Príspevok 66 eur na dieťa

adeli79
10. okt 2013

Tento týždeň ma oslovila pani z OVB, ci iem, ze mam narok na nejaky mesacny prospevok 66 eur na dieta. Viac nechcela povedat, ze si mam dohodnut stretnutie. Tak mi to bolo podozrive. Poculi ste uz o takom prispevku? Co to je?

senta_sofia
10. okt 2013

pocitam, ze statna premia na stavebne sporenie 🙂

fuska
10. okt 2013

@adeli79 Ak je to pani z OVB, tak si uloz jej cislo do mobilu a ked uvidis, ze Ti znova vola, nedvihni, pripadne jej to odmietni. Inak prides o kopec casu a mozno i peniaze.

adeli79
autor
10. okt 2013

nastastie nema moje cislo. 🙂 ale bolo mi to podozrive.

katkakovac
10. okt 2013

je to príspevok zo stavebnej sporiteľne, na ktorý má nárok každý občan slovenskej republiky. Je treba dodržať jednoduchú podmienku - teda sporiť. Ak za rok vložíš určitú sumu, máš nárok na štátnu prémiu 66 €. Je to alternatíva sporenia pre deti, niekomu vyhovuje, niekomu nie. Ak ťa to zaujalo, nech ti to aj pekne vysvetlí ako to funguje. Ak nie, povedz jej to narovinu a požiadaj ju, nech ťa v budúcnosti nekontaktuje.

adeli79
autor
10. okt 2013

tak to potom nie je 66 eur na mesiac, ako vravela.

linda20111
10. okt 2013

@adeli79 ano, je to statna premia v stavebnej sporitelni. A nema na to narok len dieta, ale kazdy obcan ktory spori. Lenze to uz nepovedia ake su poplatky, za uzatvorenie zmluvy, za vedenie sporiveho uctu, za zmenu cielovej sumy, za vsetko!! A nakoniec ked sa uz rozhodnes ze mas tam nasporenu nejaku sumu, ze by sa ti zisiel aj nejaky uver na rekonstrukciu bytu, tak musis dokladovat celu sumu - aj tu ktoru si tam sporila. Teda je to podla mna hlupost aby ja som musela zdovodnovat na co chcem pouzit svoje peniaze co som tam 6rokov (alebo viac) vkladala a musela by som nosit blocky a faktury na celych 100percent sumy. Nehovorim uz ani o tom , ze ak schvalia uver tak vyplatia ti len 8O percent, ty zdokladuj blockami 1OOpercent a potom doplatia tych 2O! Takto to funguje, takze u mna na podobnej urovni ako provident a podobne.

seemani
10. okt 2013

chvílu som pre OVB robila tiež a jedno ti poradím, radšej sa s ňou ani nestretni a ak by si mala záujem o dané sporenie, vybav si ho priamo v sporiteľni. OVB-áci sú školený tak, aby ťa zlákali aj nato, čo nechceš. Sú to v podstate poisťováci, ale nehovoria si tak, pretože sa zaoberajú aj vybavovaním úverou, hypoték, ... Spraví s tebou analýzu, aby zistila celú tvoju finančnú situáciu / zistí tvoje celkové príjmy a bude chcieť vedieť všetky výdaje, presne! nie približne/ a keď uvidí, že ti mesačne ostávajú ešte nejaké peniaze, vytvorí ti finančný plán "na mieru šitý pre teba", vďaka ktorému sa budeš mať v živote určite lepšie.. 😀 pcha.. Určite ťa obalamuti rečami typu: ani k súdu nejdeš bez právnika, tak prečo chceš ísť do banky bez finančného poradcu? Toto je ich obľúbená veta.. A potom ti natlačí sporenie typu : finančné rezervy, kde si budeš ukladať peniaze a v prípade dlhodobého ochorenia či straty zamestnania ti tieto peniaze pomôžu.. Ono je to síce pekné, ale dnešná doba je nastavená tak, že človek proste žije zo dňa na deň a nemôže si proste sporenie dovoliť.. Nechovoriac o dlhdobej PN...A je pekné, že stavebná sporiteľňa ti vyplatí 66e , však to ti dá z tvojich peňazí, aký štedrý, že? 😀 Ako vravím, radšej za ňou ani nechoď, lebo ťa presvedčí aj o nemožnom, ani nebudeš vedieť ako...Nepracujem už pre nich, lebo mi bolo trapné a drzé liezť ľuďom do súkromia týmto štýlom a skrývať sa za to, že im chcem pomôcť.. PRD! nech to robia popri zamestnaní a nie pre tie obrovské provízie. Napr. za sprostredkovanie jedného úveru dostanú začiatočníci aj 200e, nehovoriac o tých "kariérnych rastoch" , tam sú sumy oveľa vyššie! A potom ti ešte pár krát do roka zavolajú, či sa máš dobre a či sa darí a vytvoria v tebe dojem, že im na tebe záleží, ale oni volajú len preto, lebo ak by si úver alebo sporenie do dvoch rokov prestala platiť, musia vrátiť províziu..
Teraz sa nechcem dotknúť žiadneho OVB-áka, určite sú aj taký normálny, čo sa nestrkajú do r..i, a pomáhajú len tým, ktorý sami chcú /poznám ich pár/ , ale mne sa takýto druh práce proste protivý. je to skoro až podomový predaj.