Priznali vám predĺžený rodičovský pri autistickom dieťati?
Nasa 3 rocna dcerka ma detsky autizmus,nepriznali nam predlzeny rodicovsky,uradnici sa tiez tomu cuduju,odvolavame sa,pretoze tato diagnoza je zavazna a narusa vsetky oblasti zivota,prosim vas,Mamicky,ake mate s tym skusenosti,priznali,alebo nepriznali vam to?Velmi pekne dakujem za kazdu odpoved
nam uznali, aj ztp.
mmch ak chces pod k nam do sukromnej auti skupiny https://www.modrykonik.cz/group/5427/ je tam viacero mamiciek s malimy detmi s DA.
tiez ti poradia baby v https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-autisticke-dieta-cesta-a-vyzva-zaroven/
treba zistit kde je problem v tom ze vam to neuznali pritom DA je diagnoza kde sa dava aj ZTP a dalsie kompenzacie.... mali ste diagnozu od koho ... lebo viem ze niektore urady neuznavaju diagnozu od klinického psychológa, musi byt diagnoza od neurológa aj ked to len prepise zo spravy napr. J. z Trnavy, alebo od pedopsychiatra ... takze urcite sa odvolajte a pripadne doplnte spravy od neurológa ci pedopsychiatra
Ahoj. Ja mam syna autistu, ale ma pridruzenu aj epilepsiu, takze neviem presne, ale mala som predlzenu roodicovsku a teraz ma preukaz ZTP a ja mam aj prispevok na opatrovanie. Budes asi potrebovat nejake dalsie posudky, a to hlavne o spravani dietata, reakcie na zmeny (napr.ako reaguje dieta na ine deti, na zmenu trasy do skolky, prip.zariadenia DSS, ci je schopne prevozu v MHD... asi nielen psychologa, ale aj neurologa).
Vidim v profile, ze si z Prievidze. No tak to sa necudujem. Zober raz to dietatko so sebou na urad, nech ti trafeni uradnici vidia, ako sa tvoje dieta sprava , alebo daj ho raz vysetrit na posudkove, ktore vyzaduje Socialna poistovna. Neviem, ako sa tvoje dietatko sprava, ale nas syn odmietal ist do ambulancie, normalne ho musela posudkova lekarka v BA vysetrit na chodbe,sedel na dlazke, hryzol, skriabal, vobec sa s nim nedalo nic urobit a potom mu dala taky posudok (bohuzial, ale je to pre neho lepsie), ze uz odvtedy je zapisany ako nezvratna diagnoza. Uz nemusime chodit na dalsie vysetrenia rok co rok. Uz je uzavrety ako konecna diagnoza bez zmien.

Skús v téme o autizme tam ti určite poradia.