT je to tusim 120), a to tiez iba rozdiel preplacaju. Respektive sa da zvolit, ci chces brat cast na svk a cast z AT alebo vylucne z AT. to je tusim vsetko, este aj niektore kraje maju nejake drobne prispevky, ale to sa naozaj lisi od kraja...ta suma.