icon

Príspevok na dieťa, ktoré nezobrali do škôlky

kadan
2. jún 2015

ahoj maminky
som na RD, a mám 2 deti / 9 mes. a 2,5 ročné /
chcem sa spýtať či sa dá vybaviť nejaký príspevok na staršie dieťa keď ho nezobrali do škôlky, nosí plienky a nerozpráva, máme chodiť na logopédiu, čakáme na termín..
ďakujem za odpovede

bonaqa2013
2. jún 2015

@kadan v tomto veku ešte nevybavíš nič. Moja má 5 rokov, tiež ju nezobrali do MŠ a mám len predĺženú RD do 6 rokov. Takže nič.

kadan
autor
2. jún 2015

😒
Ďakujem

drobcek26l
2. jún 2015

@bonaqa2013 prosím ťa píšeš že máš predĺženú rodičovskú, ale normálne platenú či neplatenú? Ďakujem

bonaqa2013
2. jún 2015

@drobcek26l platenú do 6 rokov veku dieťa´ta.

astonka
2. jún 2015

@kadan no ja nepoznam školku kde vezmu dieťa s plienkou...jasle to je ine...u nas pri všetkých 3 detoch ked sme boli prijaty podmienka bola - dieťa nesmelo byť už s plienkou....
a ja neviem tvoj syn nerozprava vobec? že ideš na logopediu,nie je to skoro ešte ved dieťa do tých 3r. sa rozrozpráva... moj syn v 2,5r. no rozpravat rozpraval....ale povačšine som mu rozumela len ja...mama, tata a auto to nemyslím...

bonaqa2013
2. jún 2015

@astonka a ja poznám MŠ kde zobrali dieťa aj s plienkou. Zubárové deti. A všetky učiteľky MŠ chodili ku nemu - ruka ruku myje....

astonka
2. jún 2015

@bonaqa2013 no vidiš... 😒

lauri
2. jún 2015

@kadan ale ved si aj tak doma s mladsim, tak aky prispevok? Ved ak by ti starsieho vzali do skolky, tak aj tak pracovat nejdes, ci to zle chapem?
Ak by si mala trebars 1stvorrocne dieta bez skolky a nemozes pracovat, tak je to ine, nie?

moni244
2. jún 2015

@lauri tak podaktoré by len príspevky brali 😉

kadan
autor
2. jún 2015

@astonka doktorka ma ženie na logopédiu..
3 roky bude mať až budúci rok, takže ho nikam nevzali
mama tata baba joj... hovorí
plienku ešte sem tam máme

astonka
2. jún 2015

@kadan no moj nazor ved je to uplne normalne dieta,primerane veku aj reč a tie plienky sa spravia-len treba trpezlivost tych nehod sa stane aj potom.....ja nechapem na čo ta k logopedičke posiela preboha...moj starši chodil v 4r. ked nevedel r...a mýlil si ho z V

kadan
autor
2. jún 2015

@moni244
každému sa môže zhoršiť situácia, aj tebe.. mrzí ma tvoja reakcia, nič o mne a mojej situácii nevieš, tak sa prosím zdrž takého druhu komentáru. ďakujem
keby mi išlo o všakovaké príspevky tak by som to asi mala naštudované a nepýtala sa tu nemyslíš?

kadan
autor
2. jún 2015

@astonka
ďakujem 😉

moni244
2. jún 2015

@kadan ja len, že čo vlastne chceš? si s mladším doma, čiže na čo by si mala nárok? ja mám horšiu situáciu ako ty, moju tiež nezobrali a možnosť, že ju zoberú behom roka je nulová, vo februári mi príde posledný rodičák a som nahratá