Ahojte žienky. Dávali ste si žiadosť na príspevok na starostlivosť na staršie dieťa, ktoré ešte nedovrsilo 3 roky a narodilo sa vám ďalšie? Momentálne čakám bábo, starší syn má len rok. Som na RP a koncom decembra nastupujem znova na materskú. Viete mi poradiť či o tento príspevok môžem požiadať už vtedy keď nastupujem na materskú? Či sa bude vyplácať aj počas tých 6 týždňov čo budem tehotná ale už na materskej. Alebo sa vypláca len za 6 týždňov čo sa narodí druhé bábo. Lebo niekto mi vraví tak a niekto opak. Máte s tým skúsenosť?
@domka222 super tak to budem riešiť rovnako. Tiež mi bude treba zrušiť rodičovský keď budem znova na materskej. Tak aspoň že sa to dá všetko naraz. 🙂 A ešte sa ta chcem opýtať, mala si nástup na materskú a rušenie rodicaku v jednom mesiaci? Dostala si rodicak za celý mesiac plus materská podľa dní od nástupu? Lebo keď som končila materskú u synčeka, to bolo v strede mesiaca tak som dostala potom za ten mesiac ešte cely rodicak. Tak či to je aj obrátene takto.
Požiadať oň môžeš až keď sa narodí druhé. Ja idem tiež vybavovať po pôrode. Musíš doložiť rodný list druhého dieťaťa