icon

Príspevok na škôlku

brady1
27. aug 2014

Mam 2 ročne dieta a ide do skolky,ja idem brigadovat. Mozem požiadat o prispevok na skolku a dostanem aj matersk?.

ela2710
27. aug 2014

@brady1 nie 😉 bud rodicak alebo prispevok

tutky
27. aug 2014

takze ak by som dala malu ked bude mat 2rocky do skolky a ja nastupim do prace aj tak mam narok do 3rokov na rodicak,dakujem

alenah31
27. aug 2014

@brady1 nie- buď rodičovský príspevok alebo príspevok na starostlivosť, oboje súbežne sa poberať nedá.

alenah31
27. aug 2014

@tutky presne tak🙂

tutky
27. aug 2014

@alenah31 dakujem len aby to pri nasich mudriasoch platilo aj o rok 🙂

henushka
5. sep 2014

Baby, ako je to s prispevkom, ak by som nemala zamestnanie, tzn. ukoncim RD skor ako ma dieta 3 roky, ale budem si hladat zamestnanie? Viem, ze RD vtedy zrusim, kedze suma je o kusok nizsia. Len by som chcela vediet, ci je pre tento prispevok podmienka byt zamestnany?

maznacik007
5. sep 2014

@henushka ano podmienkou je prijem .. takze normalne ostanes poberat RP do dovrsenia troch rokov dietata...

henushka
5. sep 2014

@maznacik007 Dakujem, myslela som, ze to je inak, ale jedna znama ma na to upozornila. Tak dakujem za radu.

katren
8. sep 2014

Kocky, mohla by som poprosit viac info o prispevku na skolku??? nejak tak "sedlacky" napisat, netreba mi paragrafy 😀
/zvazujeme prelozit deti do sukromnej, preto ma to zaujima.....deti maju 4,5; 3; 2 / 😉 DAKUJEM

maznacik007
8. sep 2014

@katren tak mala by si narok iba na jeden príspevok na to najmladsie dieta do dovrsenia jeho troch rokov

vyska prispevku je 230 EUR ale to je maximalna /daju ti v podstate naklady na skolku ale bez stravného / a zaroven stracas narok na vyplatu Rodicovskeho prispevku

plus musis byt zamestnana alebo studovat na skole ale na dennej forme studia....

tak zvaz ci sa ti to vôbec oplati... /ten rozdiel medzi príspevkom a RP kde nedokladujes nic a poberas do troch rokov veku dietata aj ked ho das do skolky

katren
8. sep 2014

@maznacik007 dakujem, je to super napisane, pomohla si mi 🙂

janapk
17. sep 2014

ahojte chcem sa opytat ak dam syna do skolky a s dcerou budem na rodicovskej tak mam narok iba bud na rodicovsku alebo iba na prispevok na skolku? na oba prispevky narok nemam ?

miriem
17. sep 2014

@janapk nie, oba prispevky dostat nemozes.