Príspevok pri narodení

emuliatko9
5. máj 2014

ahojte maminky. zajtra idem s drobcom do poradne. ak ratam aj den narodenia,tak jej zajtra vychadza 28 dni zivota. mate niektora skusenost s vybavovanim prispevku pri narodeni,ak mi to takto vychadza? ratali vam den narodenia? ci musim utekat do mesta aj na dalsi den aby som to vybavila? a este jedna otazka 🙂 ak mi to potvrdia a zanesiem to na urad,mozem cakat peniazky uz tento mesiac? ci az buduci? dakujem za rady a odpovede 🙂

sabina1975
5. máj 2014

@emuliatko9 nasa mala sa narodila 5.11 a 3.12 manzel isiel k doktorovy a potvrdil mu papiere zaniesol to na SP a vyplatili este v decembri myslim ze ak to podas do 7 dna v mesiaci tak to vyplatia este v tom mesiaci

fidorka7
5. máj 2014

napíš kedy presne sa ti narodilo dieťa - potvrdiť, že dieťa dožilo 28 dní (plných) by ti mal lekár až 29. deň - t.j. záleží na úradníkovi, či ti to bude akceptovať, lekár s tým spravidla problém nemá, lenže on zasa nezodpovedá za peniaze.
Každá žiadosť sa môže vybaviť v lehote do 30 dní, najneskôr sa príspevok vyplatí v nasledujúcom kalendárnom mesiaci po mesiaci, v ktorom boli splnené podmeinky nároku - t.j. i keby si doniesla na úrad žiadosť 02.05., nemuseli by ti ho vyplatiť v máji - je to proste na úradníkovi.

emuliatko9
autor
7. máj 2014

@fidorka7 narodila sa 9.4.

miskamisicka
25. jún 2014

viete mi poradiť kde na internete nájdem tlačivo na potvrdenie dožitých 28 dní od pediatra? Našla som jedno ale je to staré, a nové nikde neviem nájsť.