icon

Príspevok na škôlku počas materskej

47katka47
8. máj 2025

Manzel na materskej s mladsim a mama poberat prispevok na skolku hoci bude doma?

Dobry den,

Moze byt Manzel na materskej s mladsim a mama poberat prispevok na skolku 260€ ( lebo starsi syn ma 14.9. 3roky) hoci bude mama doma?

Ten prispevok dostanem az na zaklade papiera, ze mi ho nevzali do skolky? Ci staci datum jeho narodenia?

Dakujem 🙂

petamich
8. máj 2025

Nie, na tento prispevok je narok, ak obaja rodicia pracuju a dieta je v sukromnom/inom zariadeni, dnes sa neoplati, lebo rodicovsky je vyssi, takze ludia poberaju ten. Kazdopadne nie nemas narok ak budes doma aj ty aj manzel (neda sa poberat ak si doma a neda sa poberat ak je manzel na materskej, je pre pracujucich rodicov malych deti do 3 rokov).

Vylucuje sa s materskou tvojho muza v prvom rade.

zuzanaete
8. máj 2025

@47katka47 Myslis prispevok na skolku/jasle do 3 rokov dietata alebo rodicovsky prispevod z dovodu neprijatia dietata do skolky?

petamich
8. máj 2025
@zuzanaete

@47katka47 Myslis prispevok na skolku/jasle do 3 rokov dietata alebo rodicovsky prispevod z dovodu neprijatia dietata do skolky?

@zuzanaete prispevok na jasle, ten je 260€ a v predchadzajucej teme sa pytala ma subeh RP a materska, tak podla toho sudim 🙂

zuzanaete
8. máj 2025
@petamich

@zuzanaete prispevok na jasle, ten je 260€ a v predchadzajucej teme sa pytala ma subeh RP a materska, tak podla toho sudim 🙂

@petamich Mna tam miatlo mozne potrebne potvrdenie, ze dieta nezobrali do skolky.

zojanka
Autor odpoveď zmazal
zojanka
8. máj 2025

@47katka47 Nijak to nevyšpekuluješ.
Pokiaľ budete v rodine poberať materské, nemôžete mať súčasne ani klasický rodičovský príspevok, ani predĺžený rod.príspevok pri nezpriaznivom zdravotnom stave, ani predĺžený rod.príspevok pri neprijatí do skôlky (na ktorý by vám ani nárok nevznikol) a ani na ten príspevok "na škôlku".
Jediné čo môžete poberať obaja súčasne sú dve materské.
+ od narodenia do 6týždňov mladšieho dieťaťa si môžeš na straršieho, pokiaľ nedovŕšil 3r, požiadať o príspevok na starostlivosť ktorý je 41€/mesačne a vychádza podľa dátumov za 2-3 mesiace. To je všetko.

47katka47
autor
8. máj 2025
@zojanka

@47katka47 Nijak to nevyšpekuluješ.
Pokiaľ budete v rodine poberať materské, nemôžete mať súčasne ani klasický rodičovský príspevok, ani predĺžený rod.príspevok pri nezpriaznivom zdravotnom stave, ani predĺžený rod.príspevok pri neprijatí do skôlky (na ktorý by vám ani nárok nevznikol) a ani na ten príspevok "na škôlku".
Jediné čo môžete poberať obaja súčasne sú dve materské.
+ od narodenia do 6týždňov mladšieho dieťaťa si môžeš na straršieho, pokiaľ nedovŕšil 3r, požiadať o príspevok na starostlivosť ktorý je 41€/mesačne a vychádza podľa dátumov za 2-3 mesiace. To je všetko.

@zojanka o tomto som nepocula “ od narodenia do 6týždňov mladšieho dieťaťa si môžeš na straršieho, pokiaľ nedovŕšil 3r, požiadať o príspevok na starostlivosť ktorý je 41€/mesačne a vychádza podľa dátumov za 2-3 mesiace“- to je prosim aky prispevok?
Starsi syn bude mat 3 r. -14.9, mladsi ma teraz 3. tyzden

Poslala som ziadost o pridavok na dalsie dieta ale to je asi ine… to by malo byt na X rokov , kym studuje sa mi zda.
Aj tych 41€ je nieco, ak by ste mi vedeli prosim poslat link na ziadost, budem vdacna 🙂

mamina7070
8. máj 2025
@47katka47

@zojanka o tomto som nepocula “ od narodenia do 6týždňov mladšieho dieťaťa si môžeš na straršieho, pokiaľ nedovŕšil 3r, požiadať o príspevok na starostlivosť ktorý je 41€/mesačne a vychádza podľa dátumov za 2-3 mesiace“- to je prosim aky prispevok?

Poslala som ziadost o pridavok na dalsie dieta ale to je asi ine… to by malo byt na X rokov , kym studuje sa mi zda.
Aj tych 41€ je nieco, ak by ste mi vedeli prosim poslat link na ziadost, budem vdacna 🙂

zojanka
8. máj 2025
@47katka47

@47katka47 Prídavok na dieťa je niečo iné.
Pokiaľ poberáš materské choď na UPSVAR nech ti dajú žiadosť o príspevok na starostlivosť - povedz že máš ešte staršie dieťa do 3 rokov.
Ale ako píšem, je to len 41€/mesiac a vyjde to len na 2-3mesiace.

mamina7070
8. máj 2025
@47katka47

@47katka47 este doplnim ze ak pojde muz na matersku a starsie dieta das od septembra do skolky tak ty si budes musiet platit zdravotne poistenie cca 100€ na mesiac
kym bude muz na materskej

zojanka
8. máj 2025
@47katka47

@47katka47 odporúčam tú žiadosť o príspevok na staroatlivosť zaniesť osobne na úrad aby slontrolovali či je vypísaná správne a so všetkými prílohami.

47katka47
autor
9. máj 2025
@zojanka

@47katka47 odporúčam tú žiadosť o príspevok na staroatlivosť zaniesť osobne na úrad aby slontrolovali či je vypísaná správne a so všetkými prílohami.

@zojanka dakujem veeelmi pekne 🙂

Zvazujeme este taku variantu, ze by sme dali starsieho az od jari (3,5r.) do sukromnej na 2 x doobeda ( nech si zvyka pomaly), vtedy mam tiez ratat s dakymi vydavkami “ pre stat”, alebo budeme mat my na nieco narok( co pochybujem)?

Dakujem moc moc 🙂

47katka47
autor
9. máj 2025
@zojanka

@47katka47 Prídavok na dieťa je niečo iné.
Pokiaľ poberáš materské choď na UPSVAR nech ti dajú žiadosť o príspevok na starostlivosť - povedz že máš ešte staršie dieťa do 3 rokov.
Ale ako píšem, je to len 41€/mesiac a vyjde to len na 2-3mesiace.

@zojanka preco len na 2-3 mes, ked az v septembri ma 3r., mladsi bol narodeny v polke aprila

zojanka
9. máj 2025
@47katka47

@zojanka preco len na 2-3 mes, ked az v septembri ma 3r., mladsi bol narodeny v polke aprila

@47katka47 lebo je to iba počas obdobia od narodenia mladšieho do jeho 6 týždňov. Ak sa narodil v polovici apríla tak to vyjde asi iba za dva mesiace.

zojanka
9. máj 2025
@47katka47

@zojanka dakujem veeelmi pekne 🙂

Zvazujeme este taku variantu, ze by sme dali starsieho az od jari (3,5r.) do sukromnej na 2 x doobeda ( nech si zvyka pomaly), vtedy mam tiez ratat s dakymi vydavkami “ pre stat”, alebo budeme mat my na nieco narok( co pochybujem)?

Dakujem moc moc 🙂

@47katka47 ak ho ako 3,5 ročného dáte do súkromných jaslí tak neviem aké výdavky pre štát máš na mysli. A nie, ani nárok už na nič nemáte.

47katka47
autor
9. máj 2025
@zojanka

@47katka47 lebo je to iba počas obdobia od narodenia mladšieho do jeho 6 týždňov. Ak sa narodil v polovici apríla tak to vyjde asi iba za dva mesiace.

@zojanka No práve som zistila, že asi ani na to nemáme nárok, lebo manžel bol na otcovskej dovolenke ( to je ratane ako materska )