Príspevky na dieťa

llucca
5. aug 2013

Ahojte! ..viete mi niekto poradit ako je to s prispevkami pri narodeni dietata?...u mna je situacia asi taka: Som v 6.mesiaci, kedze som SZCO, nemocenske som si platit nemusela, preto mi podla vsetkeho nevznika ziadny narok na matersky prispevok. Mam teda narok na poberanie rodicovskeho prispevku (199 eur) od narodenia dietata?..kedy by som to mala ist riesit na socialku?..az po narodeni alebo este pred? A ako je to s ostatnými príspevkami -jednorazovy (151,37 eur)+ priplatok (678,49 eur), rodinne prídavky..kedy je potrebne to riesit pred - po narodeni?
Existuju aj nejake ine prispevky, o ktore by som mohla ziadat?...pocula som o nejakom jednorazovom otcovskom (30 eur) alebo nejaky kocikovy alebo nieco podobne - neviete o tom nieco?
Dakujem vam vopred za rady a prispevky 🙂

dena1973
5. aug 2013

@llucca Čo sa týka rodičovského príspevku, rodinných prídavkov a ostatných príspevkov, ktoré súvisia s narodením dieťaťa sa vybavujú a aj vyplácajú Úradom práce soc. vecí a rodiny. Všetky príspevky + prídavky na deti sa vybavujú až po narodení dieťatka.

muckopucko
5. aug 2013

Ahoj, z nemocenského sa vypláca materská, čiže Ty naňu nebudeš mať nárok, keďže si si nepaltila nemocenské-odvody ako SZČO, ale rodičovský príspevok je sociálna dávka a tiež príspevky pri narodení dieťaťa sú sociálne dávky, takže to by si mala určite dostať , ale choď sa radšej spýtať na ÚPSVR. A vybavuje sa to po narodení dieťatka, ale prezistiť si to môžeš už teraz zato nič nedáš 🙂 Pekný deň Lucia

deni73
5. aug 2013

Jednoráznové sa vybavujú až po pôrode, musí uplynúť nejaká lehota. Kočíkové sa volá ten príplatok pri narodení dieťaťa, tá väčšia suma 678,49 €.

slavka034
5. aug 2013

všetko až po pôrode vybavuješ ) aj poberanie rodičovského a príplatok ku príspevku pri narodení dieťaťa môžeš vybaviť až po dožití 28 dní dieťatka (678,49)

surriana
6. aug 2013

žiadosti o príspevky si môžeš ísť vypýtať už počas tehotenstva,a ak sa spýtaš,všetko ti tam povedia....

llucca
autor
6. aug 2013

dakujem vam krasne za rady 😉