Príspevok na staršie dieťa pri reťazovom pôrode
Ahojte vedeli by ste mi poradiť prosím vás ako to je s príspevkom na staršie dieťa pri retazovom pôrode? Staršie dieťa bude mať za pár mesiacov 3 roky ..
@mamina7070 na materskú som nastúpila 16.2 .2023
@stanka90 tak si podaj ziadost mas narok na 6 tyzdnov a v sume 42 mesacne cca
Ježiš, ktorá mudra hlava vymyslela ten reťazový porid, vždy ma strasie.
Ešte reťazová materská, ale pôrod??? 🖕
@kwjetok Jasne, vy mate narok:
Odo dna, kedy na starsie prestal byt narok na RP (to byva prvy den v mesiaci nasledujucom po tom, kedy ai nastupila na MD s mladsim) - az do konca sestonedelia. Je potrebne dolozit rodny list maleho, preto ja som tuto ziadost podavala spolu so ziadostou o rodinne pridavky na mensie dieta. Je to 41 eur na mesiac a pomerne sa to rozpocita na tie dni, kedy bol narok...
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Ja som uz na tretej naretazenej materskej, takze dvakrat som to dostala. Je to vsak biedna suma (akoze, necakala som ani tú, takze kazde euro potesi).
Suma je maximalizovana vtedy, ked nastup na MD je co najblizsie ku koncu mesiaca a ked porodis po termine. To sa mi podarilo v roku 2020 - nastup na MD 29.12. a porodila som 10 dni po termine
@bagiro dobrý deň trebalo len ohlásiť v práci že idete nanovo na materskú a poslať alebo priniesť do prace papier co vám vystaví dr. A potom na úrad prace treba dat písomne že rerusujete rodicovsky z dôvodu mastupu na materskú.. ale to už asi aj mate keďže mate už co skoro termín

a kedy si nastupila na matersku s mladsim ?