icon

Príspevok 80 eur

kukakaj
19. okt 2016

Ahojte maminky, syn sa narodil ked mala starsia dcerka 22m. Dnes mi suseda vravela o nejakom prispevku, ked sa druhe dieta narodi pre dovrsenim 2rokov starsieho, ale nevedela nic konkretne. Neviete nieco o tom? Dakujem 🙂

Strana
z3
9lf9
20. okt 2016

@kukakaj nemusite sa bat, za marec narok nemate (takze lehotu 6mes stihnete) lebo to nejde od naroku na matersku ale od odnatia RP kvôli materskému, ktory vam bol odnaty od 1.4.2016 tak ako pise @majusqa77 a do konca oktobra podat ziadost s prílohami a doplatia vsetko spatne tj. od 1.4.2016 do 6 tyzdnov veku novonarodeného dietatka a suma zavisi od toho kde sa dieta starsie nachadza ak je s vami doma tak 41,1e/mes a je v št. skolke max do 80e/mes, ak v sukromnej tak max. do 280e/mes za uvedene obdobie.

majusqa77
20. okt 2016

@dobromila1111 jasne, ze az po porode. musi sa dokladat aj rodny list mensieho dietata

kukakaj
autor
20. okt 2016

Baby dakujem za vsetko :-* dnes som vybavila velky prd lebo nemaju strankove hodiny, ale volala som tej znamej co tam robi a vravela ze oni to volaju "plienkove" a ze by som to este mala stihnut, zajtra rano tam mam ist a skusime vybavit 🙂 ospravedlnovala sa mi ze mi o tom zabudla povedat ked sme vybavovali po porode.....takze zajtra sa ozvem ako to dopadlo

9lf9
20. okt 2016

@majusqa77 naozaj sa moze uplatnit pred pôrodom lebo narok vznika pred pôrodom a ziadost je na starsie dieta a dodatocne sa dolozi RL novorodeného dietatka..ale 99% ludi si ho uplatnuje po porode ked ma vsetky doklady.

kukakaj
autor
21. okt 2016

Vybavene 🙂 nakoniec dostanem za 3 mesiace hihi....dakujem vam vsetkym za rady

kukakaj
autor
17. nov 2016

Nooo posuvam info, prislo mi uz na ucet 123€ a nejake drobne....je to tak ze sa to nerata podla terminu porodu ale podla terminu nastupu na matersku...ja som nastupila na matersku koncom mesiaca preto mi 6 tyzdnov rozlozilo v troch mesiacoch...potesilo takto pred vianocami 🙂

majusqa77
17. nov 2016

@kukakaj za ten mesiac kedy si dostala rodicak si prispevok dostat nemohla...

9lf9
17. nov 2016

@kukakaj rata sa to od terminu odnatia RP do 6tyzdnov novonarodeneho dietata

Strana
z3